ABBA-föreställning lyfter taket på Teatro Cervantes

ABBA-föreställning lyfter taket på Teatro Cervantes

Abba

Symphonic of ABBA heter föreställningen som hyllar Sveriges genom tiderna mest kända kvartett med en stor show av musik, melodier och ljus. Publiken tas med på en resa genom ABBA:s mest kända låtar i Málagas fantastiska teater, Teatro Cervantes.
Föreställningen kommer att fyllas av tonerna från populära ”Waterloo”, ”Chiquitita”, ”Dancing Queen”, ”Honey honey”, ”Voulez-vous”, ”Gimme! Gimme! Gimme!”, ”Summer Night City” och många fler i en härlig scenografi där One World Orchestra och Sympohonic Rock Band blandas med klassiska fioler och elgitarrer.
Totalt spänner repertoaren över ett trettiotal noga utvalda låtar som publiken får njuta och roas av i mer än två timmar från producenterna bakom succén Queen Symphonic Rhapsody. Ensemblen består av fler än 50 artister med fem sångare, bland dessa svenska Alicia Nilsson och Patrik Lundström, ett rockband, en kör samt en symfoniorkester.
Det kommer bli en fusion av pop och klassisk musik framförd av världsmusiker som bland annat har arbetat med världsartister som George Michael, Sade, Joe Cocker, Simple Minds, Chris Rea m.fl.
Detta lovas bli en föreställning där publiken tas med till en hel värld fylld av ABBA, med mer ABBA än det går att föreställa sig. Och det lovas bli en kväll som sent kommer att glömmas.
Symphonic of ABBA sätts upp på Teatro Cervantes den 11 och 12 mars kl. 21.00. Biljettförsäljningen är redan igång och biljetter går att köpa i Teatro Cervantes biljettlucka, per tel. 902 360 295/952 076 262 eller på internet: www.teatrocervantes.es och www.unientradas.es 
Konserterna på Teatro Cervantes ingår i en Spanienturné som tar föreställningen till flera större städer i landet. För mer information om andra spelställen se: www.moonwrecords.com.
 
Alicia
 
Alicia Nilsson om ABBA
”ABBA har följt mig hela min barndom. Min familj är artistisk och min mamma är ett stort ABBA-fan vilket även har smittat av sig på mig. Så för mig är det en stor ära att få representera ABBA samt att få arbeta med så stora artister som vi har i Symphonic of ABBA.”
Alicia har bott utomlands nästan hela sitt liv men kommer ursprungligen från Köping.
 
Patrik
 
Patrik Lundström om ABBA
”I min familj har vi lyssnat på ABBA redan på 70-talet då jag är uppvuxen i en familj där musik med melodier stod i fokus, och som frilansande artist har jag många gånger framfört Björn och Bennys musik i olika tappningar. Deras musik är legendarisk och oerhört stor, det märker man speciellt när man kommer utanför Sverige!
Att göra denna mer orkestrala version av ABBA:s musik i ett nytt sammanhang som Symphonic of ABBA är mycket spännande”.
Patrik, som kommer från Stockholm, känns bland annat igen från trion Blond som vann svenska Melodifestivalen 1997, han har medverkat i musikaler, tv-program och har turnerat i USA med det svenska ABBA-tributebandet Waterloo.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.