5 spännande teknologiska trender under 2016 – Online

5 spännande teknologiska trender under 2016 - Online

online
Under 2015 har vi sett en imponerande utveckling samt demonstration av spännande teknologier som 3D-printers, droner, smarta apparater för hemmet och tv:n, förarlösa bilar, datorer som klockor, intelligenta kläder, Virtual Reality-glasögon och handhållna plattformar. Smarta apparater och prylar som underhåller och imponerar på oss.

 
Nu har ett nytt år börjat och det finns mycket spännande saker även detta år. Flera av de teknologiska framstegen som för tillfället är i utvecklingsfasen kommer att växa och mogna. Dessutom kommer det även att presenteras andra verktyg för automatisering. En del av dessa spännande teknologier kommer att bli tillgängliga redan nu 2016.
 
Låt oss leka en lek och gissa vad som kommer att hända på den teknologiska fronten i år – men ta det lugnt, spekulationerna är inte långsökta utan baserade på fakta och nuvarande teknologiska trender.
 
online-dnaPersonlig DNA-sekvensering
Alla DNA-molekyler innehåller en bestämd uppsättning nukleotider, som man kan säga är livets alfabete för varje enskild människa. DNA-sekvensering är en process som med hjälp av högteknologiska verktyg kan fastställa ordningen. Forskningen inom detta område kan komma att leda till betydande medicinska fördelar.
Personlig DNA-sekvensering kan leda studien av gener till allas död. Låter det obegripligt? Det är faktiskt flera som redan använder det. Skådespelaren Angelina Jolie är en av dem. Hon gjorde ett DNA-test som avslöjade att hon hade 87 % risk att drabbas av bröstcancer.
I framtiden kommer alla att kunna testa sin DNA och på så sätt få reda på hur stor sannolikheten är att man kommer att utveckla t ex en dödlig sjukdom under sitt liv. Det är inte omöjligt att detta blir verklighet redan nu 2016.
online-holografiskInternaktiva holografiska skärmar
Hologram är ingen nyhet men det är 3D holografiska skärmar. Teknologin är på alla sätt och vis högteknologisk – och det kan gott och väl bli så att holografiska skärmar kommer att revolutionera den teknologiska industrin.
Andra generationens holografiska skärmar är interaktiva. Och det är det som är det smarta. Själva teknologin är lite komplicerad men den innehåller bland annat holografiska optiska linser, digitala kontroller, laserprojektorer och rörelsesensorer.
De interaktiva skärmarna gör att användarna t ex kan röra ikoner som svävar fritt i luften och utföra bestämda aktiviteter. Interaktiviteten blir levandegjord av kinetiska rörelsesensorer, som redan används av tillverkarna av wearables, alltså produkter som man kan ha på kroppen.
online-bilsikkerhedKrocksäkra bilar
Utvecklingen inom även detta område är fantastisk och den kommer garanterat att fortsätta i samma takt. Det är högst troligt att de krocksäkra bilarna kommer att finnas på marknaden redan detta år, och de kommer att ha inbyggd teknik såsom varningssystem, specialbyggda bilradarsystem och sonarstyrning. Trafikolyckor är en av de största dödsolyckorna i trafiken och krocksäkra bilar kan bidra till att minska de mörka siffrorna.
online-vaegtloesRymdresor
Helt klart såg det inte så bra ut i början av 2015 men när NASA nyligen rapporterade att de räknar med att kolonisera Mars år 2030 börjar det ljusna igen, och rymdindustrin utvecklas i kometfart. Bland annat kommer vi nu 2016 att se en del intressanta saker när det kommer till rymdturism.
Elon Musk, grundaren av PayPal och Tesla, har även sin egen rymdverksamhet som heter SpaceX, som redan 2012 gjorde sin första framgångsrika flygning runt jorden med rymdfarkosten Dragon. Detta rymdskepp har fått kontrakt med NASA och transporterar nu regelbundet utrustning till den internationella rymdstationen ISS.
Dragon V2 håller på att utvecklas och i detta rymdskepp, med bekvämligheter och lyxsäten, finns det plats för sju astronauter. Den första bemannade rymdflygningen planeras ske i början av året.
online-spacehotelDet första hotellet i rymden
Under detta år kommer vi även att se det ryska bolaget Energiya presentera världens första rymdhotell, i samarbete med det amerikanska företaget Orbital Technologies. Rymdhotellet har plats för sju personer åt gången och dessa kommer utan tvekan ha världens mest spektakulära utsikt, medan de njuter av en meny tillagad av internationellt kända kockar. Hotellet är också tänkt att vara en nödstation för astronauter från ISS.
Håll tummarna
Förra året var speciellt intressant för den teknologiska utvecklingen och som tur är verkar den inte avta 2016.
Av Michael Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.