Bli den du alltid drömt om att vara: Muchachos

Bli den du alltid drömt om att vara: Muchachos

– Camps för män som vill nå sin fulla potential

”Jag hade blivit trött på personen som jag såg i spegeln. Han kunde aldrig leva upp till de ideal jag önskade. Det var dags att ta befälet över mig själv.”

Det är de första orden du möter på Muchachos webbplats. De är skrivna av Muchachos grundare, Per Grape, som stått där; stampande på en och samma plats, ifrågasättande, sökande – vad skulle han göra nu när han nått målen på karriärstegen? Resultatet är Muchachos.

Titta på dig själv nu – du har karriären, familjen, huset, bilen, pengarna och livet som många drömmer om. Utifrån ser det perfekt ut. Själv känner du att någonting saknas. Du vill ta nästa kliv i ditt liv, men du vet inte i vilken riktning. Du vill känna engagemang, ansvar och tillgänglighet, men du vet inte hur du når dit.

Detta är Per Grape

Per Grape har många års erfarenhet som chef och ledare, och har en bakgrund som yrkesofficer i Amfibiekåren. Han har startat och drivit bolag som grundare, styrelseordförande och VD. Han är van föreläsare och har arbetat som konsult och hjälpt chefer, företag och organisationer att bli tydligare, effektivare och bättre.

I dag bor han i Marbella tillsammans med sin fru och parets fyra barn.

”Muchacho” betyder ”liten pojke” (fritt översatt). Våra camps tar avstamp i antagandet att vi alla har utrymme att växa och bli bättre. Vi lägger fokus där ditt fokus behöver vara för att du ska komma vidare. Det kan handla om relationer, yrkessituation, ledarrollen eller bara om hur det känns på insidan.”

– Per Grape, Muchachos grundare.

En bra man är en bra människa

”I dag finns det många initiativ för kvinnor att finna sig själv, rätt väg, balans och lycka, vilket är jättebra! Men detta har fram till nu saknats för män, som många gånger bara tuffar på och försöker spela samhällets bild av att vara en bra man. Men vad innebär det att vara en bra man? Jo, det är att vara en bra människa.

Det talas sällan om manlighet, och när det görs är det ofta kort och ur ett historiskt perspektiv. På Muchachos pratar vi i stället om rädslor, ideal, relationer, självkänsla, närvaro, förtroende, ärlighet, ödmjukhet, integritet och om att vara sann mot sig själv och sin omgivning. Vi går på djupet. Muchachos är för dig som är man, som är rädd om dig själv, som vill utvecklas och för dig som vill ta dig själv till nästa nivå i ditt liv”, förklarar Per Grape, som med en öppen fråga poängterar att det handlar om hur du känner på insidan: ”Är du personen du vill vara och har du nått inre självförverkligande?”

Anpassat camp

”Jag vill ge män en bra möjlighet att nå sin fulla potential”, säger Muchachos grundare och förklarar att programmet för campet inte är hugget i sten. Varje camptillfälle utgår från gruppen och vad individerna har behov av. Ett viktigt verktyg är meditation: ”För att vi ska utvecklas behöver vi vara närvarande och då behöver vi jobba med vissa saker. Bland annat arbetar vi med att hitta sitt ’jag’ och stärka sig själv”, säger Per Grape, och fortsätter med att förklara meditation som verktyg: ”Under meditationen arbetar vi med allt från våra sinnen till att bara vara tyst, fokusera på andningen, ta plats i vår kropp.” Så tillägger han att campen även har fysiska moment, mer vill han inte avslöja. En del av metoden som används är nämligen att deltagarna inte exakt vet vilka moment som ingår.

Varför camp för män?

”Jag har valt att göra camp för män för att jag själv är man. Allt jag har gjort i livet har förberett mig inför att grunda detta camp. Jag varit yrkesmässigt framgångsrik och jag har varit ’stay-home-daddy’ med ansvar över hela hushållet. Nu har jag kommit till en punkt i livet då jag behöver utvecklas, och liksom campdeltagarna så utvecklas även jag. Det som inte utvecklas dör – det gäller mig, dig, relationer, allt!”, förklarar Per Grape.

”Jag har varit på många retreats, ledarskapskurser etc. genom åren men det här var något helt annat. Personlig inventering när det kommer till ideal, rädslor, förebilder, relationerna m.m. varvat med meditation och coaching. Jag måste säga från mitt hjärta att det blir inte bättre än så här. Jag kan rekommendera alla som behöver en injektion livslust att söka till ditt nästa camp.”

– Joakim (Muchacho-deltagare december 2021.)

Camp Muchacho

Nästa camp hålls i början av februari 2022.
För mer information se: www.muchachos.eu

Foto: Mugge Fischer, mugge@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.