Förläng antalet soltimmar på balkongen

Förläng antalet soltimmar på balkongen

 

Varför glasa in sin balkong i den spanska bostaden när det nästan alltid är fint väder?
David Göransson från Lumon España har flera bra svar på den frågan. "Av årets 12 månader kan det blåsa drygt åtta nio månader. Det betyder att man under den period mycket väl kan använda balkongen på dagen men inte när temperaturen faller på kvällen. Är balkongen inglasad kan man ju göra allt där- äta både frukost och kvällsmål eller kanske sitta och läsa, skriva eller måla – och det oavsett årstiden, oavsett tidpunkten på dagen och oavsett vädret”, förklarar David, som också påpekar att man lugnt kan låta barnen leka ensamma på balkongen då fönstren kan låsas och man behöver därför inte bekymra sig över deras säkerhet. Ljuset hämmas inte av ramar eller andra avgränsningar och även om man är omgiven av glas, känns det som om man fortfarande sitter ute i det fria.
"De kunder som fått sin balkong inglasad säger att de har flyttat ut livet på balkongen – ut i ljuset. Det enda de har behövt tänka på är inredningen av balkongen som plötslig ger en rad nya möjligheter”, fortsätter David, som har arbetat för Lumon España i åtta år.

Praktiskt och enkelt
Man ska inte bekymra sig om äldre tiders besvärliga system, där man närmast skulle lyfta ur rutorna med risk för att tappa dem på fötterna eller ut över balkongräcket. Lumons system är enkla att rengöra, då rutorna dras till en sida och man kommer lätt åt dem från båda sidorna.
"Rutorna är mycket enkla att öppna, det klarar alla av på en halv minut, även om man inte är speciellt händig eller stark. Dessutom är det enkelt att installera och beställa. Man bara ringer till Lumon för att göra en överenskommelse. Jag besöker alltid kunden så jag får se balkongen, mäter och räknar ut, och naturligtvis tala med kunden om hur vi bäst kan genomföra hans önskemål”, förklarar David.

Finsk design och kvalitet
Lumon kommer ursprungligen från Finland, där företaget har existerat i 30 år. Genom att framställa system av hög kvalitet i både praktisk och snygg finsk design, är företaget idag den största producenten av inglasningssystem i Europa. Lumon har filialer i både Sverige, Norge, Tyskland samt här i Spanien, medan systemen kan köpas i över 30 olika länder.
Den spanska delen, Lumon España, har funnits i 15 år, och från att ha varit en liten firma med tre medarbetare, har de nu 50 anställda, och man har skaffat sig mycket erfarenheter av spanska förhållanden och spanska byggnader.
Från ett litet kontor i Torremolinos, som fortfarande är öppet, flyttade man för åtta år sedan huvuddelen av verksamheten till en stor utställningslokal och kontor i Poligono Guadalhorce. Här visar David omkring och berättar om olika slags system och generationer av glas.
"Efter 30 år har firman nått till femte generationen av glas. Vi har tre olika typer av glas samt glastak, som kan vara praktiskt till stora terrasser och till restauranger," förklarar han, medan han visar exempel på inglasning av en restaurang – de kallar den för Restaurante Lumon, och varför inte?
"I början var alla våra kunder skandinaver, men nu har vi också många spanska kunder, så man kan säga att vi har exporterat ett helt koncept”, säger Lumon Españas skandinaviske representant, som glädjer sig över att spanjorerna såväl som skandinaverna har upptäckt hur enkelt det är att få betydligt större glädje av balkongen.

Läs mer på www.lumon.com.

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.