Busstur och klassisk musik

Det är lördag eftermiddag när jag och många med mig sitter på bussen som Elizabeth har abonnerat för kvällen. Bussen startar vid Casinot i Marbella och plockar därefter upp resenärer med sista anhalt vid Merca Centro i Fuengirola innan den kör oss till Plaza Merced i Málaga. Under bussresan pratas det med stolsgrannen om förväntningarna på kvällens konsert, tar igen vad som har hänt sedan sist om man varit med vid tidigare konserter, eller skapar nya bekantskaper.

Arrangören av bussresan Elizabeth Stypulkowska med Birgitta Lönegren som varit med vid tidigare konsertturer.

Konsert i Teatro Cervantes
Alla i vårt bussällskap har platser på parkett. Konserten ges av La Orquesta Filarmónica de Málaga, dirigent Edmond Colomer och kvällens violinist är hyllade Catherine Cho.

Konsertens första del börjar med Åtta ryska folkvisor för orkester, Op. 58 av Anatoli Liadov och tar med mig på en dagdrömsresa. Tonerna skapar en skogspromenad, lätt hoppandes på stenarna i en bäck, lätt dansande över en sommaräng och jag kan nästan känna doften av blomster. Sommaren följs av mörkare hösttoner som brister ut i eldsprakande färger.

Sedan är det dags för Tchaikovskis Konsert för violin, orkester i d-moll, Op. 35. Soloviolinen leker lättsamt med de andra stråkarna och på Tchaikovskis typiska sätt jagar tonerna varandra, ibland lurar de bakom ett krön, hoppar fram när man minst anar dem och andra gånger är de lite försiktigare.
Konsertens andra del är tillägnad Stravinskis Petroushka, karakteristiska kaotiska toner i starka känslor, ljusa och mörka, onda och goda.

När jag lämnar teatern med mina medresenärer har jag en trivsam känsla i kroppen som håller i sig hela bussresan tillbaka till Fuengirola, Elviria/Calahonda och Marbella. Kvällen har verkligen varit värd varenda minut!

La Orquesta Filarmónica de Málaga (OFM)
Orkestern är ett konsortium mellan Málaga Stad och Junta de Andalucia då många önskar en egen symfoniorkester i Málaga. De har genom åren turnerat i stora delar av Europa och har även gett konserter i Sverige. 2011 firar Málagas Filharmoniker 20 års jubileum.
Läs mer om OFM och deras konserter på: www.orquestafilarmonicademalaga.com

För mer information om events på Teatro Cervantes i Málaga besök: www.teatrocervantes.com eller ring: 952 22 41 00

För kontakt med Elizabeth ang. kommande konsertresor ring: 606 167 356.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.