Jobbar hårt med är sliten – nu lockar Girona


Av Morten Møller


Hans pappa kommer från England och mamman är spanjorska. Brandon Thomas kom till världen den 4 februari 1995 i den charmiga och pittoreska konstnärsstaden Santanyi på Mallorca, på semesteröns sydöstra del, som präglas av klippor och en 4 kilometer lång strand, 66 km från Palma de Mallorca.

Brandon fick sin fotbollsuppfostran i den stora klubben på Mallorca, RCD Mallorca, med en professionell debut den 12 december 2012. Redan från början visade han sig vara en energisk forward – någonting som Málaga CF nu drar nytta av i division 2, trots att förutsättningarna för honom längst fram är svåra i ett lag med mycket varierande prestationer. Han är sliten.

Brandon och hans energi har tagit publiken med storm. Med tatueringar upp till öronen är han hela tiden i bild – även när det tittas på statistiken för utvisningar, mål, och uttagning till Veckans Lag i divisionen.

Men fortsätter varumärket med de ljusa lockarna ytterligare en säsong i Málaga?

Forwarden grämer sig över en missad chans.

Vaknar som ett vrak

”Efter en match vaknar jag som ett vrak”, säger Brandon och fortsätter: ”Ryggen, vaderna och benen gör ont. Vår förra tränare, José Alberto, är den tränare i min karriär som krävt mest av mig, fysiskt. Jag skojar inte om jag som forward tvingades springa 12 kilometer under en match med honom. Nu sitter jag dessvärre på avbytarbänken från och till.” Och så tillägger han: ”Jag är glad för att jobba för laget men skulle gärna velat ha gjort några fler mål. Förutsättningarna är dock inte de bästa. Vi ligger i en division med riktigt bra och ambitiösa lag – och vårt är mycket ungt med bara några spelare över 25 år”, säger han.

Brandon har bara ett ettårskontrakt med Málaga CF och det löper ut efter denna säsong. I flera månader har det pratats om att förlänga det, men förhandlingarna är fortfarande inte avslutade. Vid sidan om spökar Girona och Katalonien, där han spelade år 2020. Men han är mycket nöjd i Málaga.

Brandon jublar stort över ett mål.

Tycker om Málaga

”Sanningen är den att jag alltid sagt att jag var superglad i Girona. Det är en av de klubbar som jag trivts allra bäst i, trots mina knäproblem. På det mänskliga och personliga planet blev jag exemplariskt behandlad av klubben. I fotbollens värld är det många vändningar, så man vet aldrig om jag kommer att spela för dem igen. Men jag står fast vid att jag trivs i Málaga och att jag skulle älska att vara kvar här lite till. Jag har min familj i Loja, nära Málaga, och både fansen och jag tycker om varandra”, avslutar Brandon.

En okuvlig forward.


Brandon var på snabb visit i Rennes.

Fransk visit utan framgång

Om Brandon:
Fullständigt namn: Brandon Thomas.
Tröjnummer: 9.
Född: 5 februari 1995 i Santanyi på Mallorca.

Ungdomstid:
RCD Mallorca.

Seniorkarriär:
2013 – 2015: RCD Mallorca B – 72 matcher och 27 mål.
2012 – 2017: RCD Mallorca – 74 matcher och 19 mål.
2017 -2019: Rennes FC i Frankrike – 14 matcher och 1 mål.
2018 -2019: Osasuna (på lån) – 36 matcher och 5 mål.
2019 -2021: Osasuna (på kontrakt) – 8 matcher och 0 mål.
2020: Girona (på lån) – 9 matcher och 2 mål.
2021: Leganes (på lån) – 5 matcher och 0 mål.
2021 – 2022: Málaga CF (på kontrakt) – 22 matcher och 6 mål.


Det blir landskamp på La Rosaleda i juni och så är arenan också i tankarna inför VM 2030.

Återigen VM-match på La Rosaleda

Estadio La Rosaleda i Málaga är återigen med i tankarna som matcharena för fotbolls-VM. Det handlar nu om en match i slutrundan år 2030, då Portugal och Spanien ska stå för värdskapet tillsammans.

Ska en VM-match spelas på La Rosaleda kräver det dock att läktarkapaciteten ökas från 30 000 platser till 40 000 – någonting som ansvariga myndigheter redan arbetar på. Det är den internationella federationen FIFA:s regler som anger kraven på 40 000 läktarplatser, med bland annat gott om plats för bland annat press.

Senast det spelades en VM-match på La Rosaleda var 1982, då det spelades det inte färre än tre matcher där.

La Rosaleda i Málaga byggdes 1941 och genomgick en större renovering mellan 2001 och 2006, då alla platser gjordes om till sittplatser – någonting som Málaga CF fick glädje av under den fantastiska Champions League-säsongen 2012-2013.

Redan i år ska Estadio La Rosaleda utgöra ramarna för en landskamp. Det är det spanska fotbollsförbundet som fattat beslutet att lägga Nations League-matchen mellan Spanien och Tjeckien där. Avsparken är den 12 juni.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.