Skandinavisk entreprenör levererar billig energi till spaniensvenskarna

Skandinavisk entreprenör levererar billig energi till spaniensvenskarna

Covid-19-kris eller inte. Alla hushåll behöver ström. Det märks hos bolaget Energy Nordic, som nyligen hälsat kund nummer 6 000 välkommen – och nya kunder tillkommer varje dag. 

”Helt ärligt så kan jag erkänna att vi inte säljer den mest spännande produkten, men folk spärrar upp ögonen när de får höra att vi kan garantera dem att spara 15-25 procent på deras elräkning varje månad”, berättar Michael Jørgensen. Han älskar ström – så mycket att han har ägnat tolv år på att hitta den billigaste, bästa och grönaste strömmen till sina kunder.

En tråkig historia blev en spännande idé

Det första fröet till Energy Nordic såddes för exakt fem år sedan, när Michael Jørgensen ställde sig i kön hos det spanska elbolaget Endesa. Både han och familjen var äventyrslystna och tyckte att tiden var rätt till att slå sig ned på Costa del Sol när Michael Jørgensen hade sålt en del av sin andel i sitt bolag, som var specialiserat på försäljning av… energi! Men inte ens under mer avslappnade förhållanden i Spanien kunde Michael Jørgensen hålla tankarna borta från energi och elpriser.

”Jag tyckte att vårt hushåll betalade för mycket för el och jag förstod inte elräkningen, så jag gick till elleverantören”, förklarar den danska entreprenören, som kom att spendera några timmar på Endesas kontor.

”Atmosfären där kännetecknades av långa köer och dålig dialog. Jag tror också att service var ett främmande begrepp för dem. Och till råga på allt upptäckte jag att ingen behärskade engelska”, berättar Michael Jørgensen, som när han lämnade filialen hade en tydlig tanke: ”Det här måste kunna göras bättre. Speciellt för de många utlänningarna som bor i området.”

”Trots att marknaden är fri kan det fortfarande kännas oöverskådligt att byta elbolag. Detta besvär tar vi hand om för kunden”, lovar Michael Jørgensen.

9 av 10 kan spara pengar

Energy Nordic grundades 2017 med dansk ägare och ledningsgrupp – nu lett av Michael Jørgensen. 

”Våra kunder har valt oss uteslutande för att det är lätt och ekonomiskt att komma till oss. Vi ordnar med det administrativa vid att byta elbolag. Vi hjälper våra kunder på sex språk – även svenska, och så kan vi reducera våra kunders elräkningar med mellan 15-25 procent”, förklarar han, utan att sticka under mattan med bolagets recept till framgång: ”Vi säljer vår ström till rena kostnadspriser och tar ut en månadsavgift på 5 euro. På så sätt vinner både vi och våra kunder.” Inte heller döljs någonting när det kommer till månadsfakturan; räkningen skrivs på det språk som du önskar, med tydlig specificering av pris och förbrukning.

”Vi är både ambitiösa och optimistiska och vi tror att vi kan fördubbla antalet kunder under kommande två år. Men det når vi inte utan rekommendationer från våra nuvarande kunder”, förklarar Michael Jørgensen. Målet nås inte heller utan teamet och den infrastruktur som Energy Nordic lyckats bygga upp. 

”Det är ingen hemlighet att vi haft våra svårigheter. Allt har varit nytt och spännande men, liksom alla andra entreprenörer, har vi också haft våra problem i starten. I dag står vi å andra sidan där vi för bara tre år sedan drömde om att stå”, berättar Michael Jørgensen, som har lusten och möjligheten att nå ut ännu bredare på Costa del Sol. Nya produkter är till och med på väg.

Det ska vara lätt för kunden

Precis som att alla har behov av ström behöver alla i dagens värld även internet. Också här känner Energy Nordic sig säker på att kunna presentera en bra besparing av månadskostnaden för nio av tio hushåll.

”Innan året är slut kommer vi att lansera internet via fiber i tre hastigheter. Det är onekligen en klassisk produkt, precis som ström, och med vårt koncept kan vi säkra bra priser och besparingar för konsumenten”, säger Michael Jørgensen, som vet att han endast når framgång om det är lätt att bli kund hos honom, och han avslutar med: ”Vi hjälper kunden med att byta internetleverantör, vilket annars kan vara lite besvärligt. Utöver det sitter vår kundservice redo vid datorn med telefonen – och behärskar sex språk. Utan bra priser och god service kommer vi ingenstans.”

Michael Jørgensen har kommit långt på tre år, men företaget vill komma ännu längre. Energy Nordic har tänt för strömmen.

Av Henrik Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.