Veras Veranda: Gin & Tonic-cupcakes

Veras Veranda: Gin & Tonic-cupcakes

Gin & Tonic är någonting som är mycket gott när man vill ha en kall drink – här hemma tycker vi i alla fall om det. Så en dag fick jag en idé till att göra små, goda cupcakes baserade på den bittra smaken som kinin lyfter fram samt det syrliga från citron eller lime, naturligtvis blandat med något sött och gott bakverk. Och när vi skulle fira min ena sons födelsedag var det en bra anledning till att baka dem.

Ingredienser:

Smet:

200 g rumsvarmt smör

200 g socker

4 ägg

200 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Zest av 1 lime

75 ml gin

Sirap:

50 g socker

50 ml tonic

2 msk gin

Smörkräm:

200 g rumsvarmt smör

450 g florsocker

2-3 msk gin

Zest av 1 lime

Dekoration:

2 lime, skurna i klyftor och därefter i skivor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 160 °C varmluft. Blanda smör och socker med en elvisp eller köksassistent tills det är lätt och luftigt – ca 5 minuter. Tillsätt sedan ett ägg åt gången, vispa ordentligt efter varje ägg.
  2. Tillsätt mjöl och lime, och därefter gin. Häll upp i cupcakeformar och grädda i ca 20 minuter (jag använder små cupcakeformar då dessa cupcakes blir mycket intensiva i smaken).
  3. Under tiden cupcakesn gräddas, gör sirapen: värm försiktigt socker och tonic i en liten kastrull, rör hela tiden tills sockret löst upp sig. Höj värmen och koka i 1 minut. Tag av från värmen och rör i gin.
  4. Så snart cupcakes tas ur ugnen, stick hål i toppen med en provsticka och droppa ned sirapen. Låt dem svalna i formarna i 15 minuter varefter du ställer över dem på ett galler för att svalna helt.
  5. Gör nu smörkrämen. Vispa smöret tills det är mycket mjukt, med elvisp eller köksassistent, och tillsätt sedan florsocker och fortsätt att vispa tills blandningen är glansig och krämig. Tillsätt nu gin efter smak samt limezest. Bred krämen på de nu svala cupcakes och dekorera med lime.
Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.