Vill du uppleva livsfarliga krokodiler, listiga tigrar, delfiner och sjölejon? Eller kanske vill du sväva högt upp i en linbana, leka i vattenparker i utmanande vattentunnlar eller gå på tivoli?
Börjar barnen bli trötta av de varma och ändlösa dagarna på stranden? Kanske har de bränt sig i solen eller så kanske de bara önskar sig lite omväxling? Här på Costa del Sol finns det många attraktioner som passar för både små och stora.
En Suecos stora sommarguide ger dig här en överblick. Vi har nämligen mycket mer än sol, hav och strand!

Sjölejon och delfiner
Alla älskar delfiner och på Selwo Marina i Benalmádena älskar delfinerna också sin publik. Unga och gamla kippar efter andan i en blandning av glädje och förundran när delfinerna plötsligt bryter vattenytan och hoppar flera meter upp i luften. Utöver den fantastiska showen är det även möjligt att få simma tillsammans med de lekglada delfinerna. Här hittar du även sjölejonet Bruno, som gärna vill vara med och fotograferas tillsammans med din lilla guldklimp. Utöver detta bjuder även Selwo Marina på bl.a. ormar, pingviner, papegojor och livsfarliga pirayor.

300 krokodiler
”Titta”, säger djurvårdaren och pekar på den stora krokodilen. Djuret öppnar sitt väldiga gap och nästan ryter, så att håren reser sig på armarna. En skräckblandad exaltering sprider sig bland åskådarna. Här i krokodilparken finns över 300 krokodiler, varav den största väger över 600 kg. Om du vill kan du även få lov att hålla i en krokodilunge, naturligtvis ser djurskötarna då till att munnen är ordentligt stängd. Krokodilparken ligger strax utanför centrala Torremolinos.

Bläckfisk-mania
I akvariet Sea-Life, vid hamnen i Benalmádena, hittar du bläckfisken Iker, som men jämna mellanrum används av de spanska medierna för att tippa resultat vid viktiga fotbollsmatcher. Visst hände det att Iker bommade när han tillfrågades om vem som skulle komma att vinna förra årets Champions Leage-final, bläckfisken höll på Manchester United…
Men Iker är lika glad för det och trumlar runt i vattnet tillsammans med allt från små sjöhästar och sjöstjärnor till sköldpaddor och hajar.

Tivoli World
En bit upp på bergssidan i Benalmádena ligger Tivoli World, som bjuder på pariserhjul, rutschbanor och karuseller för både små och stora. Totalt finns här 44 attraktioner.
För de minsta (över 1,10 m) finns det 10 attraktioner. Nöjesparken är perfekt på sena eftermiddagen och tidigt på kvällen, när solen är på väg att gå ned och den värsta värmen har lagt sig. Inne på området hittar du även restauranger, pizzerior och självbetjäning. Utöver allt detta erbjuder Tivoli World ofta på underhållning från den egna scenen.

Kustens största vattenpark
I Torremolinos ligger även Aquapark, den största vattenparken på Costa del Sol. Här finns ett stort utbud av vattenrutschbanor och långa tunnlar – totalt 17 attraktioner. Vattenparken har någonting för alla åldrar. Här kan du även få simma tillsammans med en tam säl.
Det finns flera vattenparker längst med kusten, bland annat i Vélez-Málaga och i Mijas Costa.

Upp i luften
Precis ovanför tivolit ligger nästa attraktion, linbanan, som tar dig 800 meter upp i luften. Här uppe på Monte Calamarro hittar du kustens bästa panoramautsikt och under klara dagar är det möjligt att se ända till Gibraltar och Marocko. Utöver det finns det här uppe tama falkar, som är jakttränade, en urgammal tradition som nu är skyddad av Unesco, som en del av världsarven.

Lite tuffare?
På flera platser kan du även hyra quads, fyrhjulsdrivna motorcyklar, och köra ut i de olika skogarna och nationalparkerna. Du kan bl.a. hyra dem i Marbella eller följa med på organiserad jeep-utflykt till den historiska staden Ronda.
Har du fortfarande inte fått nog? Då erbjuder de flesta hamnar och badstränder längst kusten båtturer för att se både valar och delfiner, dykning, motorbåtar, paragliding till havs och fiskeutflykter.

Varg, varg
I staden Antequera, norr om Málaga, hittar du kustens egen vargpark. Här kan du delta i guidade vargturer, nattevenemang med ylande vargar samt ridning och här finns även en liten djurpark med de mest populära keldjuren.

Djurparker
I sydväst, i Estepona, ligger den enorma naturparken Selwo Aventura, som rymmer mer än 2 000 djur, allt från elefanter, björnar, tigrar, giraffer och kameler till den utrotningshotade iberiska lokatten. Här kan du ge dig ut på safari och prova på att vara äventyrare med pil och båge.
Ytterligare en djurpark finns i Fuengirola; Bioparc. I denna tropiska djurpark lever djuren mer naturlig miljö än på många andra platser. Under juli och augusti håller djurparken öppet fram till midnatt och bjuder på speciella nattevenemang.
På ”El Refugio del Burrito” kan du rida och/eller avnjuta en måltid i sällskap med 70 åsnor.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.