Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Jag vill dela en fantastisk upplevelse med er i det här numret av En Sueco. Den inkluderar stor skönhet, talrika detaljer, hög, hög standard, sublim service, fantastisk mat, renodlat välbefinnande, trevliga människor, kristallklar luft, livliga dofter, dämpad belysning, välkomponerad musik, färgrikedom och en främmande kultur bara en timme och 20 minuters flygresa från Málaga. Tänder du på det, så boka en biljett hos Air Andalus och ett rum på La Mamounia – det är helt extraordinärt! Jag har varit på besök hos grannen, helt enkelt.
Jag älskar mitt land och lämnar det sällan. Jag känner inget begär efter safari i Afrika eller tempelbesök i Orienten. Jag ska inte se pyramiderna innan jag dör och har inte fantasi nog för att se mig själv ombord på ett kryssningsfartyg. Men två resedrömmar har följt mig sedan jag var barn. Den ena var Waldorf Astoria i NYC – uppfylld – och den andra; La Mamounia i Marrakech. En av de stora utmaningarna var att få min man med på idén, för som för många andra västlänningar ändrade nine-eleven händelsen hans uppfattning om arabvärlden och han köpte inte min romantiska föreställning om vårt färggranna och exotiska grannland. Övertalad blev han emellertid, då jag fick etablerat kontakt med La Mamounia (har du problem med att locka din man, fru, flickvän, kompis eller väninna med, så klicka på www.mamounia.com – det ökar förståelsen).

På La Mamounia, som rör sig på helt annan nivå än de hotell som har stjärnor och är med i kedjor, säger man: La Mamounia är resans destination. Gästerna ska inte till Marocko eller till Marrakech, utan till La Mamounia. Några dagar senare vet jag att det inte bara är säljprat, utan det är sanningen.

Är det dyrt? Hmm… allt är ju relativt, men med upplevelsevärdet tagit i betraktelse, så var det helt säkert värt varenda dirham – en förlängd helg på rätt stället kan ge mer energi och inspiration än långa reser till fjärran länder.

Vanligtvis har jag inga problem med att finna ord för att beskriva mina upplevelser, men den här gången fanns det liksom inte tillräckligt – och samtidigt kunde jag skriva en hel bok för att få med allt. Allt det som inte fick plats här i magasinet hittar du på vår hemsida (www.ensueco.com), där du också kan följa med på min gastkramande färd genom soukens smala gränder, där höns, silkestofflor, gamla män utan ögon, sköldpaddor, halsdukar, smutsiga små pojkar, snattrande berberkvinnor, arabiska lampor och kobraormar flög förbi taxins rutor i den svarta arabiska natten. Du kan läsa om marockansk shopping (det jag köpte och det jag ville köpa) samt få en inblick i ett Marrakech, som utanför den gamla stadsmuren är i färd med att utvecklas till en modern stad med lyxvillor, hotell och golfbanor.

Trevlig resa!

Helle Espensen

Av Helle Espensen

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco