Våldet mot kometen Kevin

Han sparkas omkull, så nu ber Málaga domarna om att skydda honom

Av Morten Møller


”Skydda honom. Annars slår de ihjäl honom.” Konkreta och oroande ord från kaptenen Alberto Escassi till domarna, om Málaga-CF-kometen Kevin, som fyller 21 år den 26:e denna månad, och som oavbrutet sparkas omkull av motståndarna.

Han är född i den historiska stadsdelen Ilano de la Trinidad i Málaga – en av stadens största stadsdelar. På rekordtid har han blivit stadens stolthet. Via hans explosiva prestationer i Málagas ambitiösa division 2 lag, där Málaga CF säkrat honom fram till juni 2025 genom förlängt kontrakt!

En glad Kevin (t.h.) under träning med Juande och Antonin.

En sprudlande Kevin, med mellan- och efternamnet Villodres Medina på sitt dopattest, gör både sin familj, sin stadsdel, sin klubb och tusentals fans som möter upp på Estadio La Rosaleda glada. Men det kostar för den lilla magikern på vänsterkanten med den eleganta David Niven-mustaschen. 

”Stackarn sparkas omkull hela tiden. Jag har sagt till domarna att de ska skydda honom. De ska vara uppmärksamma på att motståndarna siktar på hans fotleder i varenda match och gör så att han inte kan spela. Han är född dribblare – en typisk fotbollsspelare från gatan – med mod, entusiasm och iver. Han måste skonas”, avslutar den 33-åriga Escassi, veteranen, som också ställer stora krav på sig själv.

Ändlöst jubel efter mål – Kevin i exstatisk triumf.

Sys efter match

Tränaren Jose Alberto säger: ”Kevins fotleder lider. De måste sys efter match och han har svårt att återhämta sig. Spansk fotboll har inte många spelare med Kevins karaktär och de bör skyddas lite mer. Annars förlorar vi dem.”

Kevins jämnåriga lagkamrat, U 21-landslagsspelaren Víctor Gómez, säger: ”Han betalar ett hårt pris för sina färdigheter. Jag har aldrig tyckt om våld. Kevin är min lagkamrat och jag är upprörd över att motspelarna sparkar omkull honom hela tiden.”

Kometen med det sprudlande humöret och stora spellusten sitter allt oftare på bänken – med skador!

Det är alla ledsna för.

Kevin redo för match.

Lämnade Sevilla – återvände till Málaga

Som 16-åring testade Kevin lyckan i storklubben Sevilla FC, men han saknade sin hemstad Málaga och återvände. Utöver Málaga CF har han tillbringat några ungdomssäsonger i klubben.

Fakta om Kevin:
Fullständigt namn: Kevin Villodres Medina
Född: 26 februari 2001 i Málaga
1,73 m lång och väger 69 kg
Position: Vänsterkant
Tröjnummer: 37

Ungdomskarriär:
2016 – 2016: Málaga CF:s akademi
2016 – 2017: 26 februari, Málaga
2017 – 2018: Sevilla FC
2018: 26 februari, Málaga
2018 – 2020: Málaga CF:s akademi

Seniorkarriär:
2019 – 2021: Málaga CF B-lag – 20 matcher och 5 mål
2021 – 2025: Málaga CF – matcher???


Kungen av uppflyttning – två nya till Málaga CF

Om den 27-åriga nykomlingen Alvaro Vadillo från Puerto Real i Cádiz håller stilen flyttas Málaga CF denna säsong upp i La Liga. Det är nämligen så att fyra klubbar som han tidigare representerat har flyttats upp från division 2 till La Liga:

Betis 2014 – 2015
Huesca 2017 – 2018
Granada 2018 – 2019
Españyol 2021 – 2022

Málaga CF har hyrt in honom – denna kung av uppflyttning – för resten av säsongen från Espanyol, där han har haft svårt att få speltid i klubbens starka mittfält som bland annat räknar in de två före detta Málagaspelarna Darder och Keidi Bare. Vadillo är noterad för 19 U-landskamper för Spanien. Málaga vill gärna ha en köpeklausul i kontraktet, men det vill inte Espanyol gå med på.

En sådan fick de å andra sidan med den 25-åriga Aleix Febas, den andra spelaren som Málaga CF hyrde in under transferfönstret i januari, innan redaktionsstopp för detta magasin. Även han en mittfältare med tolv U-landskamper för Spanien och ägd av Mallorca, som liksom Espanyol spelar i La Liga.

Dessa förstärkningar är mycket välkomna i Málaga CF efter Luis Muñoz långtidsskada och Jozabeds frekventa skadefrånvaro.

Båda nyförvärven värderas till 1 miljon euro på transfermarknaden.

Febas – honom har Málaga köpeklausul på.
Vadillo – kungen av uppflyttningar – med hyreskontrakt.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.