Extracheck för pantern och nej till comeback från tidigare Málaga-stjärna

Extracheck för pantern och nej till comeback från tidigare Málaga-stjärna

Med det extra kapitaltillskottet till klubbarna i division 2 från La Liga via investeringsfonden CVC fick de lite större finansiella muskler att spela med. Málaga CF:s spelarbudget ökades till mer än 6 miljoner euro – alltså det dubbla jämfört med förra säsongen, och klubben har också kunnat skriva en check på 250 000 euro extra för att säkra sig den 26-åriga anfallaren Sekou, född i Barcelona men vars föräldrar kommer från Senegal.

Hämtad från Valladolid på ett 1-årigt hyreskontrakt med förköpsrätt efter denna säsong, som förövrigt börjat ostadigt för Málagalaget.

Det är synd för klubben att Sekou kom med en muskelskada i vänster ben – en skada som tydligen inte upptäcktes under den obligatoriska läkarkontrollen innan han skrev under kontraktet.

Först i sjunde spelrundan kunde han kliva på planen för Málaga CF borta mot Sporting Gijon. Under de sista 20 minuterna i en dramatisk match, där Málaga spelade med bara tio man i 83 minuter på grund av Escassis utvisning.

Men den sena matchstarten gav honom ett streck i räkningen hos tränaren Jose Alberto.

Sekou fick sin fotbollsuppfostran i FC Barcelona. Här ses han på översta raden tillsammans med lagkamraterna. Precis framför honom står FC Barcelonas återvändande president, advokaten Laporta.

Populär i Málaga

Sportchefen Manolo Gaspar var också beredd på att säkra sig ett av de mest populära namnen i Málaga CF-uniform den senaste tiden. Det handlar om den nu 34-årige marockanska kantspelaren Nordin Amrabat, noterad för 64 landskamper.

Amrabat har haft en fantastisk karriär inom både holländsk och turkisk fotboll, och kom till Málaga CF 2014 efter tuffa och långa förhandlingar med den turkiska storklubben Galatasaray. Först med ett hyresavtal och sedan vid köp.

Med sin stora energi och arbetsradie tog Ambarat publiken med storm. 2016 säkrade Engelska Watford Amrabat för 6,1 miljoner euro. I Málaga CF blev det 59 divisionmatcher med åtta mål.

Sedan kom han till spanska Leganes och Al-Nassr i Saudiarabien, för att nu denna säsong välja AEK Aten i Grekland i stället för Málaga CF.

Nordin Amrabat – sa snällt nej till Málaga CF, trots att klubben har en stor plats i hans hjärta.

Vändpunkten

Efter deadline för transferfönstret öppnade Gaspar upp lite för vad som inte hade blivit till någonting. Planen var att Amrarat skulle vara vändpunkten för laget under kommande tre säsongerna, och en uppryckning till La Liga skulle säkras.

”Jag kände mig hedrad av detta naturligtvis, och funderade även på det länge, men tillslut tog jag det smärtsamma beslutet att säga nej”, säger Amrabat i en intervju med den holländska tidningen ”De Telegraaf”, i vilken han uttrycker stor kärlek till Málaga. ”Men i min ålder vill jag sluta högst upp på hyllan i den bästa ligan i ett land. Och så blev det alltså AEK Aten”, avslutar Amrabat.

Även den före detta Málaga CF-kaptenen och U-landslagsspelaren Recio uttryckte en önskan att återvända till Málaga. Han ägs nu av Leganes i Madrid och förra säsongen lånades han ut till Eibar. Men ett sådant avtal kom aldrig i mål.

Den evigt kämpande Recio – fick inte ett avtal.

Kapten kräver 4,5 miljoner euro

Varje kvartal ska den juridiska administratören för Málaga CF, advokat José María Muñoz Jiménez, rapportera till chefen till den 14:e domstolen i Málaga, María Ángeles Ruiz. Klubben har nu varit under konstant juridisk övervakning under nästan två år.

Det finns således krav på rapporterna både utifrån och inifrån.

Ett av kraven är det från den före detta lagkaptenen Luis Hernandez (2017 – 2020) på 4,5 miljoner euro, för ett för tidigt avsked, och detta har just avvisats av domstolen. Under coronapandemin kastades Hernandez, tillsammans med ett dussin lagkamrater, ut på bakgrund av den så kallade anställningsregleringen ERE. Nu har Luis Hernández, 33, som kom till Málaga från engelska Leicester och nu spelar för Maccabi Tel Aviv i Israel, i stället krävt 110 416,64 euro för utebliven lön. Han var på sin tid en av de högst betalda spelarna i Málaga-laget.

Luis Hernández – stor spansk krigare med stor lön. Här ses han till vänster med bandage om huvudet efter att ha åkt på en smäll. Till höger ses Adrian, som också sagts upp, och som nu spelar i Zaragoza.
Baysse stannade bara i Málaga en säsong. Han och hans familj fann sig aldrig till rätta i Málaga.

Andra krav från före detta spelare mot Málaga CF:
Paul Baysse, fransman, (2017-2018): 100 000 euro. Han spelar nu för Bordeaux i Frankrike.
Tissone, argentinare, (2013-2016): 180 000 euro plus ränta. Han spelar nu för Nacional på Madeira.
Iván Rodríguez, spanjor, (2018-2019): 30 000 euro plus ränta. Han spelar nu för Ponferradina.
Cenk Gönen, turk, (2017-2019): 800 000 euro. Denna målvakt, som aldrig fick spela en enda match för Málaga CF:s divisionslag, spelar nu för Kayserspor i Turkiet.
Youssef En-Nesyri, marockan, (2016-2018): 27 500 euro. Han är nu en farlig anfallare i Sevilla.
Cecchini, argentinare, (2018-2020): Okänt belopp. Han spelade bara några minuter för Málaga CF och nu spelar han för Santa Fe i Argentina.

Málaga CF har följande krav:
4,5 miljoner euro från Villarreal för försäljning av Ontiveros.
12 miljoner euro från Lazio i Italien för försäljning av Jony.
123 000 euro från Banfild i Argentina för överföringen av Cecchini.
2,6 miljoner euro från hotellkedjan BlueBay – obetald räkning för sponsorkontrakt.

Och så kravet mot den före detta klubbägaren och presidenten shejk Al-Thani på 6,8 miljoner euro för bedrägeri. Fallet är ännu inte avslutat.

Biljettförsäljning till Estadio La Rosaleda:
ticketing@Málagacf.es
+34 902 070 912

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.