Minimalt invasiv tandbehandling, ”titthålskirurgi”

Minimalt invasiv tandbehandling, ”titthålskirurgi”

tandlaege
 

I dag strävar vi mer och mer mot att utföra kirurgiska ingrepp med ett så litet ingrepp som möjligt. T ex utförs många hjärtoperationer och knäoperationer med det som kallas ”titthålskirurgi”. Detta gäller även kirurgi som utförs i munnen. På så sätt kan besvär och komplikationer efter ingreppet minimeras. Med nya hjälpmedel kan dessa ingrepp utföras med stor säkerhet och hög framgångsgrad.

Vi talar här om minimalt invasiv kirurgi. Med minimalt invasiv kirurgi menar vi litet operationssnitt eller litet operationsområde. I munnen utförs ”titthåls”-operation ofta vid implantatkirurgi (inoperation av titanskruv i käken). Tidigare utfördes dessa operationer med stora snitt i tandköttet, men med den nya tekniken kan alltså efterbesvär med blödning, svullnad och ömmande tandkött minimeras.

För att utföra minimalt invasiva kirurgiska behandlingar krävs rätt metoder, instrument samt kunskap, och inför en implantatbehandling krävs noggrann klinisk och röntgenologisk planering. En detaljerad 3-D röntgenbild överförs till en dator med ett speciellt program där implantat och tänder positioneras. Hela behandlingen planeras i datorn. Med datorns hjälp kan tandläkaren tillsammans med patienten se slutresultatet virtuellt.

Vi på Puerto Banús Dental Group & Implant Center kan såldes utföra hela behandlingen med datorns hjälp. Förutom att vi kan utföra kirurgin med ”titthålsteknik” får vi ett säkrare arbetssätt där vi kan ta hänsyn till känsliga strukturer, som nerver och blodkärl, mer exakt. Vi kan positionera implantaten så att det blir lätt att hålla rent samt att vi får ett mer estetiskt slutresultat. Målsättningen med behandlingen är att efterlikna orginaltänderna i så stor utsträckning som möjligt.

I dag efterfrågas denna behandlingsmetod av allt fler patienter. I många fall behövs inget snitt i tandköttet utan i stället inopereras implantat genom tandköttet. Det blir mindre efterbesvär med snabbare sårläkning, och patienten kan gå tillbaka till sitt vardagliga liv snabbare än brukligt.

Vi på Puerto Banús Dental Group & Implant Center har stor vana och har arbetat med dessa tekniker på våra verksamheter i Stockholm med stor framgång.

Är du intesserad av att höra mer om detta erbjuder vi just nu en kosnadsfri konsultation. Välkommen!

Av Dejan Tomic, Puerto Banús Dental Group & Implant Center

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.