En sång, en kväll och en kampanj för Marbella

En sång, en kväll och en kampanj för Marbella

alt

Sångaren och låtskrivaren Dario Poli skrev för två år sedan en sång om Marbella. Det blev startskottet för en kampanj kallad Una noche para Marbella, där han i samarbete med Giancarlo Paparusso från restaurangen Da Bruno och Mugge Fischer från Artenovum uppmanar alla till att bidra för att förbättra Marbellas och därmed hela Costa del Sols image.

Den skotske musikern och mångsysslare Dario Poli befann sig för ett par år sedan på ett hotell i Malmö och då såg han CNN:s omtalade program om byggandet och korruptionen i Marbella och längs hela Costa del Sol.
”Han blev upprörd och kände att han måste göra något för att förbättra Marbellas image. Han komponerade därför sången ”Marbella, Marbella” som han ville använda som en plattform för en större satsning. Under de senaste två åren har sången blivit spelad på lokala radiostationer i både Spanien och i andra europeiska länder. Nyligen blev en mera latinsk version inspelad på spanska av den kubanske sångaren Yanela Brooks,” berättar Mugge Fischer, som blivit tillfrågad om att delta i lanseringen av den nya cd:n och i kampanjen för Marbella.
”Det gick upp för mig att lanseringen kunde vara en plattform för en större satsning för staden. Vi kom därför upp med konceptet Una noche para Marbella (En kväll för Marbella) som den 22 april samlade 300 politiker och företagare från staden på Da Bruno Sul Mare. Budskap vi gav var att vi inte länge kan luta oss tillbaka och vänta på att politikerna ska lösa alla problem, vi måste alla göra en aktiv insats och bidra till att förbättra Marbellas image,” fortsätter Mugge Fischer.
Aftonen var kryddad med tal och sången ”Marbella, Marbella” blev framförd live, först i en jazzversion där Yanela Brooks blev ackompanjerad av den belgiske musikern Louis Fiers och senare i den nya latin inspirerade versionen.

Besökarna ska känna sig välkomna
Mugge Fischer menar att vi först och främst ska få besökarna att känna sig välkomna. De ska få ett leende eller en hälsning då små och positiva ögonblick är lika viktiga för stadens rykte som stora internationella tennis- eller golfarrangemang.
”Vi har bett alla att vakna upp. Marbella och kusten är ju ett himmelrike på jorden vilket vi ska vara stolta över och vi ska få folk att känna sig välkomna. Vi kan inte hänga kvar i dåtiden, varken de bra eller dåliga tiderna, som staden haft. Vi ska framåt,” säger Mugge, som understryker att Marbellas rykte smittar av sig på hela Costa del Sol.

Och härifrån?
”Vi har kastat en sten i vattnet och ringarna har redan börjat sprida sig. Kläddesignern Jasmin Ecker har skapat en kollektion som heter Marbella Marbella, ett vin är också allaredan namngivit efter staden. Dessutom har flera företag som banker och bilförsäljare köpt cd:n med sången som de vill ge till sina kunder,” säger han. Cd:ns omslag är ett tryck av en målning som Mugge målat.

”Det är de direkta handgripliga resultaten av kampanjen. Jag kan också tänka mig ett par snygga glasögon namngivna efter staden eller en god choklad. Möjligheterna är oändliga bara vi får Marbella på allas läppar,” avslutar Mugge Fischer, som hoppas kunna göra Una noche para Marbella till en årlig händelse där man presenterar de aktiviteter som varit under året och med det ge ny inspiration åt andra.

En Sueco mötte konsertarrangören till Una noche para Marbella, Betina Fredriksson:

Hur upplevde du kvällen?
Det var en fantastisk kväll! Den samling människor som var där var precis de människor man vill se en sådan kväll. Stämningen var på topp.

Tror du att arrangemanget samt sången ”Marbella Marbella” kan vara med för att skapa en bättre image åt Marbella?
Absolut! Det är en sång som fastnar i huvudet hela tiden. Alla kan vara med och sjunga och den borde finnas på flera språk. Denna tillställning borde arrangeras flera gånger om året då Marbella blir bättre marknadsfört för varje gång. Eventuellt skulle tillställningen kunna hållas i mindre skala eller vid en middagstillställning.

Vad tycker du om budskapet att vi alla är en del av Marbellas framtid och att vi alla ska göra något?
Jag hoppas att budskapet nådde fram till de flesta. Dessvärre var det en del som störde talen som hölls. Man kanske också här i Spanien blir tvungen att be folk vara tysta under talen.

Hur ser du på Marbellas framtid?
Mycket ljust. Här finns allt man kan önska sig.

Av Jette Christiansen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.