Grillfest på stranden

Grillfest på stranden

alt

Det finns knappast något mer somrigt och roligare än en grillfest på stranden en varm och skön sommarkväll. Där menyn består av grillade sardiner, korv, ett ”pinnbröd” för gamla minnens skull, bra musik, sand mellan tårna och ett sent dopp i det lugna havet.

1988 blev det tyvärr förbjudet att elda på stranden, så den trevliga traditionen var på väg att försvinna. Men så gick det upp ett ljus för Fuengirolas kommun, man kom på den goda idén att man kunde använda de gamla fiskebåtarna, de som ligger längs stranden, och som i detta fall, Playa Santa Amalia (den delen av Paseo Marítimo som ligger innan borgen när man kommer från stans centrum). Båtarna är redan fyllda med sand och genom att använda dem smutsar man inte ner på stranden och elden är samtidigt under kontroll.

alt

Vill man ha en grillfest på stranden ska två vuxna personer vända sig till Policía Local i Fuengirola, (952 58 09 00) som utfärdar ett tillstånd. Glöm inte att ta med Residencia korten!
Man ska fylla i och skriva under ett formulär där man lovar att sköta sig på stranden samt städa upp efter sig.
Båtarna kan användas året om, 24 timmar om dygnet och det är gratis (tidigare skulle man lägga en deposition, men det är inte längre nödvändigt).

I andra kommuner längst med kusten, som En Sueco varit i kontakt med, tillhör båtarna privatpersoner eller ”chiringuitorna” som ofta använder båtarna till att grilla i, bland annat sardiner.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.