Robert Wells gästar kusten igen!

Robert Wells gästar kusten igen!

robert-wells

 
Den Nya Teatern i Mijas, Teatro Las Laguna, fylldes den 17 februari 2013 till bristningsgränsen av musikglada skandinaver. Och snacka om att det svängde om denna kväll. På scen bjöd nämligen Robert Wells & Trio på en hejdundrande konsert som utgjorde starten för den mycket uppskattade turnén ”A Tribute to Charlie”. Och som namnet antyder var det en hyllningskonsert till förebilden och goda vännen Charlie Norman.
 
Nu kommer han alltså tillbaka, Robert Wells med sin trio, självklart med spännande nya toner.
”Det ska bli otroligt kul!” säger Robert när En Sueco får en intervju med honom i januari. Egentligen är han ledig när vi talar med varandra, han är nämligen på semester i Florida med familjen, där de har en semesterlägenhet vid havet, köpt på 90-talet. Robert fortsätter: ”Sist vi var i Mijas, 2013, som var förstå gången med bandet, var konserten starten för hyllningsturnén till Charlie Normans musik. Sedan har vi fortsatt med hans musik. Till det kan tilläggas att 2014 var 25-års jubileumsår för Rhapsody In Rock.”
 
Läckberg med på noterna
Även denna gång när Robert Wells & Trio gästar Mijas, var Robert och familjen förövrigt drömmer om att köpa semesterbostad, har han nytt material att framföra. Han har nämligen börjat arbeta tillsammans med mycket framgångsrika författaren Camilla Läckberg. Hon är en sann begåvning gällande låttextskrivande och Robert har satt musiken. Och i mars i Mijas blir det alltså första gången som detta material spelas live på scen, varefter den turnén kommer fortsätta i Sverige.
”Det kommer att bli en del Charlie-material, en del nytt Läckberg-material och förstås musik från Rhapsody In Rock-konceptet. Allt varvat med anekdoter från turnéer vi gjort genom åren. Dessutom är min fru med och har en hyllning till Alice Babs. Som alltid spelar vi utan förbestämd repertoar. Jag gör aldrig samma sak två gånger så det finns utrymme för överraskningar. Jag tycker om att arbeta tillsammans med publiken och alla ska känna att de är med och det ska vara roligt. Det gillar jag!”, avslöjar Robert om den kommande konserten den 7 mars i Teatro Las Lagunas.
 
Ständig utveckling
Robert Wells förklarar att allting utvecklas, även han själv, och en del av det är att tillvaron i strålkastarljuset blir allt mindre intressant medan närheten till publiken blir allt viktigare. Robert berättar att om han får välja, rent musikaliskt, föredrar han en liten scen, även om han också tycker att det är kul att spela stort.
 
Framgångar i Kina
Och stort spelar han, onekligen. Det går inte att tala med Robert utan att komma in på Kina, dit han nyligen åkte (för 54:e gången!) för att spela på en stor nyårsgala. Därefter på listan stod Ryssland och sedan nu Mijas. Robert är en megastor stjärna i Kina och alltid olika projekt på gång. I augusti 2014 spelade han in en musikvideo vid gula floden, naturligtvis hade han skrivit musiken också, och videon invigde den kinesiska filmgalan. Och 2012 spelade han in musikvideon till China Moon Remix (som man kan se på YouTube: www.youtube.com/watch?v=3pRTgSeqOdc), vari han ses spela framför Temple of Heaven vid Himmelska Fridens Torg samt på den Kinesiska Muren.
 
Lilla professorn
Att han började spela i Kina var en ren slump. Det började när han spelade i Marstrand 1999 och en kinesisk tenor korsade hans väg. Tenoren köpte Roberts VHS och tyckte den varpå han bjöd in Robert att spela en konsert i Kina. Seedan dess har det bara rullat på.
Och det går onekligen bra för den svenska pianisten som växte upp som ett musikaliskt underbarn, som kallades professorn av grannarna i Solna när han åkte till Adolf Fredriks musikskola, välklädd, kortklippt hår, glasögon och portfölj under armen.
 
10 korta till Robert Wells
 
 1.
Vad är det mest underliga som du gjort?
Det är nog när jag 1985 skulle spela på Johanneshov Isstadion. Jag blev så exalterad att jag började hoppa på flygeln så att den ramlade ihop – ena benet gav vika. Jag föll av men var så uppspelt att jag på något sätt lyckades lyfta flygeln och få benet på plats igen och kunde fortsätta spela. Jag kunde ha slått mig riktigt illa men publiken tyckte det var en supershow och jublade. En del trodde att det var med vilje och jag har faktiskt tvingats ta med egen flygel då jag inte fått låna på plats på grund av den incidenten. Många arrangörer trodde länge att jag bara slog på pianot. Men jag skall ta hand om Mijas flygel på bästa sätt!
 2. Vilken är din märkligaste vana eller ritual?
Kanske inte så märkligt men jag tar gärna på mig joggingskorna och ger mig ut på en runda i naturen innan jag skriver musiken, så att tankarna rensas. Och så vill jag ha en stor kaffe innan jag börjar en konsert.
 3. Vem beundrar du?
Släkten är självklar. Annars absolut Victor Borge och Charlie Norman. Jag gillar värdighet och gott uppförande på scen samt mot människor.
 4. Vad har du för negativ egenskap?
Att det tar ett antal dagar att landa efter en turné samt tid att varva ned. Då är jag ingen rolig människa. Så då är det bara för mig att snöra på mig de där joggingskorna och ge mig ut i naturen.
 5. Vad har du för positiv egenskap?
Jag är rak, inte konflikträdd, och ser det som en styrka.
 6. Vad är det konstigaste du har ätit?
När jag för första gången blev serverad Peking Anka för många år sedan. De kom då fram med hela ankan, med näbb, simfötter och allt. Det var inte speciellt aptitligt och kineserna måste ha sett min skärrade min för de skrattade åt mig. Nu för tiden filear de upp allting och lägger upp det fint. Sedan har jag nog ätit saker som jag inte vill veta vad det är när jag varit i små byar i Kina. Och så kommer jag ihåg första gången jag serverades sushi i Japan, det var någonting fruktansvärt. De jag var med tog mig till McDonalds i stället. Det dröjde nog 10 år innan jag åt det igen men idag älskar jag det.
7. Vilka tre personer skulle du helst ha ett samtal med kring middagsbordet?
Beethoven – innan han blev döv. Han var ett geni. Jag är nyfiken på hur han hade jobbat idag med dagens teknik.
Arthur Rubinstein – han var min första pianistidol. Jag skulle vilja veta hur det gick till med arenorna då. Pianisterna på 20-, 30- och 40-talen sägs ha varit fantastiska.
Victor Borge – jag var förband åt honom en gång men fick aldrig chans att träffa honom men vet att han var lika rolig privat som på scen.
 8. Vad är det häftigaste du har under en resa?
Det är nog att ha spelat på Kinesiska muren. Men det häftigaste jag gjort är när spelade in en Rhapsody In Rock-video 1990. Vi hyrde två helikoptrar och lånade en begagnad flygel. Sedan flög flygeln ut på en kobbe i skärgården och jag hissades ned från den andra helikoptern, och så satt jag där och spelade i 20 minuter. Det var en häftig känsla. Men det var också häftigt att spela i skidbacken i Tandådalen. Men egentligen kan jag lika gärna spela i tunnelbanan i Stockholm, det skulle säkert också vara en häftig upplevelse. Ingen spelplats är egentligen finare än någon annan. Det viktigaste är att få spela.
 9. Vad bör man uppleva innan man dör?
Det vet jag inte riktigt. Men jag vill säga att man inte ska lägga energi på tjafs. Tiden är kort och det finns ingen anledning till det. Och så ska man inte tro att någonting händer om man bara sitter i en soffa – ”Only action brings ideas to life”.
 10. Är du romantiker eller realist?
Absolut både och. Jag är vädur och i det tecknet finns båda sidorna.

 

The Good Music Tour på Teatro Las Lagunas
Konserten The Good Music Tour med Robert Wells & Trio är 100 % klassiskt, jazz och boogie-woogie samt överraskningar.
 
Platsen för konserten är Teatro Las Lagunas ”Den Nya Teatern” i Mijas, vid Carrefour i Fiengirola/Mijas. En fin teater med plats för 500 personer.
 
Biljettpriser: Standard 30 €, Premium 40 € och VIP 60 €. VIP inkluderar bästa platserna längst fram samt fördrink och drink i pausen. Endast 100 VIP-platser – först till kvarn!
Tid och datum: kl. 21.00 lördagen den 7 mars 2015.
 
Biljetter kan bokas per e-mail på: henrik@eventhuset.es eller per tel. 670 635 786.
Biljetter finns även att köpa hos Fastighetsbyrån i Fuengirola, Nerja och Nueva Andalucía samt Bruno’s Car Rental i Estepona/Manilva.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.