Vackra och underskattade spanska städer

Vackra och underskattade spanska städer

Det finns så oändligt många riktigt vackra städer i hela Europa – Rom, Venedig, Dubrovnik och Prag är städer man ofta kommer att tänka på. Men det finns minst lika många vackra städer som inte alls är kända, eller inte särskilt populära resmål. Här kommer några tips på några av de vackraste städerna i Spanien.
 
Det är något riktigt ståtligt och magiskt över stora katedraler i gotisk stil. En stad som har många magnifika byggnader och statyer är Logroño, i norra Spanien. På medeltiden var det en befäst stad, och stadens gamla kvarter är fortfarande den största attraktionen här. Casco Antiguo, Santa Maria de Palacio och Sankt Bartholomews kyrka är väl värda ett besök. Logroño har länge varit ett handelscentrum för vin i La Rioja-regione, som är känt för sina viner i världsklass och fantastiska restauranger. En annan stad som på många sät liknar Logroño är Burgos i Kastilien, som har spelat en viktig roll i landets historia och länge lockat besökare intresserade av Spaniens historia. I Burgos hittar man flera historiska attraktioner med höga spiror, och en anmärkningsvärd katedral som restaurerats till sin fulla gotiska härlighet.
 
Många är bekanta med staden Pamplona på grund av den årliga tjurrusningen i staden, men det är inte så många turister som besöker staden annars. Pamplona har dock mycket annat att erbjuda besökare de andra 51 veckorna av året. Stadens gamla kvarter har en oerhört vacker park och historiska kyrkor. Navarra-museet en otrolig plats, där man kan se arkeologiska rester, romerska föremål och konst från förhistoriska tider fram till idag. Museet är inrymt i ett sjukhus från 1600-talet, och har en imponerande samling. Där hittar man även mosaik, väggmålningar från 1200-talet, renässansmålningar, och Goys porträtt av Marqués de San Adrián.

Speläventyr med stadstema

Om man inte kan resa men är sugen på andra typer av äventyr med städer som tema, finns det många roliga slots att prova på live casino. Venice Magic Slot är ett exempel som bjuder på en spektakulär visuell upplevelse, fast med ett alldagligt och väldigt lätthanterligt gränssnitt så att det är enkelt att spela. Om man behöver ett tillskott till reskassan så kan det vara en bra idé att ta del av en bra välkomstbonus och prova olika spel gratis. Kanske man kan hitta storvinsten i Venice?
 
Om man är sugen på att besöka en stad vid vattnet är Valencia, vid Medelhavet, en av Spaniens viktigaste städer. Här hittar man inte bara gammal arkitektur, men även futuristiska element som den nya sfäriska byggnaden City of Arts and Sciences. Det finns en extraordinär samling av spanska målningar på Museum of Fine Arts, och man kan se vackra botaniska trädgårdar som anlades redan år 1567 vid Valencias universitet. Om man föredrar gamla kvarter så hittar man en härlig atmosfär i Barrio del Carmen, vilket enligt många är den vackraste delen av staden.
 
Samma magiska atmosfär hittar man i Santillana del Mar. Staden är känd för sina välbevarade medeltida gamla kvarter, och ser mycket ut som den gjorde för hundratals år sedan. De förhistoriska Altamiragrottorna i utkanten av Santillana del Mar är inte öppna för allmänheten, men i närheten ligger museet Altamira som innehåller repliker av de fantastiska grottmålningarna. Kyrkan Colegiata de Santa Juliana från 1200-talet rymmer resterna av stadens skyddshelgon, och det är ett riktigt bra exempel på en vacker men underskattad spansk stad.
 
 
(advertorial)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.