De förlorade sönerna ville tillbaka men gunstlingen Ontiveros svek sin klubb i sista minuten. Nu en ny intressant forward i stället

Av Morten Møller – här med Antonin


Antonin – återvänder nu till Málaga CF.

Scoopet var uppenbart!

Två av de största unga och mest begåvade namnen i Málaga CF på senare tid återvänder denna säsong till klubben med hyresavtal. Friska fläktar som kommer att booma klubben både sportsligt och ekonomiskt i division 2. Ja, de lyfter förhoppningarna om topprankning.

Det handlar om den 21-åriga Antonin, med zigenarblod i sina ådror, samt den 24-årige Javier Ontiveros, gunstlingen med det känsliga sinnet som olika tränare i Málaga CF fick att mognade – bägge med matcher i spanska U-landslag. Antonin har blivit överflödig i Granada, i La Liga, som Málaga CF sålde honom till för bara 1,5 miljoner euro år 2020, och Ontiveros ingick inte i tränaren Unai Emerys planer för Champions League-klubben Villarreal, som Málaga CF skickade honom till år 2019 för 7,5 miljoner euro – av vilka Villarreal fortfarande är skyldig 4!

Genom snabba förhandlingar lyckades Málaga CF:s sportchef, Manolo Gaspar, få Antonin på plats och han har nu intagit mittfältet med stjärnstatus. Och efter att han härdats under ett framgångsrikt hyresavtal hos Madrid-klubben Rayo Vallecano är förväntningarna på honom är riktigt höga. Han klev direkt in i 2:a divisionslaget när han ankom Málaga i slutet av augusti.

Ontiveros – svek sitt avtal med Málaga CF. Här ses han för Huesca, som Villarreal lånade ut honom till förra säsongen.

Till Pamplona

Men sportchefen fick en kalldusch när vänsterkantspelaren med de snygga dribblingarna och skarpa skotten, Ontiveros, valde att lämnade deras avtal i sista minuten, bara dagen innan hans presentation på Estadio La Rosaleda i Málaga, för att resa norrut till La League-klubben Osasuna i Pamplona.

Gaspar hade ett avtal med Villarreal och Ontiveros om att Málaga CF skulle betala 40 procent av hans miljonlön. Och Ontiveros, med familjen i Marbella och snart pappa, såg fram emot att återvända till huvudstaden på Costa del Sol. Men med en anfallare på skadelistan kom Osasuna in på planen och erbjöd sig att betala Ontiveros full lön för ett hyresavtal – och utan köpoption!

Han lät sig lockas av en tillvaro i La Liga, trots att förra säsongens hyresavtalet med Huesca inte var någon direkt hit – och självklart var det intressant för Villarreal att slippa lönekostnader – trots avtalet med Málaga CF. Men klubbens president har bett om ursäkt.

Bortkastade försök i kulisserna.

Med andra ord, ett fiasko till avtal som fick publiken på La Rosaleda att skrika förolämpningar om Ontiveros och taktfast stämma in med ”Manolo, Manolo, Manolo”.

När Málagas tränare Jose Alberto fick en fråga om situationen, sa han: ”Jag talar inte om spelare vi inte har. Jag är glad för vår trupp och unga Kevin, den stora talangen, som nu fyller platsen på vänsterkanten.”

Sekou – nu på rätt hylla?

Kan köpa pantern

Och så presenterade Manolo Gaspar ett spännande och lovande namn som forward. Det handlar om den 1,89 cm långa Sekou Gassama – kallad pantern – vars föräldrar kommer från Senegal. Detta är en spelare som Gaspar hållit ögonen på sedan han gjorde mål för Almería mot Málaga CF på La Rosaleda för några säsonger sedan. Sekou har varit vida omkring i Spanien – inte minst i mindre klubbar – men hans nya agent har de senaste säsongerna fört honom till rätt klubbadresser.

Málaga CF lånar honom nu för en säsong från Valladolid, men med köpoption.

Förhoppningarna är att Sekou ska visa sig vara en riktig målskytt i klass med Rondon från Venezuela, som under en säsong (2012) stod för 14 mål för Málaga CF.

Pengarna för dessa sista minuten-lösningar tar det annars ekonomiskt trängda Málaga CF från de 40 miljoner euro som klubben fick från La Liga efter att fonden CVC investerat i spansk fotboll. Av detta måste Málaga CF lägga 6 miljoner euro i lönebudgeten.

En befriande situation som gett klubben ny optimism.


Daniel Strindholm – duktig svensk målvakt i Málaga.

Ung svensk med kontrakt i Málaga CF

Málaga CF har förnyat kontraktet med den svenska U 21-landslagsmålvakten Daniel Strindholm till juni 2023.

Daniel är knuten till laget i klubbens akademi, men har funnits som reservmålvakt i divisionslaget.

I september spelade han för Sverige i U 21-matcherna mot Montenegro och Bosnien-Hercegovina.

Innan han kom till Málaga CF spelade han för de mindre klubbarna San Pedro och Costa Unida.

Daniel säger:
”Jag är mycket glad över att kunna fortsätta i Málaga CF. Jag uppskattar verkligen förtroendet som klubben visar mig och jag kommer att ge allt för denna underbara klubb. Jag har varit malaguista i flera år nu och jag kommer att försvara klubbskölden med allt jag har.”

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.