Sol Eyes fortsätter hälsa välkommen till kliniken

Sol Eyes fortsätter hälsa välkommen till kliniken

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Ögonspecialisten och kirurgen Antonio Soler har blivit mycket omtyckt bland både skandinaver, britter och finländare för sin lugna, professionella och vänliga personlighet. Hos Sol Eyes utför Dr. Soler både operationer av gråstarr, ålderssynthet och näthinna, samt även ögonlocksoperationer. Eftersom Dr. Soler är den enda näthinnespecialisten i hela Andalusien, jobbar han normalt hos Sol Eyes två-tre dagar i veckan. Vid sidan av ögonoperationer håller Dr. Soler patientrådgivning och konsultation minst en dag i veckan. Han pratar både engelska och spanska, och klinikens personal hjälper gärna till ifall det behövs! 

Tidsbokningen är öppen på hemsidan 24h/7.

Gråstarrsoperation är det vanligaste enskilda ingreppet i världen. Alla människor utvecklar förr eller senare starr och nästan alla opereras någon gång i livet för gråstarr. Vid gråstarrsoperationen byts den grumliga linsen ut mot en klar konstgjord lins. Därmed försvinner de besvärande symptomen.

Ålderssynthet beror på att anpassningsförmågan i ögats egen lins försämras, vilket i sin tur leder till försämrat närseende. De första symptomen, såsom långsammare fokusering, ökat ljusbehov och att man behöver hålla text på längre avstånd, uppstår vanligtvis efter att man fyllt 40 år, och med tiden kommer man att behöva läsglasögon, och behovet av glasögon ökar konstant fram till att man är ca 65 år. Försämrat närseende kan korrigeras med progressiva linser i ögat. Operation är en allt vanligare korrigeringsmetod när det gäller brytningsfel.

Ögonlocksoperation, för vem? 

Hängande ögonlock får dina ögon att se trötta ut. Tunga övre ögonlock trycker på ögonfransarna som skrapar på näthinnan, eller som till och med kan orsaka hudsår. Ögonlockskirurgi korrigerar obehag och ger ett vaknare ansiktsuttryck. De flesta patienter genomgår en ögonlocksoperation när de är mellan 40-60 år, men det är också vanligt med äldre patienter. Operationen utförs under lokalbedövning och ögats yta bedövas med ögondroppar. Ingreppet i sig är smärtfritt men tryck och dragningar kan upplevas. Ingreppet tar mellan 45-60 minuter.

Tillbaka på kliniken

I september 2020, då kliniken öppnades igen efter sommaren, fick alla patienter goda nyheter eftersom optikern Lassi Tulonen hade landat i Málaga och börjat med både förundersökningar, synfältsmätningar, glasögonrecept och mycket mer! Lassi är finlandssvensk och pratar även flytande engelska. Lassi har haft flera egna optikerföretag i Finland och har en lång erfarenhet inom branschen. 

Skönt ögonspa

Eftersom vi alla just nu spenderar mer tid inomhus, använder AC och kanske sitter längre framför skärmar som tv och dator så har många av oss drabbats av torra ögon. Tack vare ThermoFlo-behandlingen har många blivit av med detta obehagliga problem. Behandlingen i sig är enkel, smärtfri och lyxig, och statistiken visar att majoriteten av patienter som provar ThermoFlo är mycket nöjda med resultatet. ThermoFlo kan beskrivas som en avkopplande spa-behandling för ögon. Under behandlingen får du vila på en bädd med slutna ögon, lyssna på avkopplande musik i bakgrunden, medan ThermoFlo-maskinens silverplattor ger kontinuerlig värme med en terapeutisk massageeffekt, som absorberas djupt in i vävnaden och bryter ned de härdade lipiderna i de meibomiska körtlarna.

Även fysioterapin fortsätter

Fysioterapeuten Sanna García Pérez fortsätter på kliniken ca två dagar i veckan samt vid behov. I allmänhet är syftet med fysioterapeutiska behandlingar att förbättra en minskad funktionell förmåga orsakad av medfödd skada, sjukdom, olycka eller åldrande – vilket görs under vägledning och rådgivning av en fysioterapeut i samband med terapeutisk träning och manuell terapi. Behandling av smärta och symptom kan t ex inkludera fysiska behandlingar.

Förhoppningsvis kan klinikens utbud av behandlingar breddas under våren 2021, då de andra finska specialistläkaren återvänder till kusten efter ett långt uppehåll.

Av Sol Eyes, ögonmedicin och -kirurgi i världsklass. www.soleyes.es

Av Sol Eyes

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco