Lugn lyx i mitten av storstan

Du stänger dörren till din 274 kvadratmeder stora lyxlägenhet och går in i hissen. En minut senare står du på Calle Nueva, en av Málagas mest trafikerade gator, mitt i centrum. Sällan finner man erbjudanden med denna kombination av bostadsextrava-gans och centralt läge. Urban Living gör det.
Svenska Martin Nielsen är mannen bakom Urban Living, en verksamhet specialiserad på att skapa mervärde i lyxiga storstadsfastigheter. Tillsammans med samarbetspartners som invest-erare och uthyrningsgiganten Spain Select går Urban Living in och skapar lägenheter med unik inredning, liksom att det kommer finnas tillgång till de servicesysslor (rengöring, catering, tvätt, flygplatshämtning etc.) som i hotellbranschen går under uttrycket conciergen. Därför är det just de fyra- och femstjärniga lyxhotellen som är Urban Livings primära konkurrenter, då Urban Living och Spain Select även erbjuder att hyra ut lägenheterna, när de har sålts, de månader som köparen önskar. Här är hyresmålgruppen är alltså de gäster som normalt söker sig till de förnäma hotellen.

”Vi konkurrerar på samma villkor som de exklusiva hotellen, dock kanske de hyr ut ett 30 kvadratmeter stort rum för 160 euro per natt medan vi erbjuder en 117 kvadratmeter stor lägenhet med egen pool till två personer för 140 euro per natt. Alltså erbjuds ett större boende, med samma service och centrala läge, men det är mer privat och kostar mindre”, berättar Martin Nielsen, som förväntar sig att lägenhetsägarna kan komma att göra en förtjänst på mellan fem och åtta procent av investeringen, årligen. Utöver den bra affären kan köparen se fram emot att äga en unik bostad med ett spektakulärt koncept, som Urban Living är de första att lansera i landet, enligt Martin Nielsen.
”Ingen annan i Spanien erbjuder samma sak som vi gör. En del har liknande koncept, men ingen erbjuder full service apartments som vi gör – någonting som länge har varit ett känt fenomen i Nordamerika”, säger Martin Nielsen. Martin har stora höga på konceptet, som praktiskt taget gör det möjligt för bostadsägarna att bara behöva koncentrera sig på att njuta av tiden i lägenheten och sedan tjäna pengar på lägenhetsintäkterna. Städning, underhåll och allt annat står Urban Living för, mot en extra summa.

Unikt koncept med stor potential
Just nu saluför företaget lägenheter i Málaga, men snart kan de även presentera liknande projekt i Madrid, Vigo och Fuengirola. De exklusiva lägenheterna i Málaga ligger i storleksskala mellan 117-274 kvadratmeter med ett utgångspris på mellan 140-300 euro per natt och kostar mellan 535 000 och 1,1 milj. euro att köpa. Dock behöver ingen bli skrämd över priset, för Urban Living har ingått ett avtal med danska Nykredit, vilket gör det möjligt att låna upp till 80 % av köpesumman med ett hypotekslån på 30 år. Detta bidrar till att utöka den potentiella köpgruppen, som redan i förväg är ganska stor, värderar Martin Nielsen. ”Jag tror att riktigt många kommer att vara intresserade av våra lägenheter. Dels är bostäderna fantastiska i sig, dels är de en bättre investering än t ex obligationer”, menar Martin Nielsen, som räknar med att avkastningen ”med stor säkerhet” kommer att motsvara minst sju procent och säger att det måste ske någonting ”mycket oväntat rent världsekonomiskt om det ska förändras”.
”Lyxmarknaden i Spanien gick upp med 17 procent förra året, så det finns ingenting som tyder på att folk glömt bort hur man spenderar pengar. Dessutom finns det så många fördelar med att boka våra lägenheter, i stället för hotell, att det så länge det finns en marknad för lyxhotell även kommer finnas en marknad för våra lägenheter”, säger mannen bakom Urban Living. Han pekar även på Málagas enormt breda utbud av aktiviteter som ett starkt dragplåster.
”Staden erbjuder ju både sol, strand och så är det ganska nära till skidåkning i Sierra Nevada. Dessutom är det en storstad med shopping och kultur. Här finns någonting för alla”, säger Martin Nielsen förväntansfullt.

Det låter som om du menar att frågan snarare är “när” och inte “om” Urban Livings koncept slår igenom. Är det så du menar?
”Ja! Jag kommer inte säga att vi är bättre än andra, men vi är helt klart annorlunda och jag menar att vårt koncept har enorm potential”, avslutar Martin Nielsen, innan vi beger oss av mot Urban Livings fashionabla lägenheter.

Innanför dörrarna
Porten stängs bakom oss och borta är Calle Nuevas buller. Lobbyn vi står i är otroligt fin och det är här Urban Livings lyxlägenheter ligger. I ”säkerhet” från myllret av människor och gatans många intryck faller pulsen snabbt till normal nivå. Det är svårt att tro att vi befinner oss mitt i centrala Málaga och ska man döma av ljudnivån skulle vi lika gärna kunna vara mitt i en liten by på landet, långt bort från turister, strand och ändlösa shoppingmöjligheter.
Vi tar hissen till femte våningen där takvåningarna som Urban Living erbjuder ligger. Alla dessa är utrustade med unika, specialdesignade möbler, som passar mycket bra till den stilrena, men ändå mycket annorlunda inredning. Här finns även plats för detaljer, t ex erbjuds en stor variation av tapeter och även om människor med ultrakonservativ bostadssmak kanske skulle avstå, så tror jag bestämt att flertalet skulle tycka om lägenheternas design. Utöver saker som möbler, lampor och plattskärmar är alla lyxlägenheterna komplett utrust-ade med bestick, glas, handdukar och allt annat som behövs för att man ska kunna flytta in på en gång efter att köpekontraktet är skrivet. Det absolut bästa med dessa lägenheter finns att hitta utomhus, där hela två terrasser bidrar till att det unika verkligen kommer till sin rätt. Den ena terrassen ligger på samma plan som vardagsrummet och passar utmärkt för sena middagar under långa sommarkvällar. Den andra terrassen ligger en våning upp, på taket. Här får du verkligen valuta för pengarna. Den fantastiska utsikten utgörs av vackra kyrktorn, charmerande hustak och i fjärran Montes de Málaga. Som om vyn inte är nog kan man fortsätta upp till den privata poolen. En inbyggd vågfunktion fungerar som komplement för den begränsade bassängstorleken, då du trots ihärdiga simtag inte förflyttar dig en millimeter. Här kan du alltså få både den dagliga motionen men även njuta av utsikten och den stekande solen i det svalkande vattnet. Helt fantastiskt!

Fulltständigt lugn
Lugnet från lobbyn har följt oss i hela huset och inte ens på terrassen störs vi av oljud från bilar eller de många människor under oss. Du är bokstavligt talat instäng i en liten bubbla mitt inne i storstaden. Jag är övertygad om att många, både köpare och hyrare, kommer att uppleva dessa centrala lägenheter, med den upplevda ljudkulissen, enormt tilltalande. Tror du dig vara en av dem kan du se och läsa mer om bostäderna på: www.urbanliving.es. Har du frågor kan du kontakta Martin Nielsen på: martin@urbanliving.es.

Av Andreas Müller, andreas@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.