Triss i svenska damer på Barcelonafestivalen Sónar

Triss i svenska damer på Barcelonafestivalen Sónar

shutterstock 82700560
 
För 21 året i rad äger den mycket populära musikfestivalen Sonár rum i Barcelona under tre dagar denna månad, närmare bestämt 12, 13 och 14 juni.
Sonár är en unik, ledande internationell festival som ständigt känner av pulsen på vad som händer i världen inom elektronisk musik. Här hörs interaktioner och hybrider mellan digitalt skapande och nya medier.
 
Under festivalen i Kataloniens huvudstad blandas kultur, lekfullhet, avantgarde och experimenterande med den elektroniska musikens senaste trender. Tankarna bakom festivalen har alltid varit att vara länken mellan kreativitet och teknologi, ett internationellt evenemang och en mötesplats för människor från olika platser. Under festivaldagarna möts etablerade konstnärer och nya talanger från alla områden inom den musikaliska och audiovisuella världen.

Sedan 2002 har Sonár arrangerat fler än 50 olika evenemang i hela världen. Så sent som i februari hölls festivalen i det karakteristiska Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Det var ett tvådagars evenemang där både lokala och internationella artister uppträdde. Andra platser för festivalen 2014 är: Reykjavik, Tokyo, Mexiko och Kapstaden.
Men näst på tur står som sagt Sonár Barcelona med tre svenska kvinnliga stjärnor på artistlistan, som alla presenterar sitt senaste material.
 

robyn kacper kasprzyk
 
Robyn
Robin Miriam Carlsson, född i Stockholm 1979. Vem kommer inte ihåg 1995 års hitsingel ”Do You Really Want Me” som kom att utmärka hennes musikaliska genombrott tillsammans med debutalbumet ”Robyn is here”, som nominerades till tre grammisar.
Sedan dess har Robyn startat eget skivbolag för att kunna släppa den musik som hon själv vill göra. Förutom listettor och kritikerrosade album i både Sverige och internationellt har hon varit Unicef-ambassadör, fått Karamelodiktstipendiet av Povel Ramel, tilldelats Gunilla Arhéns Förebildspris och vunnit en grammis. Hon har förutom fem egna album även arbetat med andra stora namn såsom Teddybears, Snoop Dogg, Madonna och många fler. Nu på Sonár Barcelona 2014 samarbetar hon med norska Röyksopp och konserten på Sonár ingår i deras gemensamma turné 2014.
Hennes musikstil är unik och mångstilad och kan närmast beskrivas som dance-synth-pop med inslag av R&B och electropop.
Robyn spelar tillsammans med Röyksopp, Röyksopp & Robyn Do IT Again Tour 2014, på Sonár den 13 juni kl. 22.30 på Sonár by Night, SonarClub.
 
lykke li
 
Lykke Li
Li Lykke Timotej Zachrisson föddes i Ystad 1986. Redan 2007 skrev musikvärlden att den okända svenska artisten var värd att hålla ögonen på och bara ett år senare gjorde hon sitt stora genombrott med sitt första album, Youth Novels, 2008. Albumet gavs först bara ut i Sverige men redan samma år lanserades det även internationellt.
Lycke Li har vunnit två grammisar, årets artist och årets album 2011, och är en artist som förväntas klättra högt inom musikvärlden. Hon har förutom tre egna album samarbetat med namn som David Lynch, Kings of Leon och svenska Deportees. Hennes musik har också använts i den populära Hollywoodungdomsfilmen New Moon och otaliga andra filmer och tv-serier.
Hennes musikgenre är soul, electro- och indiepop.
Lykke Li lanserar sitt tredje album, I Never Learn, i år och spelar sitt senaste material på Sonár den 14 juni kl. 23.15 på Sonár by Night, SonarClub.
 
nenehcherry
 
Neneh Cherry
Neneh Marianne Cherry föddes i Stockholm 1967 och kommer som bekant från en mycket musikalisk familj vari både hennes syster och bror, Titiyo och Eagle Eye Cherry, har haft lysande karriärer i samma bransch. Neneh Cherry släppte ett stort antal singlar redan på 1980-talet men det var först på 1990-talet som hon verkligen slog igenom, i både Sverige och England. Listan över samarbeten med andra artister kan göras lång men för att nämna några: Cher, Eric Clapton, Massive Attack, Michael Stipe, Gorrilaz, Teddybears och Petter.
I år släpper Neneh Cherry så efter många års tystnad som soloartist, då hon varit fullt upptagen med samarbeten, sitt första soloalbum på 18 år, Blank Project, det femte i ordningen, och i samband med detta gästar hon Sonár i Barcelona.
Hennes musik går att kategorisera in under rubrikerna hip hop och trip hop.
Neneh Cherry spelar på Sonár den 14 juni kl. 17.00 på Sonár by Day, SonarHall.
 
Andra svenskar som uppträder under Sónar Barcelona 2014:
Torsdag 12 juni: Harald Björk, DJ.
Lördag 14 juni: Roll The Dice, musikgrupp.
 
Läs mer om festivalen och övriga artister på: www.sonar.es.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.