De flesta av oss har tvingats göra avkall på våra regelbundna besök till skönhetssalonger som frisör, nagel- och fotvård samt hudvårdsbehandlingar. Nu, mer än någonsin tidigare, har vi behov av att bli bortskämda och ta hand om vårt yttre. 

Denna månad följer jag upp på min artikel från mars om de supereffektiva Philings-behandlingarna. Jag har arbetat med hud och skönhet i 27 år och är positivt överraskad över hur stora förändringar dessa behandlingar kan göra för huden på bara kort tid.

Philings-behandlingar

Philings-behandlingarna består av två olika maskiner som används till ansiktet. Syftet med bägge är att förbättra hudens struktur, både på ytan och på djupet. Med åldern uppstår det många förändringar i huden på grund av bland annat UV-strålning, naturligt åldrande, livsstil m.m.

De flesta av oss accepterar dessa förändringar men många av mina härliga kunder vill också ge deras hud en hjälpande hand med behandlingar och krämer.

Under de gångna månaderna har jag med stort intresse och framgång uppnått riktigt bra resultat på kunder, speciellt med microneedeling och phi ion-tekniken på kliniken.

Microneedeling-maskinen, som har ett engångsmunstycke med små, fina nålar, öppnar huden med små mikrokanaler och renar samt förbättrar huden och porernas yta. Det aktiva hudserumet tränger mycket lättare in i huden och tillför alla de aktiva ingredienserna som huden nu ska använda i återuppbyggandet under den kommande tiden. Under ca 10 dagar fullföljer man sedan behandlingen hemma med ett aktivt serum både morgon och kväll. Serum ingår i behandlingen. 

Behandlingen på kliniken pågår 1 timme och 15 minuter. Det ses omedelbart resultat och huden blir bara ännu bättre veckorna som följer.

För ett superoptimalt resultat kan man med fördel göra två till tre behandlingar fördelade över sex veckor. Detta ger en vacker, ren och uppstramad hud och resultatet kommer att hålla mycket länge.

Denna behandling har varit oerhört populär då resultatet är fint efter bara en behandling, och så kan man utan problem gå ut och vara social med vackrare hud redan dagen efter.

Se foto före och efter.

Phi ion-tekniken är lite annorlunda då den påverkar den plasma och det collagen som vi har i huden. Detta är en behandling för att påverka lokalt – strama upp ögonlock, minimera djupa rynkor omkring munnen och pannan samt strama upp huden på halsen.

Denna behandling är mer djupgående och har därför också en läkningsfas.

Den lilla ljusbågen som bildas över hudens yta när maskinen är igång påverkar plasma i hudens lager och får därför huden att stramas upp och bli jämnare.

Resultatet är mycket hållbart, från ett upp till tre år.

Denna behandling utförs med kräm-lokalbedövning och läkningstiden är ca 5-8 dagar, beroende på hudtyp, d.v.s. att det krävs några dagar hemma efter behandlingen då huden får små skorpor i prickform. På fotona här i artikel visar jag behandlingen före, under och efter. 

Permanent makeup

Sedan 20 år tillbaka har jag arbetat med permanent makeup från företaget Goldeneye, och den är lika populär i dag som när jag började. 

Vem vill inte ha en hållbar ögonmakeup som inte rinner, eller vackra läppar som återfår sin ursprungliga form och färg.

I mitt dagliga arbete på kliniken är det först och främst vuxna kvinnor som väljer permanent makeup, men det passa alla åldrar och hudtyper.

Med åldern förlorar vi en del av våra pigment och hårstrån i bryn och fransar och därför är permanent makeup den perfekta lösningen som hjälp vid den utmaningen.

Bryn kan tecknas upp som hårstrån eller med skuggteknik. Till varje enskild kund anpassas den personliga färg som passar, så att resultatet blir naturligt.

Eyeliner kan göras som franslinje, som är en tunn och lätt kant lagd nära fransarna, eller som en mer tydlig liner på det översta ögonlocket eller hela vägen runt ögat för extra inramning.

Läpparna kan få tillbaka sin naturliga form och färg. En sned läpp kan rätas upp – möjligheterna är många. Dessutom kommer den intatuerade färgen även att hålla läppstiftet på plats så att det inte flyter ut i de små linjerna runt munnen. 

Färgmöjligheterna är oändliga och det finns både kalla, neutrala och varma färger.

Efter att en permanent makeup lagts följer en kort läkningstid på 3-5 dagar, då huden ska smörjas med en läkande kräm. Därefter planeras ett kontrollbesök på kliniken, som ska göras inom 3 månader efter behandlingen.

Jag ser fram emot att kunna behandla igen och uppnå alla dessa vackra resultat för mina kunder. Vill du ha mer information om någon av behandlingarna eller boka en tid, så kontakta mig gärna per telefon. 

Jag har min klinik hos Unioptica i Fuengirola centrum.

Nana Norrbom tel. 610716048.

Av Nana Norrbom, auktorisad kosmetolog och linergist

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.