Roche Bobois (RÅS BO BVA)

Det är mer än 50 år sedan som familjen Roche och familjen Chouchan etablerade den första Roche Bobois butiken. Vi skandinaver har all rätt att vara lite stolta över det inflytande som vi kanske indirekt har haft över starten av företaget. 1960 var det nämligen en stor möbelutställning i Köpenhamn, och det var där som de två familjerna fick upp ögonen för skandinavisk design och bestämde sig för att börja importera skandinaviska möbler till Paris och sälja dem där. För att göra en lång historia kort, den första katalogen blev snart tryckt och Roche Bobois började bygga upp ett nätverk med franchise företag i Frankrike. Redan 1961 lanserade de den första nationella kampanjen för Roche Bobois och den gjorde stor succé. Sedan dess har det öppnats mer än 240 butiker i 40 länder. I Marbella öppnade Roche Bobois 1983. 

Roche Bobois är inom inredningsvärlden ett prestigefyllt varumärke och är känt för möbler som kombinerar tidsperioder, former och kvalitetsmaterial. Därför anses man även att Roche Bobois är trendsättare inom möbel- och inredningsdesign.
Varje enstaka möbel skapas i ett brett samarbete mellan Roche Bobois, företagets designers och fabrikerna. Ett koncept som gör Roche Bobois till ett starkt och originellt varumärke inom möbelbranschen.
Varje år presenterar Roche Bobois en ny exklusiv kollektion och anses vara ett av de högst ansedda internationella möbelvarumärkena i världen.
Roche Bobois finns i hela 40 länder och i genomsnitt etableras en ny Roche Bobois butik i världen varje månad.

Design och inredning på hög nivå
Roche Bobois i Marbella har någonting helt speciellt över sig. Där möts modern och klassisk design och viktiga element är stil och savoir faire. De olika kollektionerna hos Roche Bobois är speciella och emellanåt nyskapande. Om du behöver någonting i inredningsväg till ditt hem, nya idéer, en frisk fläkt, lite annorlunda och modern design, eller letar du efter precis den möbeln som din inredning saknar?
Då är Roche Bobois Marbella någonting för dig.
Hos Roche Bobois Marbella finns utställningslokaler på mer än 1 200 m2, var man kan se deras olika specialdesignade kollektioner.
Där finns den moderna avdelningen, Los Contemporaneos, med soffor i skinn och tyg, bokhyllor, stolar, matbord, belysning och moderna designmöbler. Hos Roche Bobois kan du även köpa möbler i daquacryl, en produkt tillverkad av polymerplast som är mycket slittåligt, och eftersom det är genomfärgat kan möbeln putsas upp ifall den får repor.
Man kan även se den klassiska kollektionen i provence inspirerad stil med möbler i körsbärsträ, soffor och bord m.m. Utöver det har Roche Bobois även en linje med neoindustriell design. Det är klassiska möbler, stora länsstolar och soffor, moderniserat med färgglada material, stål och järn med diverse träsorter.

För inspiration och design är Roche Bobois i Marbella en plats som måste ses. Cecile Peyrard och hennes team av professionella inredningsexperter står redo för att hjälpa dig.

Nyheter
Hos Roche Bobois i Marbella kan du bland de många möblerna från de nya kollektionerna se:
AVA • Stol
Épure • Konsol
Syntaxe • Matbord
Bird on the wire • Lampa
Louis-Marie • Skänk
Victor • Skänk
Syntone Canapé • Soffa
Calisson • Säng
Mayflower • Stol i 3 modeller: Daddy, Mammy & Baby
Transition • Modulsoffa
Diapo • Matbord

En ikon fyllde år
Hos Roche Bobois i Marbella firade man den 6 oktober födelsedag för soffan Mah Jong, som 1971 specialdesignades av Hans Hopfer för Roche Bobois. Att sedan denna soffa skulle bli en ikon för Roche Bobois och en stor säljsuccé, var en positiv överraskning för företaget.
Med dess fyrkantiga och flyttbara design, som ger användaren möjlighet till flexibilitet, har Mah Jong soffan genom åren anpassats till tidens trend och många stora modedesigners har hjälpt till med att skapa förnyelse och ge ikonen nya kläder. Nu kan man köpa Mah Jong med klädnad designat av Kenzo och Missoni. Även den franske haute couture designern Jean Paul Gaultier har klätt soffan, det var i samband med Roche Bobois 50-års jubileum 2010.
Mah Jong kan också kläs med andra material, allt efter kundens individuella önskemål.

Av Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.