Boosta ditt immunförsvar

Dela

Går du runt och känner dig lite hängig för tillfället? Är du kanske lite snorig, har ont i halsen och orkar bara inte med en influensaomgång?

Ja men då passar det ju utmärkt att du läser detta! För jag har nämligen tänkt att ge dig några bra och snabba tips på hur du kommer på rätt bana igen! 🙂

Alltså, ju yngre vi är desto bättre kan vi intala oss själva: ”går det, så går det”, men om vi stannar upp och tänker efter, så går ju tiden och saker sker!

Ett tecken från din kropp kan t ex vara att det, när du dricker ett glas mjölk, uppstår hosta, och det kommer upp slem. Det är ett tecken från din kropp som du ska ta på allvar. Det är inte normalt att det skapas slemproppar när vi dricker någonting – så vad är det kroppen försöker säga?

Vi ska så snabbt som möjligt stötta ditt immunförsvar och tarmsystemet. Detta kan du göra genom att undvika spannmål och mjölk, som bägge retar ditt immunförsvar. Därefter ska du se till att få en bra probiotika, köp gärna en med över fem levande stammar och med över 5 miljarder bakterier i. 

C-vitamin är personligen min allra bästa vän i dessa tider.

C-vitamin är en stark antioxidant som hjälper din kropp med att återskapa väv, producera adrenalin, rensa ut fria radikaler, boosta ditt immunförsvar, skydda mot infektioner, stabilisera kolesterolnivån och blodtrycket, samt mycket mer!

C-vitamin är ett vattenupplösligt vitamin och därför ett flyktigt vitamin, som hela tiden måste tillföras. Du har ca 1 500 mg av det i din kropp och när den depån har använts upp börjar du märka symptom på brist. C-vitamin är aktivt i kroppen i tre timmar och ute igen efter åtta timmar. 

Brist på c-vitamin:

 • Svagt immunförsvar
 • Trötthet
 • Brist på energi
 • Matthet
 • Järnbrist
 • Oren hud
 • Svamp
 • Ledsmärtor
 • Dålig sårläkning – Ja, jag skulle kunna fortsätta, listan är lång!

Köp C-vitamin i din hälsokost, men inte depot. Få gärna 50-100 gr. per kroppsvikt per dag, fördelat över dagen! Mycket gärna i liposomal form.Obs. om du får för mycket c-vitamin, är symptomen: gaser i magen, pruttar och diarré. Du ska inte vara rädd, C-vitamin är vattenlösligt och det kommer snabbt ut ur din kropp igen. Det är en frisk reaktion och ett tecken på att du har fått nog för ett tag!

Den lätta lösningen:

Visste du att bra Omega-3 verkar inflammationshämmande i kroppen? Astma är ett inflammationstillstånd i kroppen, så ju mer du kan stötta immunförsvaret, desto bättre.

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin och som alla andra fettlösliga vitaminer fungerar det som en antioxidant för kroppen. D-vitamin stärker och reglerar immunförsvaret, och fås bäst som droppar eller kapslar som kan tuggas.

Den stora lösningen:

Du måste ta bort allergener ur kosten, som mjölkprodukter och spannmål som kan reta immunförsvaret, tarmen och luftvägarna. Mitt tips är att du testar att undvika det i 14 dagar för att se vilken effekt det har!

Andra bra tips för att stötta ditt immunförsvar här och nu:

 • Magnesium är verkligen också bra att ta extra av ibland då det har en lugnande effekt. Magnesium kan köpas som salva, pulver eller kapslar i din hälsokostbutik. Om du har tur och har ett badkar hemma kan du gärna hälla epsomsalt (magnesiumsulfat) i badvattnet.
 • Engystol tabletter från Heel och echinaceadroppar stärker immunförsvaret båda två. Ta det gärna när det är akut samt även i förebyggande syfte. Häll 10-20 echinaceadroppar i vätska tre till fyra gånger om dagen. Kan köpas i hälsokosten.
 • Euphorbium från Heel är en fantastisk nässpray som hjälper dig av med slem och som även stöttar ditt immunförsvar. Euphorbium finns även som tabletter och du kan även ta dem.
 • Vinceel från Heel är en skön mun- och halsspray, som snabbt hjälper dig på rätt köl igen. 
 • Brocosin hostmixtur är bra vid hosta. Ta gärna 10-20 droppar tre till fyra gånger om dagen.

Mina tips kan även användas till dina barn, du ska bara vara uppmärksam på vitamintabletter, de kan tas från 13 års ålder, om ditt barn kan svälja.

Vill du ge din kropp en extra energiboost och uppleva mer vitalitet och glädje i din vardag?

Hos curra · me arbetar vi med helheten, kosttillskott, kost och laboratorietester. Det är nämligen så att du kan låta göra en hormonanalys och får reda på precis var dina obalanser ligger, samt få en preciserad behandlingsplan utifrån dina obalanser, din kropp och dina behov!

Boka Friederich för en hälsokonsultation som hålls i Centro Sanum eller hemma hos dig på: friederich@currame.com

Köp produkter här: currame.nordicvms.com

Varje månad har Friederich en gratis dag, då du kan komma till Centro Sanum i Centro Idea och fråga honom om råd, gratis.

På återseende! 🙂

Friederich

Har du frågor är du alltid välkommen att skriva dem till info@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @curra.me.


Fakta:

Friederich är holistisk behandlare som ser på dig som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hör ihop! Han har mer än 20 års erfarenhet av behandling av kroniska sjukdomar.

Möt honom på: www.currame.comhttps://www.facebook.com/currame/ och @curra.me

Av Friederich Damore Bruun

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.