Gabriel’s Private Junior Suite

Gabriel’s Private Junior Suite

Det är inte ett hotell. Det är inte en lägenhet. Det är Gabriel’s Private Junior Suite. Detta är ett lyxhotellrum som är ensam i sitt slag – för det är faktiskt en privat bostadslägenhet i centrala Stockholm. Ett unikt koncept i Sverige, troligtvist i Europa och möjligtvist i hela världen.
Med armen runt den lilla weekendväskan strosar jag sakta genom Södermalm. På uteserveringarna sitter stockholmare och turister och lapar sol mot husväggarna. Grönområdena prunkar av liv. Trafiken är stilla, till och med på Hornsgatan.
Snart är jag framme vid Reimersholme och det är tydligen här den ska ligga, mitt rum för natten – Gabriel’s Private Junior Suite. På internet visas bilder av ett vackert hotellrum, i samma stil som de lyxigaste jag bott på, men det är svårt att tro att någonting sådant finns här bland vanliga bostadshus.
Lite orosfjärilar sträcker sina vingar i magen – ”Vad har jag gett mig in på, bilderna jag sett kan inte stämma in på en lägenhet i dessa bostadskvarter?” tänker jag för mig själv.
Jag kontrollerar adressen och ja, jag är rätt, han som står där framme vid porten måste vara Karl. Och helt riktigt, på ett mycket trevligt och professionellt sätt hälsar Karl mig välkommen. Han är min private butler under vistelsen här, en modern butler, ”den snyggaste i stan” – som det går att läsa på hemsidan. Vänligt tar han min väska och visar mig upp genom trapphuset – ett vardagligt svensk trapphus, rent, städat och tråkigt – och fram till dörren.

Från tråkigt trapphus till sober premium miljö
Tack vare Karls trevliga bemötande har den flaxande oron nu bytts ut till en stor förväntan. Nu är jag nyfiken – vad är detta?
Under någonting som känns som en evighet glider dörren upp. Jag möts av mjuka färger i sober premium miljö inspirerad av sekelskiftets Paris. Allting toppat med lyxhotellkänsla och präglat av lugn och harmoni.
Karl ställer ned min väska och jag tackar för det trevliga välkomnandet. Jag får all information jag behöver och sedan står jag där själv, och liksom på film slänger jag mig raklång i sängen och insuper atmosfären och känner hur hela jag ler – denna säng är så skön att jag inte vill kliva upp.

Exklusivt kakel, Molton Brown och broderade emblem
Som alltid är jag nyfiken på vad ett hotellrum erbjuder. Jag har redan upptäckt den mjuka badrocken, till min glädje av märket Pellevävare, på sängkanten och börjar sedan min upptäcktsfärd i badrummet. Här kliver jag in på handmålat italiensk kakel från Vietri sul Mare, väggarna är täckta med polerad pizarra, badrumsartiklarna är genomgående från Molton Brown och handdukarna, samt badrocken, är broderade med Gabriels egna emblem, utarbetat av Timothy Crisp. Badkaret ser verkligen inbjudande ut och jag ska nog ägna någon timme till att slappna av i det med en god bok.

Oj, ett kök!
Upptäcktsfärden fortsätter. Bakom några skjutdörrar hittar jag ett fullt utrustat litet kök och det är detta som skiljer Gabriel’s Private Junior Suite från ett vanligt lyxhotellrum – om man vill tillaga någonting själv, eller om man bara vill ha en kopp te har man här alla möjligheter för det, med vilket man också kan spara lite pengar.
Tillbaka i rummet lägger jag nu märke till de tunga gardinerna och ler vid tanken om att de garanterat kommer att stänga ute sommarnattens ljus. Ovanför sängen hänger konstverket Hipp hipp hurra! av den danska skagenmålaren P.S. Krøyer från 1888. Och med bilden av de glada människorna, skålandes med champagne i det gröna på näthinnan öppnar jag balkongdörren och möts av utsikten över Pålssundet och mot Riddarfjärden, och grönområdet verkar som en förlängning av den danska konstnärens målning.

Stjärna för en dag
När jag gjorde min bokning kände jag mig nästan som en filmstjärna då Gabriel frågade om jag hade några speciella önskemål. Gabriels motto är att möta alla önskemål, från blommor, drycker och badrumsprodukter till ja, låt fantasin flöda. Jag har inte överdrivit mer än att rummet är smyckat med stora vita liljor och att det på bordet står en flaska väl kyld Pol Roger och ett champagneglas i kristall. Filmstjärnekänsla förstärks när jag tappar upp ett bad och låter rummet fyllas av min favoritmusik.

Någonting negativt?
Efter badet begav jag mig ut till en av stadens restauranger, rekommenderad av Gabriel, och jag kan säga att jag var belåten. Även frukosten som Karl kom med, efter mina önskemål, kan bara rosas, eller ska jag säga liljeras i mitt fall. Men det finns en negativ punkt som jag vill ta upp, och det är nu när det är slut. Nu när jag kliver ut genom dörren och lämnar Gabriel´s Private Junior Suite bakom mig. För nu kliver jag tillbaka till verkligheten och vet att jag kommer att tänka tillbaka och önska att denna ”hotellvistelse” skulle vara min vardag – liksom det faktiskt är för Gabriel, för det är ju hans privata hem som han så gästvänligt har öppnat upp för oss andra att få uppleva.

Unikt koncept
Att hyra ut sin bostad är i sig inte unikt, det finns det många som gör, i hela världen. Det unika med Gabriel’s Private Junior Suite är att detta faktiskt är en privat bostad som omvandlats till ett lyxhotellrum, med alla faciliteter som ett lyxhotellrum erbjuder i kombination med en vanlig bostad.
Och man ska inte låta sig luras av lägenhetens hotellrumutseende, detta är faktiskt Gabriels bostad som han själv bott i under 2-3 år, och fortfarande bor i när han är i Stockholm, då han pendlar mellan staden och Köpenhamn. Men i stället för att låta lägenheten stå tom när han inte bor där hyr han alltså ut den.

Kort info:
Gabriel’s Private Junior Suite består av ett rum med king size-säng och sällskapsdel, ett badrum med badkar, kök och balkong. Här hittar du faciliteter som (allt ingår i priset): platt-tv med alla svenska och internationella kanaler, NetFlix samt Apple-tv, trådlöst internet, ljudanläggning och minibar.
Butlern Karl finns till din hjälp när du som bäst behöver det och tillsammans med Gabriel är målet att uppfylla alla dina önskningar (inom rimliga gränser) och som guldkant på din vistelse på Gabriel’s Private Junior Suite finns det alltid champagne från Pol Roger – vilket naturligtvist ingår i priset.
Önskar du dinera på restaurang, besöka en bar eller klubb, eller göra någonting annat i storstaden ska du inte tveka att be Gabriel om rekommendationer. Hans egen smak är bred och varierad och hans förslag har många gånger kallats ”pricksäkra”. Hälsar du dessutom från honom finns en stor chans att du bemöts som en stjärna.

Pris Gabriel´s Private Junior Suite från: 120 € / natt | 700 € / vecka | 2 600 € / månad.

Mer info/kontakt: www.sundqvist.com eller: https://sv.airbnb/rooms/1003006.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.