La Sala – framgångsreceptet

Ska jag beskriva La Sala med ett ord så är det ”succé”. Restaurangen öppnade i höstas och är en av de mest besökta i Nueva Andalucía. I dessa tider, då det kan vara svårt att överleva i restaurangbranschen blomstrar La Sala, och anledningen till det behöver man inte tveka över. La Sala är nämligen kort sagt ett perfekt exempel på ett bra och genomtänkt företagskoncept, där man redan från början har sett till alla delar av restaurangen och tagit var och en av dem i beaktning.
Kapital utgör naturligtvis en stor del av orsaken till La Salas blomstrande utveckling. Restaurangen ägs delvis av engelska Ian Radford, som även äger populära Buddha Beach i Nueva Andalucía. Men som setts i många andra fall är kapital inte alltid den enda ingrediensen till succé. På La Sala får gästerna också en fantastisk service och en utsökt och varierad meny, som placerar restaurangen högt upp på listan bland bra restauranger på kusten.

Creme de la creme
Inredningen på La Sala är mycket modern, minimalistisk och smakfull med varma färger. Allt har valts utifrån en speciell design och hög kvalitet. Ett bra exempel är bardisken som placerats i mitten av restaurangen. Den är gjord av trä som hämtats från Thailand, samt designad och utformad av en berömd anonym konstnär på kusten. Ingenting har lämnats åt slumpen och servicen tillsammans med maten och inredningen är de tre ingredienser som skapar La Sala.

Varierad internationell meny
Menyn är varierad och priserna är rimliga. Det finns rätter som passar alla smaker. Själv fick jag chansen
att provsmaka fyra förrätter, huvudrätter och efterrätter, och min slutsats är: superbt! Det var mjuk friterad camembert, starka räkor i chili och en otroligt mör filé, stekta grönsaker, stark kyckling i grön curry och min favorit: kolja med kokt potatis och löskokt ägg. Detta är dock bara några få utvalda läckerheter. Menyn bjuder på också på mycket mer av spanskt, engelskt och orientaliskt ursprung. Om man har svårt att bestämma sig kan man välja deras 2-rätters lunchmeny som ändras en gång i veckan. Efterrätterna är också väldigt utsökta och professionellt anrättade, bland annat finns det en glassbakelse med lager av hallon, äppelpaj, brownie eller creme bruleé.

Hotspot för alla
Jag var på La Sala vid lunchtid. Tidigare hade jag varnats för att det kan vara svårt att få ett bord vid middagstid så jag överraskades över att se att alla bord var upptagna också vid lunch. Kanske berodde det på dagens ihållande regn, men jag vill inte påstå att det är någonting man upplever på många andra platser på kusten, att det är fullsatt vid lunch. För att betjäna alla gästerna fanns där över 10 anställda som konstant såg till att alla hade vad de önskade. Majoriteten av personalen har hämtats från Buddha Beach, som har vinterstängt, och de vet hur viktigt det är att inte bara prata om service utan att faktiskt ge den också. Som en extra ingrediens i La Salas servicepaket ingår det gratis ”valet parking”, d.v.s. betjänad parkering, var bilen hämtas vid ingången till La Sala och därefter parkeras. På samma sätt körs bilen fram till dig när du åker hem.
Man kanske kan få intrycket av att La Sala endast är för ”the rich and famous”, men det stämmer inte. Klientelet på La Sala är en blandning av företagare i kostym, golfare i avslappnade kläder, unga människor i det nyaste modet samt ganska vanliga vardagsmänniskorna som jag, som bara känner för att besöka kustens, enligt min mening, enda restaurang, som faktiskt vet vad restaurang handlar om. Det är inte sista gången jag besöker La Sala. Dessutom är det lätt att hitta. Det är bara att ta avfartsvägen Nueva Andalucía/ Puerto Banús från motorvägen och köra mot Nueva Andalucía. La Sala ligger på höger sida om den första stora rondellen man kommer till.
Nästa gång jag åker till La Sala hoppas jag att solen skiner så att jag kan njuta av ett glas vitt vin på den fina terrassen på restaurangens framsida, innan jag återigen ska njuta av en delikat lunch.

Vi ses och till dess, njut!

La Sala
Calle Belmonte
Nueva Andalucía
Bordreservation: 952 814 145 eller:
reservations@lasalabanus.com
www.lasalabanus.com

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.