Sol, sommar och smaken av Medelhavets havssalt på läpparna – Online

Sol, sommar och smaken av Medelhavets havssalt på läpparna - Online

online

Det är sommar, solen skiner från en klarblå himmel – och det är härligt! Men plötsligt blir du törstig och hungrig medan du ligger där på stranden och solar. Som tur är kan du med ett enkelt litet klick på mobiltelefonen kolla upp de lokala strandbarernas – chiringuitornas – menyer och öppettider. Bilderna du tog med din smartphone på morfars sandslott, ungarnas strandlekar och de helt tillfälliga bilderna av strandkillarna – och tjejerna, kan du med ett annat klick framkalla i cyberspace och få postade till dig som riktiga papperskopior.

Och kom för all del ihåg att vara försiktig i solen. Med den sista appen kan du bland annat läsa om tips och trix för hur du på bästa sätt tar hand om dig själv i solen, förebygger hudcancer och hålla koll på dagens UV-strålar.

ChirinGuía

Applikationen till mobiltelefoner och surfplattor med det största utbudet av spanska chiringuitos – strandbarer.

Sommaren är den bästa tiden på året för att njuta av stranden och naturligtvis även för att få sig en förfriskning på en av de många strandbarerna, chiringuitos, som finns på alla stränder i hela Spanien.

ChirinGuía innehåller en lång lista över strandbarer i Spanien. Dess menysystem är enkelt att lära sig. Zooma in på ditt område och se vilka strandbarer som finns just där du befinner dig.

Klicka på en utvald bar för att se bilder och beskrivningar av just den chiringuiton som du är nyfiken på. Samtidigt får du en översikt över barens telefonnummer, hemsida samt deras Instagram-, Twitter-, Facebook – och Youtube-sidor och detaljer om baren såsom hur man lättast tar sig dit, terrasser, solbäddar, öppettider m.m.

ChirinGuía är en gratisapplikation och finns på engelska och spanska. Den kan laddas ned till både Android och iPhone.

Mimento

Gör riktiga bilder, framkallade på papper, av bilderna i din mobiltelefon, på ditt Instagram – eller Facebookkonto.

Mimento är kanske det snabbaste och enklaste sättet för att skriva ut dina foton från din mobiltelefon till riktiga fysiska papperskopior. Bilderna skrivs ut på 10×12 cm fotopapper – och du kan själv välja om de ska skriva ut som vanliga bilder eller som retro polaroidbilder.

Ladda ned Mimento till din mobiltelefon och välj ut de foton som du vill framkalla från din mobils fotogalleri samt från ditt Instagram- eller Facebokkonto. När du valt ut bilderna kan du sedan välja om de ska ha någon text. Är du nöjd med bilderna och eventuella texter skickar du dem till utskrift. Ju fler bilder du vill skriva ut desto billigare blir det. Att framkalla bara två bilder kostar 2,45 euro medan 10 bilder kostar 7,79 euro. Bilderna skickas sedan gratis till dig oavsett var i världen du befinner dig.

Programmet Mimento finns på engelska och spanska och kan laddas ned gratis från App Store och Google Play till både iPhone och Android.

Fotoskin

Fotoskin är ett verktyg som kan bidra till att motverka hudcancer.

En del av funktionerna i detta program är bland annat:

       Min hud: Här kan du göra olika sorters tester så att du lär känna din egen hudtyp bättre, din melanomrisk (födelsemärkescancer) och dina risker för att få aktinisk keratos (solskador). Efter att testerna har gjorts kommer du att få en sammanfattning av din huds tillstånd samt tips på hur du ska skydda dig mot solens strålar.

       Min kontroll: Du kan fotografera din egen hud och dina födelsemärken så att du under en period av tid kan se om det sker förändringar genom att jämföra bilderna av din kropp.

       Mitt råd: Tips och trix för att bland annat får lära sig mer om hur du tar hand om din hud, får en sund solexponering, använder solkräm på rätt sätt och vad du ska göra efter en solskada.

       Min miljö: Här kan du bland annat få en direkt översikt över temperaturen och mängden UV-strålning som du utsätts för precis där du befinner dig. ”Min miljö” ger dig också anvisningar till vad du bör göra för att skydda din hud mot solskador.

Programmet är gratis och finns på engelska och spanska. Fotoskin kan laddas ned till Android och iPhone på Google Play samt App Store.

Njut av tiden på stranden!

Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.