Nytt från Club Nórdico
Club Nórdicos resa till Jerez Text och foto: Bengt-Arne Johansson

Club Nórdicos resa till Jerez
I dagarna två genomförde Club Nórdico en resa till Jerez. Vi var ett 40-tal som gav oss iväg på morgonen från Fuengirola. När vi kommit en bit på vägen hade vi dagens första ”practical joke”. På största allvar meddelades det att bussen fått något motorfel. Det visade sig dock att det bara var ett skämt och i stället bjöds alla på vin och snacks. Ett uppskattat ”motorstopp”. 

Väl framme i Jerez startade vi med att besöka två museer. Det första var ett unikt klockmuseum. Där fanns klockor från 1600-talet och framåt. Det var riktiga praktverk, tjusigt inramade av behagliga och stilfulla miljöer. Museet var inrymt i ett tjusigt litet slott. 

Nästa museum handlade om ”mysteriet i Jerez”. I en mycket stor sal visades ett bildspel på alla fyra väggarna och även på golvet om hur vinet kommit till Jerez. Man visade också hela processen för framställning av den berömda sherryn och brandyn. 

En lokal guide tog sedan över och vi fick en stadsrundvandring till bl.a. den stora fästningen, El Alcázar de Jerez, från den muslimska tiden. Ett numera mycket väl renoverat byggnadsverk med trädgårdar. På kvällen bar det av till en typisk spansk restaurang mitt i staden. På kvällen var det många som valde att gå och se flamenco, vilket blev väldigt uppskattat. 

Fernando de Castilla
Nästa morgon besökte vi bodegan Fernando de Castilla. Det är en mycket gammal bodega som drivs av en norrman. Vi blev visade runt och man beskrev mognadsprocessen för både vin och brandy. Efter ytterligare vinprovning och handlande så gick promenaden mot besökets höjdpunkt. Det var den kungliga ridskolan för hästdressyr. Hela anläggningen ligger inne i staden i vackra parkomgivningar och slottsliknande byggnader. Att se dessa vackra och ståtliga hästar nästan flyta fram över marken är en enorm upplevelse. 

Efter detta begav vi oss åter tillbaka till Fuengirola. Det var en allt igenom perfekt resa arrangerad av vår färdledare Magdalena Thomell!
536__MainPicture__SepawBOejDFnnPbXXLLRi.jpg Det stoa ridhuset

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.