Välkommen till Veras Veranda

Välkommen till Veras Veranda

Nu i november och med lite höstmörker passar det bra med lite kakor. Men den här gången handlar det inte om några småkakor, utan i stället om riktigt goda och generösa chocolate chip cookies. När jag bodde i USA fick jag ofta dessa kakor och jag hade också turen att få med mig receptet hem. Trots att receptet nu är 30 år gammalt är dessa kakor fortfarande mycket populära när jag bjuder på dem. Jag bakar dem ofta och här delar jag med mig av receptet i hopp om att dessa kakor även ska göra succé hemma hos dig. 

Det är inte meningen att dessa chocolate chip cookies ska vara torra och spröda, i stället ska de vara mjuka och sega. I min familj tycker vi om stora bitar nötter i våra kakor, så det är inte alltid som jag hackar nötterna. Men det är upp till var och en att göra det man själv tycker bäst om.

Ingredienser

350 g mjukt (rumsvarmt) smör 

325 g socker 

250 g brunt farinsocker 

4 ägg

1 msk vanilj

1 tsk citronsaft

420 g mjöl

2 tsk bikarbonat 

1 1/2 tsk salt 

1 tsk kanel

50 g havregryn

350–500 g grovhackad choklad 

5 dl hackade nötter

Gör så här

Vispa ihop smör, socker och farinsocker tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt sedan 1 ägg åt gången varefter du tillsätter vanilj och citronsaft. Ta sedan en annan skål och blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt, kanel och havregryn. Tillsätt mjölblandningen i den första blandningen, lite åt gången, tills du får en jämn smet. Vänd slutligen i choklad och nötter i smeten.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175°C (förvärmd ugn) i 15–19 minuter eller tills kakorna är gyllene.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.