Silversea Cruises – En oförglömlig 6-stjärnig upplevelse

Silversea Cruises - En oförglömlig 6-stjärnig upplevelse

En lyxresa ombord på ett kryssningsfartyg med allt man kan drömma om behöver inte bara vara en dröm. Silver Spirit är ett av fem lyxfartyg från det amerikanska kryssningsföretaget Silversea Cruises och erbjuder en oförglömlig resa med allt inkluderat och lite till. Den friska luften, de spännande destinationerna, och fartygets många aktiviteter och underhållning garanterar att alla behov blir tillfredsställda.

Inget överlåtet åt fantasin
Silver Spirit har hela 11 våningar, och med en kapacitet på 530 personer finns det mer än nog med plats till var och en. Det är dock ingen tillfällighet, Silversea Cruises strävar nämligen efter att vara det kryssningsföre-tag i världen som har mest plats för sina gäster och de toppar listan med hela 90 kvadratmeter per person. Fartyget har så många faciliteter att det är svårt att veta var man ska börja. En härlig måltid i en av restaurangerna sägs dock vara en god start på dagen. Silver Spirit disponerar över två stora restauranger där det serveras allt vad man kan tänka sig. Skulle man ha ett speciellt önskemål så ser kocken till att uppfylla det med det samma eller nästkommande dag. Man kan också välja att mätta magen med delikatesser från den stora buffén. Här väljer man vad man vill äta, varefter man lämnar sin tallrik till servitören vid ingången till buffén, som därefter sörjer för serveringen, när man tagit plats vid sitt bord. Till skillnad från andra kryssningsfartyg bestämmer man dessutom själv var man vill sitta, med andra ord är det inga fasta platser. Det ska inte mycket till för att man ska känna sig som en kung ombord på detta fartyg. Eftersom allting är inkluderat i resans pris kan man beställa de drycker man önskar till maten utan extra kostnad. Om man har lust att skämma bort sig lite ytterligare, kan man mot extra betalning avnjuta en middag på en av fartygets fyra mindre restauranger. Den mest exklusiva är La Champagne. En fransk restaurang var man till maten kan njuta av de bästa vinerna och champagnerna i en prisklass från 50 – 2 000 euros. Om man känner för en lite lättare måltid kan man välja sushirestaurangen Seishin, där det serveras 12 olika mindre rätter. Man kan även beställa bord på den romantiska italienska ”slow food” restaurangen La Terrazza eller på Stars Supper Club, som är en art deco restaurang med inspiration från 1930-talets exklusiva restauranger där det bjuds på underhållning med blues och jazz. Som en god avrundning kan man sedan avnjuta ett glas cognac och en cigarr i Connoisseur’s Corner.

Första klassens sömn
När kvällen sjunger på den sista versen, tröttheten gör sig påmind och drömmarna ska släppas fria, erbjuder Silver Spirit ett exklusivt urval av sviter. Speciellt för Silver Spirit är att det inte finns några hytter, alla rum är sviter. Bland dem kan man välja mellan utsikt eller privat terrass. Båda alternativen har stor king size säng och med möjligheten att välja mellan nio olika huvudkuddar, litet vardagsrum med TV och barskåp, vilket är påfyllt och fylls på efter gästernas behov och önskemål. Om man önskar mer yta, eller dela med vänner, kan man boka en Royal Suite med 2 sovrum, amerikanskt kök, badrum med spa, stort vardagsrum och riktigt stor terrass. Om man är villig att betala för den största lyxen finns det själklart också Grand Suite eller Owner’s Suite, var livet som kung verkligen går i uppfyllelse. Om man skulle känna för att äta middag i sin svit så blir måltiden serverad av gästens privata butler liksom om man skulle äta på restaurang.

Underhållning för alla smaker
När de ”elementära” behoven är tillfredsställda finns det ett rikt utbud av underhållning och aktiviteter. Silver Spirit har en stor teater med dubbla rader. Där sätter man upp Broadway shower, men utöver det används teatern även som biograf och för föreläsningar samt genomgång av utflykter, som också videofilmas. Om man har lust för lite mer spänning kan man göra ett besök på fartygets kasino. Där kan man prova lyckan med roulette och blackjack eller med en av de många enarmade banditerna. Det finns också gott om möjligheter till att njuta av en bra bok, ett magasin eller dagstidning i fartygets bibliotek, där det också finns tillgång till internet. Det finns också ett brett utbud av DVD-filmer, vilka kan lånas upp till hytten. Det bör dock nämnas att alla sviter har ett utbud av 270 olika DVD-filmer, varför det är nästan omöjligt att tänka att man inte skulle kunna hitta en film som är underhållande.

Motion, skönhet och shopping
Hälsa, skönhet och motion är idag en viktig del i vår livsstil. Därför har Silver Spirit ett stort fitness center och klasser i aerobics, pilates och yoga. Det finns även möjlighet att till en extra peng få privata klasser av fartygets fitness instruktör. Efter en visit i fitness centret kan det vara skönt att slappa i spaet med stort turkiskt bad och bastu. Här finns allt vad hjärtat kan begära och man kan dessutom välja mellan ett hav av skönhetsbehandlingar, massage och akupunktur, och är det så att man har lust, kan man också njuta av en flaska champagne på spaets stora utomhusterrass. I spaet erbjuds också manikyr och pedikyr, klippning, färgning med mera, och om man vill eller har man behov för det, kan man betala för rynkborttagning med botox! När man känner sig som ny igen vill man kanske köpa en ny klänning eller kostym och då finns det oändliga möjligheter till att köpa läckra kläder, smycken, parfymer med mera i fartygets shoppingcenter. Om man skulle upptäcka att ens kläder är skrynkliga så är det bara att kontakta tvätt- och strykpersonalen som ser till att kläderna ser ut som nya igen.

Frisk havsluft och sol
När dagens strapatser är över kan man njuta av solen och den friska havsluften på en av de många solstolarna runtomkring utomhuspool-en med tillhörande spa. Längst efter fartygets sidor kan man njuta av lätta al fresco rätter vid små bord, eller så kan man söka sig upp till terrassen på övre däck där man kan njuta av utsikten mot poolen och det som må gömma sig i horisonten.

Silversea Cruises har fem olika kryssningsfartyg som erbjuder kryssningar i Medelhavet samt över Atlanten. Fartygen är Silver Wind, Silver Shadow, Silver Whisper, Silver Cloud och Silver Spirit, varav det sistnämnda är det nyaste. Utöver dem har de expeditionsfartyget Prince Albert II, som bland annat erbjuder resor till Antarktis, Sydamerika och Afrikas västkust.

Vart du än tar vägen erbjuder Silversea Cruises den bästa resan med allting inkluderat så att du inte behöver bekymra dig om någonting annat än att njuta av livet! Drömresan kan bli verklighet utan att den behöver kosta en förmögenhet.

För ytterligare information om Silverser Cruises se:

www.silversea.com
eller kontakta Peter i Spanien på +350 200 60346 eller +34 609 557 423. Du kan skicka ett e-mail på engelska till cruisesilversea@fastmail.net.
 

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.