Veras Veranda – Spröda kanelsnittar

Veras Veranda - Spröda kanelsnittar

Nu är det äntligen snart jul och om du frågar mig och min familj är detta den bästa tiden på året. Jul betyder härliga dofter, levande ljus och extra mycket mys med spel och film.
 
I dag får du ett recept på småkakor med kanel. De är superlätta att göra och de passar även bra att använda till pepparkakshus, om man inte tycker om recepten med för mycket ”jul”.
 
Jag tycker bäst om de här kakorna när de är mycket tunna. Då är de väldigt spröda, ja nästan lite hårda. Men det är ju en smaksak.
 
Dessa kakor är, liksom alla andra småkakor, en fantastisk värdinnegåva under årets kalla månader – folk älskar att få goda, hembakade kakor.
 
Spröda kanelsnittar
Ingredienser:
125 g smör
250 g mjöl
175 g brunt farinsocker
1 tsk vanilj
1 msk kanel
1 ägg
 
Strö:
1 ägg
Kanel och socker
 
Gör så här:
Smula ihop smör och mjöl varefter du tillsätter brun farin, vanilj och kanel. Arbeta ihop degen med ägget och låt den vila kallt i 1 timme.
 
Kavla ut degen på en mjölad yta, kavla gärna mycket tunt så att kakorna blir spröda. Skär degen i fyrkanter eller tryck ut önskad form med en kakform.
 
Lägg kakorna på en plåt. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över en blandning av kanel och socker.
 
Grädda kakorna i 200°C (inte varmluft) i ca 9-12 minuter, tills de är gyllenbruna och spröda. Ta ut kakorna och låt dem svalna på galler. Förvara dem sedan, när de svalnat helt, i en tätslutande kakburk.
Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.