Middagsarrangemang i Fuengirola, när fotbollsfebern snart drabbar oss, med upplägg av en ”svenskdödare”.

La Peña de Dinamarca, som tillsammans med Henning Munk Jensen ska styra striden.
La Peña de Dinamarca är tillbaka på planen när vi alla drabbas av fotbollsfebern.
Den officiella danska supporterklubben av Málaga CF med över 100 medlemmar står för TV-arrangemang med middag, så att alla på Costa del Sol – såväl boende och tillresande semesterfirare på kusten – kan samlas och i festlig gemenskap stötta Skandinaviens enda representant, Danmark, vid slutspelen om världsmästerskapet i Sydafrika.
La Peña de Dinamarca håller sina tv-arrangemang på restaurang Golden Days i Fuengirola med en ”svenskdödare”, den tidigare danska landslagsledaren och rekordsättaren Henning Munk Jensen – två gånger korad som Årets Fotbollsspelare i Danmark – som rollfigur med kvalificerade upplägg för matcherna mot Holland, Kamerun och Japan.
I hans aktiva förflutna spelade han 1972 och -73 i holländska PSV Eindhoven tillsammans med den dåvarande svenska landslagsledaren Björn Nordquist, som han kommer ihåg som en schyst kille.

Själv var han med Danmark flera gånger och besegrade Sverige. Som kapten i den historiska dansk-svenska uppgörelsen tisdagen 16 maj 1976 i Göteborg, där Danmark för första gången på 39 år vann över Sverige på svensk mark. Det blev dansk seger med 2-1.
Dessutom kan ”Munken”, som han kallas, skryta om att också deltagit i den danska segern mot Sverige i Idrottsparken i Köpenhamn.
”Alltid några fantastiska duster”, säger han.
Med sitt förflutna som professionell i PSV Eindhoven har han bred kunskap om holländsk fotboll, som Danmark möter i sin första match.

Centralt i Fuengirola

Golden Days ligger centralt på Calle Lamo de Espinosa 3 i Fuengirola – gatan med det kända hotellet Pyr nära hamnen. Den är svensk, så VM-dusterna blir i en totalt skandinavisk miljö.
Henning Munk Jensen har i övrigt också spelat många gånger mot Norge – och vad han minns vunnit flera gånger. Kan någon få honom på andra tankar så säg till.
I ett samtal om sommarens stora fotbollshändelse börjar Henning Munk Hansen med att säga:
”Vad jag upplevde senaste sensommaren, då La Peña de Dinamarca visade VM-kvalmatchen var helt enkelt fantastiskt. Vilket stöd. Den visade att vi står enade när det gäller och vilken stor betydelse fotboll har. Och det var glädjande att även våra norska och svenska bröder deltog.
Matcherna visades på storbildsskärmar och tillsammans med maten var det ett flott arrangemang. Jag ställer med glädje upp igen. La Peña de Dinamarcas arrangemang är imponerande. Vilket jobb klubben gjorde för den dagen”.

På Golden Days ställer värden Marcus Rubin upp fem storbildsskärmar i idealisk och atmosfärsfylld omgivning och serverar VM-middag med vin.
Danmark går vidare
”Holland har alltid haft bra spelare i några av de riktigt stora klubbarna i utlandet och Holland”, säger Henning Munk Jensen.
”Denna nation är favorit i den danska gruppen, och sen är samtalsämnet, hur starka är Kamerun och Japan? Danmark kan väl omedelbart besegra bägge, men man ska aldrig undervärdera lag som har kvalificerat sig till slutspelen. Vi ska vara nöjda med en andra plats i vår grupp efter Holland och så går vi vidare i turneringen. För Danmark blir de stora frågorna om de äldre spelarna i laget håller och om de nya, unga, klarar av avståndet. Sen så kan jag vara lite bekymrad över vårt försvar. En man som Niclas Bendtner blir en nyckelfigur, han har visat sig vara en stor målfara i sin engelska klubb Arsenal.”
”Varför är inte Sverige med i slutspelen i Sydafrika?”
”För att de oturligt nog hamnade i kvalrundan med Danmark… ”. ”Sverige har alltid bra lag, men de som vinner är ju bäst. Och det gjorde ju Danmark två gånger över Sverige.”
Henning Munk Jensen är klar att ge fler recensioner i restaurangen Golden Days i juni.


De danska VM-matcherna
Danmark är i VM-slutspelen i Sydafrika med i samma grupp som Holland, Kamerun och Japan.
De två bästa i gruppen går vidare till 1/8 final.
De danska matcherna går av stapeln:
Måndag 14 juni kl. 13:30 i Johannesburg:
Danmark – Holland
Lördag 19 juni kl. 20:30 i Pretoria:
Danmark – Kamerun
Torsdag 24 juni kl. 20:30 i Kapstaden:
Danmark – Japan
Kvalificerar sig Danmark till kvartsfinal spelas den antingen fredag 28 eller lördag 29 juni.
En eventuell mirakulös fortsättning kommer också att visas på Golden Days liksom semifinalerna tisdag och onsdag 6 och 7 juli och VM-finalen söndag 11 juli.
Med La Peña de Dinamarca som arrangör


Svenskar hejar på Danmark

Nu när Sverige inte har kvalificerat sig till slutspelen om världsmästerskapstiteln i fotboll i Sydafrika hoppas svenskarna på Danmark. Det är två kvinnor ur två generationer säkra på.
49-åriga Helena Mahlen från Fuengirola och 18-åriga Anna Johansson från Los Boliches – uppväxta i Stockholm och bandystaden Motala.
De två kommer att befinna sig på Golden Days i juni.
”Vi grannar ska ju hålla ihop. Därför håller jag på Danmark”, säger Helena. ”Laget har god laganda och slog Sverige två gånger i kvalmatcherna. Det var snyggt.”
Anna Johansson, som har spelat fotboll i Motala AK, säger:
”Jag såg en av matcherna mellan Sverige och Danmark på tv och blev självklart besviken över att mina landsmän förlorade. Men Danmark spelade bra, så nu håller jag på dem i Sydafrika. Vem annars?”


VM-matcher och menyer på Golden Days
Måndag 14 juni:
Klockan 12:00
Kall Gaspazo
Kyckling med pommes frites
Vin och vatten
Klockan 13:30
Danmark – Holland i Johannesburg
Lördag 19 juni:
Klockan 19:00
Chili Con Carne med pommes frites
Glasstårta
Vin och vatten
Klockan 20:30
Danmark- Kamerun i Pretoria
Torsdag 24 juni:
Klockan 19:00
Fläskfilé med champinjoner a la crème och pommes frites
Glassdessert
Klockan 20:00
Danmark – Japan i Kapstaden
Om Danmark kvalificerar sig till 1/8 finalen spelas den antingen måndag 28 eller tisdag 29 juni i Duerban eller Pretoria – båda dagarna med matchstart kl. 16:00.
Meny fastställs senare.
Semifinaler:
Tisdag 6 juni:
Klockan 19:00
Beuf Sante Stroganoff med pommes frites
Glassdessert
Klockan 20:30
Matchstart
Onsdag 7 juli:
Klockan 19:00
Chili Con Carne med pommes frites
Glasstårta
Klockan 20:30:
Matchstart
Final:
Söndag 11 juli:

Klockan 19:00
Fläskfilé med champinjon a la crème och pommes frites
Glassdessert
Klockan 20:30
Matchstart
Menyer med vin och vatten kostar 22 euro.
Bordsbeställning och förskottsbetalning krävs på matchdagarna.
Vänligen kontakta kassören i La Peña de Dinamarca, Torsten Padkjaer på 952 054 679
torsten@padkjaer.dk eller Timo på restaurang Golden Days på 952 477 894 (efter kl. 16:00). Eventuell mobil 622 487 229.
Adressen till Golden Days är: Calle Lamo de Espinosa 3, Fuengirola (gatan med Hotell Pyr)

Av Morten Möller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.