På besök – med succé

21-åriga Víctor Gómez – stor talang som vill tillbaka till Espanyol men som stormtrivs i Málaga CF

Av Morten Møller

Det är fart i killen. Med sina bara 169 cm och 69 kg stormar han som ytterback hos Málaga CF fram på högersidan och skapar oro i motståndarlagets försvar. Den 21-åriga talangen Víctor Gómez är topplistad som målskytt hos Málaga CF i division 2.

Han har tagit Estadio La Rosaleda med storm. Här går det inte att segra över Málaga CF denna säsong i division 2, men laget får dessvärre inte ut någonting nämnvärt av sina bortamatcher.

Sportchefen Manolo Gaspar, som bara tecknat ett hyresavtal för en säsong med honom, är också begeistrad. Men kan han lyckas hålla kvar denna stora talang?

Knappast. Víctor Gómez vill tillbaka till sin huvudsakliga arbetsgivare, RCD Espanyol i La Liga, som han har kontrakt med fram till juni 2025. Men kanske kan parterna komma överens om Málaga CF lyckas ta sig upp till Spaniens bästa liga, La Liga.

Gómez i aktion i den spanska landslagströjan.

Frånvaro pga. landslaget

Tränaren för det spanska U 21-landslaget, Luis de la Fuentes, vill ha honom till laget som ska kvalificera Spanien till slutrundan för EM 2023. Han har kallats in till matcher mot Slovenien hemma och borta mot Malta på Centenarium Stadium samt Ryssland på Khimki Arena. Spanien och Ryssland ligger i toppen, sida vid sida, i deras EM-kvalgrupper. Och medan Víctor Gómez varit i landslaget har Málaga CF inte kunnat använda honom under tre spelrundor.

Med U 17- och U 19-landslagen var han med och säkrade Spanien EM.

”Jag försöker att spela bra i Málaga CF”, säger han blygsamt, och fortsätter: ”Men mitt mål är att återvända till Espanyol i Barcelona – staden där jag är född. Jag tror på mig själv i klubben som betyder så mycket för mig. Men för tillfället trivs jag i Málaga. Här har jag några fantastiska lagkamrater som satsar på slutspel till La Liga.”.

Calero utsågs till positionen som höger ytterback denna säsong. Men han har inte kunnat spela på grund av operation och långt uppehåll – och då slog Gómez till.

Alla svepta av planen

Víctor Gómez är en nyckelspelare i Málaga CF. På hans position som höger ytterback har han slagit spelare som växelvis bestred den posten förra säsongen, som Casas, som också har haft U-landslagsmatcher, talangen Benitz, Alexander från Venezuelas landslag, vars kontrakt sagts upp, och Calero, som varit borta i elva månader på grund av en allvarlig skada.

Sistnämnda fick en enda match mot Tenerife i november när Gómez reste runt med U 21-landslaget, där hans direkta konkurrent är Frances från Zaragoza.

Värdet på honom stiger varje månad och är nu satt till 3 miljoner euro.


Stödet för Málaga-laget är enormt på Estadio La Rosaleda. Här i regn mot Las Palmas.

Bara 15 000 säsongskort, men publikrekord på Estadio La Rosaleda

När de som har säsongskort skulle återvända efter den långa corona-perioden utan åskådare på läktarna var det svårt för Málaga CF att få tag på alla trogna fans. Det har bara blivit 15 000 denna säsong mot normala 20 000-22 0000. Men klubben ser på detta med hopp inför säsongen 2022-2023 – inte minst om A-laget lyckas ta sig upp till La Liga.

Men det har inte varit brist på stöd från läktarna på Estadio La Rosaleda. Málaga CF har nämligen sett publikrekord under denna säsong. Det skedde under matchen Málaga CF-Las Palmas (2-1) med 22 128 personer på läktarna – många fler än under många La Liga-matcher!

Helgen innan såg 15 901 personer Málaga CF besegra Tenerife med 1-0 på La Rosaleda.

Matcher som spelades i november med Málagalaget obesegrade på hemmaplan.


Cecchini – kostade 28 000 euro att bli av med.

28 000 euro för fiasko-spelare

Han krävde 235 000 euro för en omotiverad uppsägning men accepterade 28 000 euro från Málaga CF i en förlikning i domstol. Den 24-åriga argentinska mittfältaren Emanuel Cecchini – ett av de större fiaskona i Málaga CF på senare tid – blev en av de åtta spelare som Málaga CF gjorde sig av med under coronatiden i en så kallad ERE-ordning. Han reste tillbaka till sitt hemland efter att bara ha nått 96 spelminuter under tre matcher för Málaga CF (!).

Han hade kostat klubben 4,6 miljoner euro när han köptes från Banfield i Argentina 2017.

Cecchini spelar nu i Santa Fe i Argentina.


Biljettförsäljning till Estadio La Rosalda:
ticketing@Málagacf.es
+34 902 070 912

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.