NY START: Dramatiska månader för far och son i känd fotbollsfamilj

NY START: Dramatiska månader för far och son i känd fotbollsfamilj

Stora nedskärningar med kollektiva avsked inför denna säsong, 2020-2021 – nu med ett rabatterat lag

De har följt varandra genom både det ena och det andra, pappan Michel Gonzalez och sonen Adrian Gonzalez – bägge med Málaga Club de Fútbol som högt värdesatt och älskad arbetsplats. Men med mycket olika öden i klubben.

Michel, som har en legendarisk karriär med 404 matcher för Real Madrid och 66 landskamper, fick 2018 sparken som tränare i Málaga CF av den dåvarande klubbägaren shejk Al-Thani, och nu har Adrian, lagkapten i klubben under flera säsonger, sagt farväl mitt under en dramatisk överlevnadsperiod i Málaga CF.

Ledda av affärsadvokaten José María Muñoz Jiménez, tillsatt i klubben av domstol i stället för den bedräglige Al-Thani, som gömmer sig i sin hemstad Doda, Qatar, har denna säsong en mycket knapp ekonomi att handla med. Med kollektiva uppsägningar av ett tiotal spelare i en så kalla ERE-ordning med ersättning om de inte hittar en ny klubb eller går med på att gå ned till en hyra på mellan 80 000-100 000 euro per säsong. Förhandlingar har lagts över till sportchefen Manolo Gaspar. 

Den totala lönebudgeten uppgår till 2 miljoner euro, jämfört med 10 miljoner euro förra säsongen.

När Adrian, nu 32 år, fick ett bra erbjudande från en annan division 2-klubb, nämligen Real Zaragoza med de stolta fotbollstraditionerna, stack han – med ett gråtande hjärta. Han och hans familj – fru och barn (som gick i en engelsk skola) – älskade Málaga.

Adrian, alltid hårt kämpande, i en kampsituation på Estadio La Rosaleda i Málaga.

Hem till familjen

Kontraktsigneringen i Zaragoza ägde rum den 7 september. Adjö till Málaga CF efter tre säsonger i klubben – den ena korad som bästa spelare men även med i den katastrofala nedflyttningen från La Liga. Säsongen då Michel, nu 57 år, åkte ut mitt i.

År 2019 reste han till Mexiko för att stå i spetsen för Club Universidad Nacional från den bästa ligan i landet, men sa efter mycket övervägande farväl den 23 juli och reste tillbaka till Madrid, orsaken var personliga- och familjeskäl, förklarade Michel.

Här korsas deras vägar

Adrian är en produkt av Real Madrids ungdomssystem och blev som 16-åring i kungaklubbens reservlag, Castilla, tränad av pappa Michel. Senare, när Adrian kom upp på La Liga-nivå korsades deras vägar i Getafe i Madrid (2008-2010) och sedan alltså även i Málaga CF.

Mexiko har inte varit den enda destinationen utomlands för Michel. Åren 2013-2015 tog tränarjobbet honom till Olympiacos i Grekland och 2015-2016 var han i Marseille i Frankrike. Men nu är han alltså helt ledig på den hektiska tränarmarknaden.

När Adrian spelade för sin far i Getafe och Málaga talades det ibland om nepotism när lag skulle tas ut, men det vande de sig vid.

Deras olika utgångar

När Adrian lämnade Málaga CF, sa han:

”Jag var tvungen att ta ett snabbt beslut. För både min egen och för Málaga CF:s skull. Jag lämnar klubben utan sura miner och jag lämnar dörren på glänt. Jag är evigt tacksam Málaga CF, mina lagkamrater, fansen, medarbetarna och hela staden Málaga. Visst är jag ledsen att jag åker, men jag är också glad för alla hej-då-meddelanden som skrivits till mig personligen.

Jag har varit här i tre år, under vilka jag kunnat njuta mer än vad min pappa gjort. Men tränaryrket är det han har. Min pappa är ledsen för hur han lämnade Málaga, men trots omständigheterna som rådde när han lämnade, tycker han mycket om staden och Málaga CF.”

Om situationen i Málaga CF här och nu säger Adrian:

”Det är komplicerat. Men framgång väntar med nytt ledarskap. Och det finns så många talanger från den egna skolan i klubben. Kom ihåg namnet David Larrubia.”


Målvakt Munir – till Hatayspor i Turkiet.

Adjö till

Adrian, spanjor, 32 år, mittfältare.

Munir, marockan, 31 år, målvakt.

Jose Rodriguez, spanjor, 25 år, mittfältare.

Buenacasa, spanjor, 24 år anfallare.

JuanCarlos, spanjor, 30 år, vänsterback.

Renato Santos, portugis, 28 år anfallare.

Sadiku, alban, 29 år, anfallare.

Aaron Niguez, spanjor, 31 år, kantspelare.

Mikel Villanueva, venezuelan, 27 år, back.

Mula, spanjor, 24 år, mittfältare.

Ivan Rodriguez, spanjor, 24 år, back.


Rahmani – hyrd i Almería.

De nya

Orlando Sa, portugis, född 26 maj 1988 i Barcelos i Portugal.

Anfallare. På kontrakt i Málaga CF för en säsong.

Christian Rodriguez, spanjor, född 15 mars 1996 i Jerez de la Frontera, Spanien.

Mittfältare. Inlånad till Málaga CF för en säsong.

Alberto Escassi, spanjor, född 28 februari 1989 i Málaga.

Mittback. Har kontrakt med Málaga CF för tre säsonger.

Yanis Rahmani, fransk-algerier, född 12 maj 1995 i Champigny-sur-Mame, Frankrike.

Kantspelare. Har hyresavtal på en säsong med Málaga CF – med förköpsrätt.

Ivan Calero, spanjor, född 12 april 1995 i Madrid.

Kantback. Har kontrakt i Málaga CF för tre säsonger.

Dani Barrio, spanjor, född 10 februari 1987 i Gijon.

Målvakt. Har kontrakt i Málaga CF för två säsonger.

Caye Quintana, spanjor, född 20 december 1993 på Isla Cristina den 20.

Högerkant.


Presidenten för BlueBay, Jamal Satli, vid ett möte i domstol i aktiefallet mot Al-Thani.

När kliver BlueBay in – behöver 10 miljoner

Detta är den stora frågan i Málaga och Málaga CF.

Genom en fem år lång rättssak fick den internationella hotellkedjan, med huvudkontor i Marbella, 49 procent av den av rätten avsatta klubbägaren och presidenten shejk Al-Thanis aktieinnehav på 97 procent. Tre procent ägs av minoritetsaktionärer.

Man har väntat på att BlueBay ska gå in och ge ett lån till Málaga CF innan shejkens aktier definitivt dras in av domstol. Men ingenting sker, har den av domstolen valda administratorn för Málaga CF, advokat José María Muñoz Jiménez, bekräftat under en presskonferens, då han redogjorde för den mycket ansträngda ekonomin i klubben.

”Ingen från eller runtomkring BlueBay har kontaktat mig för att erbjuda ett lån”, sa han och tillade: ”Proceduren är att presentera ett dokument till den domstol som hanterar fallet Al-Thani/Málaga CF. Vi skulle verkligen behöva 10 miljoner euro.”

Om andra investerare sa advokaten:

”Jag har förklarat den ekonomiska situationen i Málaga CF för dem liksom den rättsliga proceduren för att gå in med kapital. Jag kan inte sälja klubben.”


La Peña de Dinamarca har drygt 100 åskådarplatsen på den ena långsidan på Estadio La Rosaleda, som rymmer 30 000 åskådare.

Säsongskort fås hos La Peña de Dinamarca

Fotbollsintresserade på både Costa del Sol och från andra länder är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för säsongskort samt biljetter till matcher på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fina tribunalplatser i mitten på ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.

Köp av säsongskort, som även gäller i La Liga – med rabatt – ska ske nu innan stadion öppnar igen!

Innan match intas lättare måltid samtidigt som matchupplägg ges i restaurangen Casa Danesa/Club Danés på Mijasvägen, varefter det är buss tur-och-retur till stadion.

Medlemsrabatter till alla matcher.

Kontaktpersoner:

Ordförande: Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekreterare: Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben till Málaga CF upptagen i Federación De Peñas Malaguistas. Den stöttar bland annat cancerhospicet Cudeca i Benalmádena.  

Klubben tar emot nya medlemmar.

La Liga-organisationen och spanska hälsomyndigheten har ännu ej fattat beslut om när publik återigen är tillåten vid fotbollsmatcher. Se: www.Málaga-support.dk

Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.