Utflykt till Cehegín – Conquistadorenas rike

Utflykt till Cehegín - Conquistadorenas rike

Cehegín ligger i nordvästra Murcia-regionen, bara några tiotals kilometer från den Andalusiska gränsen. Staden har drygt 15 000 invånare och ger intryck av att vara vacker och välskött.

En vacker stad med en spännande historia.

Cehegín har en mångfaldig historia och är ett eldorado för arkeologer. Här finns lager på lager med spår efter olika folkslag. Tidigare civilisationer bodde i Begastro, som ligger några kilometer utanför Cehegín, och det är där som man gjort de största arkeologiska fynden. Vid Peña Rubica Caves finns också gamla grottmålningar. I övrigt var det araberna som flyttade staden till den plats där den ligger i dag. Det är också de som byggt försvarsmurarna vars rester fortfarande kan ses runt den äldsta delen av staden.

Många erövrare som återvände hem från Sydamerika slog sig ned här i Cehegín. Med sig till staden förde de stora rikedomar och byggde vackra herrgårdar. På senare år har många av dessa renoverats och i dag är staden vacker, välskött och välmående. Cehegín drar även fördel av att ligga nära Caravaca de la Cruz, grannstaden, som av många anses vara världens femte mest heliga stad. Många pilgrimer tar vägen genom Cehegín under sin pilgrimsfärd på väg till Caravaca de la Cruz.

En av Cehegíns många exotiska gårdar.

För stadens bästa

En bra plats att börja sin sightseeing på är Plaza del Castillo, som har en fantastisk utsikt över denna vackra stad med sina smala gator, branta trappor, trånga passager och många historiska byggnader. Den mest utmärkande byggnaden, arkaden Los Soportales, ligger just här. Den byggdes 1725 för stadens mest välbärgade invånare, helt enkelt för att de skulle kunna sitta högt över allmänheten och se vad som hände på plazan.

Motiv från kommunhuset.

Precis utanför arkaden ligger kyrkan Iglesia Mayor de Santa María Magdalena, med sin vackra interiör. Den äldsta delen byggdes på 1400-talet medan dopkapellet byggdes så sent som på 1900-talet. Vid plazan ligger även det arkeologiska museet med utgrävningar från förhistorisk tid och fram till modernare tid. Här finns fossiler och mineraler i olika färger, former och storlekar. Museet innefattar även grannhuset Palacio de los Fajardo, som är ett vackert herrskapshus byggt på 1700-talet. Mitt på Plaza del Castillo står en skulptur av en representant från ett av de många spanska brödraskapen så som vi känner igenom dem från påskprocessionerna.

Fakta:

Cehegín ligger i nordvästra Murcia-regionen, ca en och en halv timmes bilfärd från Granada. Staden har drygt 15 000 invånare och ligger granne med Caravaca de la Cruz – världens femte heligaste stad, sett med katolska ögon.

Liksom Caravaca har Cehegín också ett speciellt kors som de försöker marknadsföra. Originalet hittades i de romerska ruinerna i Begastri 1932 och i dag står korset i stadens arkeologiska museum. Liknande kors har bland annat hittats i Andalusien och är troligtvis från 500- eller 600-talet. En jättestor kopia står i en av rondellerna precis i utkanten av staden.

Iglesia de la Soledad, det gamla tornet kan dateras till 1788.

Trakterna runt Cehegín är gröna och bördiga. Här lever man väl av fruktodlingar, särskilt aprikoser och persikor. En stor del av frukten konserveras och exporteras.

År 1982 erhöll Cehegín status som en stad av särskilt kulturellt intresse och de senaste åren har det gjorts stora satsningar på just turism. I staden finns också ett fint turistkontor med serviceinriktad, engelsktalande personal, som gärna hjälper till att göra dagen i Cehegín till en oförglömlig upplevelse.

www.turismocehegin.es
www.ladistancia.eshttps://climbingaway.fr/fr/voyager/topos-guides-escalade/1

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.