Svenska TV-programmet Mammas Pojkar filmas i Marbella

Svenska TV-programmet Mammas Pojkar filmas i Marbella


Då Titan Television denna sommar skulle filma TV-programmet Mammas Pojkar, som i september visas på svensk TV4, föll valet av plats på Marbella. Under hela juli månad uppehöll sig Titan Television i Marbella med ett 40-tal crew, 32 flickor, tre pojkar och tre mammor. Mammas Pojkar går ut på att tre mödrar hjälper sina söner att välja den perfekta kvinnan bland de medverkande aspiranterna. Med i bilden var Kerstin Tungarden som lokal resurs och problemlösare. En Sueco har talat med henne.

Varför har Titan Television valt Marbella?
Därför att Marbella kunde tillfredsställa TV-formatets kännetecknande
utformningskrav i fråga om vackra och lyxiga miljöer, garanterad värme och sol, svenskkoloni för deltagande i vissa programinslag (som t.ex. svensktalande instruktörer vid utövning av yoga, kampsport, ridning, vinprovning etc,) för undvikande av subtitling i den svenska slutversionen, med mera…

Var höll de till?
De ursprungligen 32 medverkande flickorna och 3 mammorna flyttade först in i en villa i Nagüeles (sönerna bodde på behörigt avstånd), varifrån en stor del av inspelningen ägde rum.
Fjärde och sista veckan utspelades i fincan La Concha Wellness då antalet flickor eliminerats i takt med kontinuerliga utröstningar.

Filmades det på många andra ställen?
Mer eller mindre dagligen filmades flickorna i andra miljöer, som t.ex. i ett restaurangkök (La Cascada) vid mödrarnas matlagningstest – eller som t.ex. en hästsafari i Coin-bergen eller tivolikväll i Benalmádena, bland åtskilliga dejts mellan flicka/pojke utmed kustens olika begivenheter – för att inte tala om de otroligt vackra bildsekvenser över Marbella som blev resultatet från inhyrd helikopter…

Vill du berätta om programmet?
"Mammas pojkar" är den svenska versionen av en amerikansk förlaga ("Momma’s Boys") som går ut på att tre mödrar hjälper sina söner att välja den perfekta kvinnan bland de medverkande aspiranterna. Mammorna ställer höga krav på den tilltänkta sonhustrun, vars kvaliteter sätts på prov via olika moment som t.ex. barnpassning, matlagning och bukettbindning. Antalet tjejer minskar under seriens gång via utröstningsmetoder där de som inte kvalificerar omgående skickas hem till Sverige. I slutprogrammet får vi se vilka tre aspiranter som lyckats kvalificera som partner till respektive son.

Hur många kom hit ner från Sverige?
Utöver ursprungligen 32 medverkande flickor, de tre mammorna och deras söner, tillkommer produktionsteamet från Titan Television ett 40-tal medarbetare (stationerade på Hotel Diana Park) utgörande ett stort antal kamerateam, kranskötare för medhavd inspelningskran, innehållsredaktion, producenter och övrig personal med ansvar för smink, kostym, mathållning/kock etc.

Hur kom du in i bilden?
Genom personliga kontakter med Titan från min förflutna verksamhet inom svensk TV-produktion i Stockholm, samt min nyetablerade lokala event-business ManyEventsMarbella.

Vad var din funktion?
Jag fungerade som en lokal resurs och problemlösare för uppslag, kontakter, bokningar och förhandlingar av alla tänkbara ting som produktionen krävde – allt från hyrbilar och extrasängar, till samba och kanoter.

Gick allt bra?
Inte helt. dDet blev hett om öronen i dubbel bemärkelse när en brand plötsligt bröt ut vägg i vägg med hotel Diana Park, där alla mastertaper från inspelningarna arkiverades. Branden tilltog snabbt i styrka och vattenplan och brandkår hade fullt upp att släcka elden under flertalet rökiga timmar. Läget dramatiserades kraftigt när alla inspelade band brandhotades – varmed hotellet tvingade teamet att sätta både sig själva och materialet i säkerhet med en rasande fart.

Hade de också tid till att njuta av vistelsen?
Säkerligen inte så mycket som önskat eller förtjänat. Titans inspelningsteam visade sig vara ett ambitiöst gäng som oavbrutet valde att sätta nytta före nöje.

Hur upplevde de Marbella och Costa del Sol?
Såväl team som medverkande njöt i fulla drag av alla upptåg – trots den tryckande spanska julihettan, dyra filmtillståndsförhandlingar med privata entreprenörer utmed kusten, samt de tidskrävande trafikstockningarna via San Pedro – så pass bra, att man hoppas att serien blir en svensk succé med önskan om uppföljning för ytterligare säsonger, då Marbella självklart kommer utgöra samma inspelningsbas som i år.


Läs mer om Kerstin Tungarden och ManyEventsMarbella: www.manymoods.org/manyevents.
La Concha Wellness (Spa under konstruktion): www.laconchamarbella.com.
Titan Television; www.titan.se
 

Följ med Mammas Pojkar på TV4
Serien startar i mitten av september på bästa sändningstid och veckovis fram till årets slut på TV4. 

Av Jette Christiansen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.