Teresa Helbig – Spanskt mode

Teresa Helbig - Spanskt mode

teresa-helbig
Spanien är ett land som ofta hamnar i skuggan av grannländerna Frankrike och Italien när det talas om mode. Det är synd. Spanien har nämligen tack vare sitt rika kulturarv mycket att bjuda på i modevärlden. Det är både experimentellt, minimalistiskt, klassiskt och trendigt. Och nu när Málagas egen modevecka blir allt mer populär tänkte En Sueco att det är dags att i en serie artiklar botanisera bland den spanska modevärldens skapare. Följ med till Barcelona och möt lite kaos blandat med passion och romantik.
Hon har alltid levt med exklusiva tyger och material runtomkring sig, hennes mamma var sömmerska. Hon är född och uppvuxen i Barcelona, vilket har haft en stor inverkan på hennes stil. Och efter två decennier med visningar på catwalken är hon fortfarande nervös när det är dags att visa fram sina kreationer. Hon trivs med pressen, intensiteten, kraven och förväntningarna. Det handlar om Teresa Helbig, vars kläder kännetecknas av att vara lite kaotiska. Det är förförelse, provokation, elegans, passion samt romantik, och mitt i allting en rebellisk strimma. Hon blandar stilar och receptet har tagit henne hela vägen till catwalken i Madrid med utmärkelserna samt bland annat priserna ”Bästa professionell” av Barcelona is Fashion 2009 samt L’Oréals pris för ”Bästa kollektion” både 2011 och 2012.
 
Inspirationen hämtar hon från olika håll, det kan vara lika mycket 1960-1970-talets London och Paris som Medelhavets Spanien. En sak är säker, hennes plagg skapas för den feminina, flirtiga, vågade och självsäkra kvinnan.
 
Theresa Helbig, som i år fyller 51 år, har öga för detaljer och är en sann perfektionist. I ateljén, som också är hennes studio och butik, i Barcelona, experimenteras det i en härlig kombination av material som silke, tyll, virkade spetsar och pärlbrodyrer, samt även inslag av t ex skinn, volanger, rosetter och fjädrar, och massa smådetaljer. Där ritas varje enskilt plagg och arbetet är långt ifrån massproduktion. Grunden i hennes arbete är personalisering och hon har ett finger med i allt arbete. För Teresa Helbig handlar mode och design nämligen om traditionellt handarbete i ett laboratorium av trender, ett hantverk hon tidigt lärde sig av sin mor. Hennes kreationer skapas för att utgöra de där odödliga plaggen som skänker unikhet och sofistikerad estetik i kundernas garderober. Hos Teresa Helbig är hennes arbete lika unikt liksom varje kund med sin unika historia.
 
I hennes egen historia är drömmen att en dag se sina kreationer på catwalken i Paris – modets vagga, som hon själv kallar det. Och vem vet, hon är redan som person mycket omtyckt av modehus som Balmain, Lanvin och Dior.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.