Otur för pantern med nytt blod

Otur för pantern med nytt blod

Sekou blev ett fiasko Málaga CF – han skulle vara stjärnan men ersattes av en veteran. Och så ytterligare en sparkad tränare!

Stort avslutningsdrama


Sekou Gassama – kallad Den svarta pantern – spåddes av sportdirektören Manolo Gaspar att bli den stora stjärnan i Málaga CF. Uppvuxen med en riktigt bra målkänsla skulle han placera sig själv i en position som toppmålgörare och få upp Málaga CF i Spaniens bästa fotbollsliga, La Liga, där Málaga CF spelade för fyra säsonger sedan.

Men riktigt så har det inte gått.

Málaga CF har tvingats kämpa stenhårt för att inte flyttas ned till division 3 och Sekou, som ankom klubben med lite småskador och ett ettårigt hyreskontrakt från Valladolid, sprang in i nya muskelskador och kom aldrig riktigt i form. Därför har det bara blivit några få matcher och bara två mål.

Otur för Den svarta pantern.

Vid kontraktssigneringen med Sekou, vars föräldrar kommer från Senegal men som själv är född i Barcelona-förorten Granollers, såg Gaspar honom som ett kap för Málaga CF. Nu på sin 29-årsdag den 6 maj kan han se sig själv som ett fiasko, och sitt lag som nedflyttningshotat.

Rustad veteran i fronten

Onsdagen den 30 mars, två dagar innan matchen i Girona, med Málaga CF bara sex poäng från nedflyttning till division 3, tog ledningen konsekvensen av Sekous svek och skrev ett kontrakt med den 34-åriga veteran-forwarden Adrian för den resterande tiden av säsongen. Adrian hade hyresavtal och spelade för Málaga CF säsongen 2008-2009 och blev senare spansk mästare med Atletico Madrid 2014.

Han ankom efter ett skadeuppehåll i La Liga-klubben Osasuna och ett utlöpt kontrakt för den portugisiska storklubben FC Porto. Nu spelar han för minimilön resten av säsongen. Sista spelrundan är den 29 maj.

Han fick de sista 10 minuterna på planen i Girona men verkade aningen ringrostig i 1-0 förlusten. Senare har han varit med i flera matchavslut.

Pappa, du får sparken

Vid hemkomsten till Málaga från Katalonien, där Málaga CF-laget spelade en av säsongens bästa matcher, blev den 45-åriga tränaren Natxo González från Vitoria i Baskien avskedad. Han hade tillträtt posten i februari, som ersättare för den 40-åriga José Alberto från Oviedo i Asturien.

Också avskedad

Natxo González hade bara lyckats nå 6 poäng av 30 möjliga och han hade inte heller lyckats få spelarnas och fansens fulla stöd. Moralen i laget var låg och Málaga CF:s stora supporterklubbar krävde ett möte med spelarna – och fick det innan Girona-matchen i träningsannexet vid Estadio La Rosaleda. González deltog inte vid mötet men i ett telefonsamtal med sin son fick han beskedet: ”Pappa, du får sparken!”

Pablo Guede på sidlinjen på Estadio La Rosaleda vid sin första match med resultatet 2-2 mot topplaget Valladolid.

Samtal till Argentina

Det var Málaga CF:s ledning som gjorde det, med sportchefen Manolo Gaspar och den juridiska administratorn av klubben, advokat José María Muñoz i spetsen. Gaspar med ansvar för två misslyckade tränar-anställningar samt Sekous!

Gaspar hade ringt till Argentina för att försäkra sig om att den före detta Málagaspelaren (1997-1999) Pablo Guede var redo. En rutinerad herre med tidigare tränaruppdrag i sju klubbar i Sydamerika samt ett i Saudiarabien – och med en stor önskan om att en dag stå i spetsen för Málaga CF. Hans första träning med det krisdrabbade Málagalaget var den 5 april. Hans kontrakt löper fram till juni 2023. Förhoppningarna på honom är stora.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.