8 appar som räddar julen

8 appar som räddar julen

 
online-top
 
Blir du stressad av julhetsen? Då är det dags att få tillbaka julkänslan och lite energi.
 
Julen förknippas av många som en av de mest stressiga tider under året. Stressnivån kan stiga drastiskt när köerna ringlar sig långa på motorvägen och i samtliga butiker, när du ska göra dina julinköp. Och när du sedan när du väl kommer hem ska klapparna paketeras in, julmaten ska lagas och du ska kanske också på julbesök hos familj och vänner.
En Sueco har gått igenom en mängd julappar och valt ut några av de bästa så att du kan le igen. Plocka upp din smartphone och testa några av dessa bra appar.
 
online-jibjab Elf Dance – Videofilm av dig och knasiga dansande tomtenissar
När julen får dig lite stressad är det alltid bra med ett gott skratt. Med Elf Dance kan du använda kameran på din mobil och datorn, eller hämta ett foto från Facebook och spela in riktigt roliga videoklipp med dig själv som huvudperson i en fantastisk dans med fem tomtenissar. När du har valt ut din bild kommer den att sättas in tillsammans med tomtenissarna som kommer att spela upp en rolig film. Du kan antingen spara din video och skicka den till andra som ett elektroniskt vykort via e-mail eller med Facebook. Appen kan användas med både iPhone, Android och dator.
Hemma hos appnörden är det en årlig tradition att skapa en tomtenissevideo och skicka den som julkort.
Hemsida: www.jibjab.com
 online-bogga Bogga Christmas Tree – Virtuell julgran
Efter att ha skapat roliga foton och videos så är det väl dags att dekorera julgranen? Bogga Christmas Tree är en app som fungerar med alla nyare telefoner och som kan användas av både dig själv och dina barn. Att dekorera den virtuella julgranen är nästan den perfekta lösningen när det är stressigt – det finns ingenting att städa efter den.
Det finns en hel del julpynt, färger, julhjärtan m.m. att välja mellan som kan hängas i julgranen och på så sätt kan du skapa din egna unika gran. Byt bakgrund, lyssna till appens radio eller ta foton, som kommer att förvandlas till en julvärld.
Ladda ned appen från Appstore eller Google play.
 online-somaFM SomaFM Holiday Radio – Julradio
Få ännu mer fart på julhumöret med SomaFm Holiday Radio. Appen är annonsfri och spelar julmusik i både hög och låg kvalitet. Det finns tre olika julkanaler med massor av låtar. En av kanalerna är barnvänlig. Att lyssna på bra julmusik är en välbeprövad metod för att lätta eventuella dystra miner och bjuda in julstämningen i ditt hus och hjärta.
Ladda ned appen från Appstore eller Google play eller besök: SomaFM
 online-yummly Yummly: Recept och inköpslistor
Om allt juleri har gjort dig hungrig är Yummly den perfekta appen. Den ger dig över 1 000 julrecept, så chansen är stor att du hittar just den maträtt som du glömt att du ville ha. Yummly hjälper dig att hitta precis de kakrecepten som du saknar. Yummly är en perfekt app att ha i din mobil inför julen.
Ladda ned appen från hemsidan: www.yummly.com
 online-holidayFireplace Holiday Fireplace. Tänd den virtuella brasan
Efter att du har hittat några goda julrecept kan du ju lägga upp fötterna på bordet och värma dig vid den juliga brasan. Alltså, om du har en öppen spis vill säga. Om du inte har det kan den här appen få dig att känna som om du har det. Den öppna spisen är fin och avslappnande att titta på. Appen innehåller även åtta välkända julmelodier. En bra sak med den här öppna spisen är att du kan streama den och musiken till din TV via Airplay. Holiday Fireplace passar utmärkt för att fylla rummet med julstämning.
Ladda ned appen från Appstore eller Google Play.
 online-secretsanta Secret Santa Tombola – Hitta klappar till familj och vänner
Och har du nu slappnat av för mycket kan du passa på att använda Secret Santa Tombola för att köpa klappar i lugn och ro. Det är ganska enkelt. Du anger könet på personen som ska få klappen, om klappen ska vara rolig, konstig eller söt samt din budget. Därefter är det bara att snurra på hjulet och se vilken klapp som rekommenderas. Du kan snurra hjulet hur mycket du vill – eller köpa klappen online, direkt från appen.
Ladda ned appen från hemsidan:  www.secretsanta.me
 online-appygraph Applygraph eCards – Personliga digitalkort och födelsedagskalendrar
Det är inte jul utan att skicka julkort. Fler och fler väljer att skicka elektroniska kort och hälsningar istället för traditionella julkort som skickas med posten. Applygraph är den perfekta appen för att hjälpa dig med att skicka vackra och fina elektroniska julkort, och samtidigt sparar du papper, pengar och tid. Du kan välja mellan 100 olika utföranden och det finns massor av elektroniska vykort som är gratis. Det tar bara ett litet ögonblick att skicka fantasifulla och personliga e-mailkort via e-mailen. Du kan också skicka vykort via AirDrop, Twitter och Flickr.
 online-norad
Norad Santa Tracker. Den ursprungliga tomtespåraren
Ingen jul i vårt elektroniska årtionde utan den oficiella jultomtespåraren.
Sedan 1955 har luftfartsverket i USA sett till att alla barn och barnsliga självar kan följa jultomtens färd runt jorden. Det hela började faktiskt av en slump. Det var en Sears-återförsäljare i Colorado Springs, USA, som hade gjort en reklam som visade barn som kunde ringa till jultomten för att berätta vad de önskade sig. Dessvärre var numret fel så det slutade med att barnen fick tala med överste Harry Shoup, som var chef för USA:s luftfartsverk. Samtalen rasade in men istället för att blockera numret beordrade den vänliga översten sina män att ge barnen jultomtens uppdaterade luftkoordinater så att de själva kunde följa jultomtens färd. Luftfartfcerket har sedan fortsatt traditionen. Norads Jultomtespårare kan ses på internet eller genom att installera Norad Santa Tracker som en iPhone eller Android-app.
 
Se var jultomten befinner sig just nu: Norad Santa
 
Vi hoppas att du får roligt med dessa appar och får lite mer julstämning. Julnörden önskar dig en riktigt god jul! :o)
 
Funfacts:
Island har 13 jultomtar, inklusive en som kidnappar barn.
Hollands jultomte har en hjälpreda som heter Black, som kastar ned paketen i skorstenen. Han straffar även oartiga barn genom att kasta in dem i en säck och släpa dem till Spanien.
Den första julen firades i Rom den 25 december år 336.
Den första konstgjorda julgranen var faktiskt inte ett träd. Det var gjort av gåsfjädrar.
Norska forskare menar att Rudolfs röda näsa orsakas av en parasit som har infekterat luftvägarna.
Av Michael Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.