Det nya radarparet.. GASPAR & GUEDE

Det nya radarparet.. GASPAR & GUEDE

Efter tre års blodbad på tränarbänken står nu den 49-åriga argentinaren Pablo Guede i spetsen för laget – utan löneavtal!

Den 8 juni 2018 anställde den ny skandalomsusade klubbägaren till Málaga CF, shejk Al-Thani från Doha i Qatar, den spanska landslagsspelaren José Luis Pérez Caminero från Madrid som sportchef i klubben. En roll som han tidigare hade haft i Valladolid och Atlético Madrid.

Caminero skulle sätta ihop ett lag till La Liga utan att Al-Thani hade pengarna. Så hann Al-Thani sparka Caminero, den 21 oktober 2021, innan han själv och Málaga CF sattes under rättslig förvaltning. En situation som klubben har varit i sedan dess, under ledning av advokat José María Muñoz, med den före detta Málaga-spelaren Manolo Gaspar på den sportsliga sidan.

Málaga CF:s 40-åriga sportchef har uppmärksammats för att med små medel satt ihop division 2-lag med relativt bra kvalitet, men på tränarfronten har det gått helt fel, varför Málaga CF med nöd och näppe klarat sig från att flyttas ned i division 3.

Blodbad på bänken

Dessa tränare har fått tränaruppdraget under Manolo Gaspar, men igen av dem har hållit måttet. Tre har fått sparken och en sa upp sig:

Victor del Amo – fick plötsligt sparken.

Víctor Sánchez del Amo, 48 år, från Madrid:

Uppsagd den 7 januari 2020, efter att ett videoklipp av sexuell karaktär med honom offentliggjordes. Víctor polisanmälde och ingick sedan ekonomisk förlikning med Málaga CF för uppsägning utan grund.

Som aktiv spelade han för Real Madrid, Racing Santander, Deportivo La Coruna, Panathinaikos i Grekland samt Elche. Totalt 393 divisionsmatcher, 18 A- och 12 U-landskamper för Spanien.

Sergio Pellicer – slutade tvärt.

Sergio Pellicer, 49 år, från Cartagena:

Sa upp sig den 18 maj 2021. Han var slutkörd och orkade inte arbeta ytterligare en säsong.

Som aktiv representerade han bland annat Cádiz och Málaga under en karriär med elva klubbar.

På tränar-CV:t står 13 klubba. Denna säsong fick han sparken från Fuenlabrada efter tre månader.

José Alberto López – sades upp illa kvickt.

José Alberto López, 38 år, från Oviedo:

Fick sparken den 24 januari 2022 efter en 0-5 förlust mot nyuppflyttade Ibiza på hemmaplan Estadio La Rosaleda samt en tydlig negativ resultatkurva för laget. Det var helt enkelt så att fansen krävde hans huvud på ett fat.

Tio tränarjobb.

Natxo González – snabbt uppsagd.

Natxo González, 55 år, från Vitoria i Baskien:

Uppsagd den 2 april 2022 efter enbart en seger efter tio matcher.

Åtta tränarjobb i bagaget, bland annat för Deportivo La Coruña och Zaragoza. Senast stod han i spetsen för Club Bolivar i Bolivia, därifrån han fick sparken efter dåliga resultat i Copa Libertadores och Copa Sydamerika.

Pablo Guede, före detta Málagaspelare, 49 år, från Buenos Aires i Argentina.

Sju tränarjobb i Sydamerika och ett i Saudiarabien.

Med en aktiv karriär i tio olika klubbar, varav majoriteten i Spanien under La Liga-nivå. Även i Málaga CF som farlig forward.

Pablo Guede var så ivrig att återvända hem till Málaga CF att han inte ens gick upp i lön.

Han och Gaspar ska sätta ihop ett nytt lag efter säsongen.

Två nya matchvinnare

Men först skulle det göras upp om Málaga CF klarade sig från en nedflyttning till division 2. Det skedde sent söndagen den 15 maj med en överraskande 2-0 seger mot Tenerife med 14 636 åskådare på Estadio Holidoro på semesterön. Målen gjordes av två förstärkningar inhämtade till Málaga CF i januari: Alvaro Vadillo, 27 år, från Espanyol, och Aleix Febas, 26 år, från Mallorca.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.