Upplev Smokie live under bar himmel i Fuengirola

Upplev Smokie live under bar himmel i Fuengirola

Nu kommer det legendariska engelska rockband, Smokie, till Fuengirola där de ger en konsert i den vackra borgen Castillo Sohail. Så köp din biljett redan nu och få årets konsertupplevelse med massor av bra energi och alla kända hits.

Smokie turnerar världen runt och är fortfarande på toppen, även om bandet har 35 imponerande år på nacken.
Det orginella soundet är så karakteristiskt att det har hållit bandet på toppen av poppen (rocken) i mer än 20 år – och Smokie är still going strong och spelar över hela världen. Smokies sound är också medelpunkten för många fans, som inte bara gillar numren, utan Smokie överhuvudtaget. Smokie själv säger att soundet är som fastfood-kedjan Kentucky Fried Chickens recept: Hemligt.

Vem kan inte nicka igenkännande till klassikern och hitten "Living Next Door To Alice", som på mitten av 1990-talet blev till "Who The F… Is Alice", vilken också blev ett jättehit, för att inte nämna "Oh Carol", "Needles and Pins" och "Lay Back In The Arms Of Someone", bland många stora hits genom åren.
Smokies konserter garanterar alltid ett festfyrverkeri av ljus, ljud och bra stämning samt en upplevelse av bandmedlemmarnas mångåriga kamratskap och stora passion för musiken. Också sammanhållningen mellan och glädjen hos de många glada fansen, som överlämnar sig till Smokies sound, får man uppleva.

Åldern är inget hinder för bandmedlemmarna, snarare tvärtemot, eller som keyboardspelare Martin Bullard uttrycker det: "Actually it is more and more fun to play, when you get older. For the simple reason that you get better over the years".
I Fuengirola kan du uppleva Smokie som ger en konsert i den vackra, stämningsfyllda arabiska Castillo Sohail lördag den 8. maj 2010. Dörrarna öppnas kl. 19.00 och konserten börjar kl. 21.00.

Historien bakom soundet
De första trevande stegen till bildandet av Smokie togs på en skolgård i West Yorkshires, där nuvarande basist Terry Uttley tillsammns med Alan Silson och Chris Norman delade passionen för musiken i deras band, dock med skiftande namn. Framgången lät vänta på sig, men i 1973 slog sig bandet, som då kallade sig "Kindness", ihop med Peter Noose från det framgångsrika bandet Herman’s Hermits, och ett års turné stod för dörren. Den här turnén förde emellertid inte bandet till omedelbar framgång, inte förrän 1974 kunde de slutligen skriva under i ett kontrakt hos det engelska skivbolag RAK, som bl.a. hade Herman’s Hermits och Suzi Quatro i sitt stall. Bandet ’Smokey’, som nu bestod av Terry Uttley, Alan Silson, Chris Norman och Pete Spencer, var en realitet och den första singel, som gick in på den engelska hitlistan Top 3, var "If You Think You Know How To Love Me", sålde i miljoner världen över. ’Smokey’ blev snabbt ändrat till Smokie, då soullegenden Smokey Robinson menade att det påminde för mycket om hans namn och skulle förvirra fansen

Efter fem år på landsvägarna beslutade bandmedlemmarna att gå skilda vägar. Pausen varade bara i fyra år och 1986 var Smokie återförenade för en välgörenhetskonsert, och framgången fortsatte. Efter turnéer i Europa och Australien, beslutade försångaren Chris Norman att lämna Smokie för att sköta sin spirande solokarriär. Smokie stod nu utan försångare, men snart blev bandet fulltaligt igen med Alan Barton som försångare och på gitarr, Terry Uttley vokal och bas, Alan Silson vokal och gitarr, Martin Bullard på keyboard samt Steve Pinnell på trummor och percussion. 1989 hade Smokie en stor framgång med hitalbumet "Boulevard Of Broken Dreams", som i Norge låg etta i hela 10 veckor. Smokies originella sound skapades och bandet spelade för utsålda hus. 1995 upplevde bandet under en av deras turnéer en stor tragedi när försångaren Alan Barton omkom i en trafikolycka.
Fansen var en av anledningarna till att Smokie inte kunna gå i stå och bandet fortsatte med den nuvarande försångaren Mike Craft, som 1995 sjöng "Who The F… Is Alice" som toppade hitlistorna och sålde drygt 200.000 exemplar.1996 tog gitarist Alan Silson beslutet om att lämna Smokie och istället fick bandet den nuvarande gitarristen Mick Connell.

Framgången skulle inte ta slut för de fem engelska musikerna. 2003 utkom Smokie med en CD box, "The Hit Box", som innehöll 10 cd-skivor från 1970-talet och fram till 2003 och den blev så populär att den fick guld och platina i Skandinavien. Smokie fick ytterligare flera trofasta fans i Skandinavien och dessa blir alltid tillgodosedda på Smokies konserter. När Smokie är på sina europaturnéer spelas alltid flera konserter i Danmark, senast var det 2009 och nu åter den här sommaren
Att Smokie lever för musiken och deras fans kom också till uttryck 2008, när de gav ut det senaste albumet fyllt med nya nummer och gamla klassiker, som med detsamma gick in på den danska topp 10-albumhitlista. Smokie har såld platina i mer än fyra decennier, sålt sin musik i fler än 30 miljoner exemplar och uppträder 150-200 gånger om året för upp emot tre miljoner människor. Under 2010 är Smokie klar med ytterligare ett album som kommer att vara fullspäckat med bra musik.

På Smokies officiella hemsida hittar du mer information om Smokie, länkar till fansidor och lyssna till deras musik på www.smokie.co.uk, på www.youtube.com hittar du konsertvideon med Smokie och på www.smokie-spanien.com finner du allt inför konserten i Fuengirola, biljettinfo, rabatter, etc.


Castillo Sohail
Den vackra arabiska borgen står på kvällen vackert upplyst på en kulle vid floden. Borgen har på grund av sitt läge vid havet attackerats och ockuperats otaliga gånger, bland annat av pirater och Napoleons trupper. 1978, efter en större renovering av ruinerna, förklarades borgen för ett historisk monument. Castillo Sohail ägs idag av Fuengirola kommun som har beslutat att använda borgen till musikevenemang. Under 2002 påbörjades projektet "Parque del Castillo", som har för avsikt att anlägga stora grönområden med arkeologiska utgrävningar samt parkeringsplatser till de många besökarna

På följande länk kan du se borgen och konsertområdet i 3D http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=9e63e6a191bc34d1a518e33aa6f019af .

Biljettinformation
Konserten hålls lördag den 8. maj kl. 21.00 under bar himmel i Castillo Sohail i Fuengirola. Dörrarna öppnas kl. 19.00. Biljetter till ståplatser kostar 40 euro och sittplatserna kostar 50 euro. Köp din biljett före den 1. april och få en ståplats för bara 30 euro och sittplatsen för endast 40 euro. Biljetter kan köpas hos: Fuengirola: Café Copenhagen – Holger Danske – UniOptica –
Vitamina (Centro Idea) – Frisør Hair Inspiración (Euromarket)
Arroyo de la Miel: Frisør Kazzi
Marbella: Handelsbanken (Centro Plaza)
Torre del Mar: Muebles Piramides
Almuñecar: Café Rosa

VIP-biljetter
Vill du ha extra lyx på första parkett ska du köpa en VIP-biljett, som inkluderar lätt buffé och fri champagne, drinkar, öl, vatten och vin under hela konserten. I VIP-loungen kan du lyxa till det i de vita, mjuka sofforna och njuta av Castillo Sohails bästa läge, på samma höjd som scenen, och som VIP-gäst är du garanterad fri utblick över konserten. Det finns bara 150 VIP-platser – för att försäkra gästerna om bra platser och super service.

Afterparty
Efter konserten blir det stor efterfest med den bästa musiken från 80- och 90-talet, vackra dansflickor och fyrverkeri. Detta ingår i biljettpriset och äger också rum i Castillo Sohail.


Smokies trummis, Steve Pinnell, om varför vi ska gå på Smokies konsert:
"Smokie är alltid 100 % live, allt vad du hör på våra koncerter är live. Alla kan sjunga med i våra sånger, och det är vad folk gärna vill ha: sånger de kan känna ingen och kan sjunga med i. Där är alltid en bra stämning mellan oss på scenen och publik, och vi gör precis som vi vill och försöker att skapa en fest för alla på våra konserter."

Bassisten i Smokie, Terry Uttley, lovar publik, att "Living Next Door To Alice" och "Oh Carol" kommer att spelas på konserten:
"Ja, vi ska spela allt och lite mer där till. Vi har mycket material så det blir en blandning av nytt och gammalt."

Du kan läsa mer om konserten i En Suecos aprilnummer, med bland annat exklusiva intervjuer med Terry Uttley och Steve Pinnell från Smokie. Den sistnämnda bor, precis som vi, här i Spanien…


 

Av Sanne Kronow

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.