”Keep in touch” med Viber och WhatsApp
online-1
Det kan innebära mycket saknad att bo i ett annat land men som tur är finns det massor av olika möjligheter med vilka man kan hålla kontakten med nära och kära i fäderneslandet. Här kan du läsa om två – Viber och WhatsApp.

 
En del mailar, andra använder Facebook och de flesta känner nog även till Skype. Men utbudet av kommunikationsplattformar är bredare än så. Det finns nämligen även två andra geniala appar till din smartphone som gör det ännu lättare att hålla kontakten med vänner och familj hemma i Sverige, och de heter Viber och WhatsApp.
 
Med dessa program kan du skicka meddelanden till andra användare av Viber respektive WhatsApp, precis som om de vore vanliga textmeddelande, men utanför ditt mobilabonnemang. Det är gratis. Det finns dock en förutsättning och det är att du är uppkopplad på 3G-nätverket eller WiFi när du vill ta emot eller skicka meddelanden. Utöver att skicka textmeddelanden kan du även skicka både små videoklipp och bilder tagna med mobilen. Med Viber kan du även ringa till andra användare. Det går dock inte att göra med WhatsApp utan att samtalet går genom din mobiloperatör.
 
Det är alltså inte så stor skillnad mellan de två applikationerna. Ditt val mellan WhatsApp och Viber bör därför baseras på hur många av dina kontaktpersoner i adressboken som har det ena eller det andra, man kan som sagt bara skriva till andra som har samma program. Du kan även med fördel ladda ned båda två vilket då ger dig möjlighet att kommunicera med ännu fler.
 
När du har laddat ned gratisapplikationerna i AppStore, Android Market eller Windows Store, ska de installeras korrekt innan de kan användas. Men det är enkelt och här får du en liten guide.

Viber, hur?

När du öppnar Viber för första gången ber programmet om tillgång till din adressbok. Detta ska du acceptera så att Viber kan synkronisera med dina kontakter. viber-1
 Därefter ska du välja landskod och skriva in det telefonnummer som du önskar anknyta till ditt Viberkonto.
 
 
viber2
 Därefter får du ett textmeddelande till din smartphone med en unik engångskod som du ska skriva in.
 
 
viber3
Nu ber Viber om ditt namn och nu går det också att ladda upp en bild till din profil som andra Viberanvändare kan se. Tryck på ”Fortsätt” och du har Viber.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
viber4
Om du av en eller annan anledning har kopplat bort ”meddelanden” i din telefons inställningar kommer Viber att ge dig alternativ till att koppla på det igen, så att inkommande samtal och textmeddelanden visas på telefonens hemmaskärm. Annars måste du nämligen själv gå in manuellt i Viber och se efter om du har fått några nya meddelanden. Under ikonen ”Kontakter” kan du se alla andra i din adressbok som har Viber, och så är det bara att börja skriva och ringa.
viber5
 

How to WhatsApp?

Som det första i WhatsApp ska du knappa in din landskod och ditt telefonnummer.
 
 
 
 
wa1
 Därefter ska du skriva in ditt namn och ladda om en profilbild, om du vill. Du kan också importera din Facebook-profil, om du har en sådan. Det går förövrigt också att göra i Viber. Tryck på ”OK” och WhatsApp är färdigt att användas.
wa2
 Nu kan du kommunicera snabbt och fritt med alla dina såkallade ”Favoriter” som också använder applikationen. Och du kan också bjuda in dem som inte har programmet, så blir det ännu lättare att hålla kontakten.
wa3
Av Runa Louise Ammitzbøll Flügge

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.