Covid-19: Restriktionerna ses över

Covid-19: Restriktionerna ses över

De i dag gällande covid-19-restriktionerna kommer att ses över av Junta de Andalucía och dess experter nu på fredag. Sker det några ändringar kommer dessa att börja gälla från och med söndag den 10 januari. Juntan döljer inte sina bekymmer kring utvecklingen av covid-19-smittan sedan början av december, då man införde flera lättnader av restriktionerna. Den ökade rörligheten, speciellt mellan jul och nyår, liksom de förlängda öppettiderna för restaurangbranschen har fått smittsiffrorna liksom pressen på sjukhusen att öka, även på Costa del Sol. På flera platser i Spanien har man på grund av utvecklingen redan infört nya, hårdare restriktioner för att bromsa spridningen av smittan.

Samtidigt är man nu i full gång med att vaccinera de boende på landets ålderdomshem samt personalen på sjukhus och ålderdomshem i landet. I flera regioner har man hittills bara använt mellan 25-50 procent av tillgängliga vaccin på grund av att personalen varit på semester samt på grund av det faktum att många av de som bor på ålderdomshemmen tillbringat julhelgerna hos familj. Den lilla ”förseningen” i vaccineringsplanen orsakar dock inga nämnvärda bekymmer för landets myndigheter.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.