Da capo i Málaga CF: Kan återigen ta in en arbetslös spelare – men vill vänta


Han är värderad till 4 miljoner euro på den internationella fotbollsmarknaden. Men Málaga CF har satt priset ännu högre och anstränger sig nu för att behålla honom, trots att han just legat på operationsbordet med en prognos att han inte kommer att kunna spela mer denna säsong.

Det är en allvarlig ledbandsskada i vänster knä som satt mittfältaren Luis Muñoz, född i Málaga 23 februari 1997, ur spel, varmed tränaren José Alberto, utan en viktig aktör i strävan om att leda tillbaka Málaga CF det lovade fotbollslandet La Liga. Och det vid samma tidpunkt som sportchefen Manolo Gaspar skulle förlänga hans kontrakt, som löper ut den 30 juni 2022.

Förhandlingarna fortsätter med Múnoz på kryckor och hans agent Gelu Rodríquez väl medveten om att det på sikt finns intresse för honom från många håll.

”Det är värst för Luis, som lider med sin allvarliga skada och som måste se sina framgångar och karriär förlamade under en längre tid”, säger José Alberto, och tillägger: ”Och det långa uppehåller är mycket dåliga nyheter för laget. Med sina fantastiska ledaregenskaper är han en mycket viktig spelare för laget”.

En svår process

”Luis är en av de spelare som Málaga CF:s nuvarande projekt bygger på”, säger Manolo Gaspar och förklarar: ”Hans frånvaro tvingar oss att sätta oss ned igen. José Alberto och jag måste se om det finns några intressanta arbetslösa spelare på marknaden som kan ersätta Luis Muñoz. Men det är en svår process om den ska bli framgångsrik”.

Manolo Gaspar talar av erfarenhet. För Málaga CF är detta nämligen da capo från förra säsongen, då nyckelspelarna Ivan Calero (wingback) och Pablo Chavarría (argentinsk forward) bägge två hamnade på operationsbordet mitt under säsongen. Den sistnämnda är nu spelklar och Chavarría är så småningom på väg.

Som La Liga-reglerna anger kan en klubb handla utanför transferfönstrena om en marginalspelare åker ut på grund av en långvarig skada. Calero blev på kontrakt ersatt av 29-årige Alexander Gonzalez, en landslagsspelare från Venezuela med nio klubbar på sitt CV, men han och Málaga CF har nu avbrutit samarbetet efter en ”ömsesidig överenskommelse”. Det fanns inte längre plats för honom.

Och bättre gick det inte för serben Stefan Scepovic, 31 år med åtta landskamper och spel i 19 klubbar. Han leasades till Málaga och lämnade klubben efter förra säsongen och spelar nu för AEL Limassol på Cypern som en målfarlig forward.

Den framgångsrika operationen i Madrid är över.

Läkare med framgång

Dessa spår är lite skrämmande för Málaga CF, så klubben är lite återhållsam om Muñoz ska ersättas av en spelare utifrån under resten av säsongen. Nu tar spelare som Jozabed, från Celta Vigo, och Genaro, tidigare Sevilla och Mirandes, plats på mittfältet – bägge som målskyttar för övrigt.

Liksom Calero och Chavarría opererades även Muñoz på CEMTRO-kliniken i Madrid av läkarna Maria Leyes María González och Abel Gomez (medlem av Málaga CF:s medicinska personal).

Och det gick bra!


Biljettförsäljning till Estadio La Rosaleda:
ticketing@Málagacf.es
+34 902 070 912

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.