Max Beach, en läcker strandklubb för alla

Max Beach, en läcker strandklubb för alla

Sommaren är här och En Sueco har besökt en av kustens många strandklubbar – Max Beach, nära La Cala i Mijas Costa.

Utifrån sett motsvarar Max Beach inte på något sätt mina förväntningar om en exklusiv strandklubb. Fasaden är intetsägande och den röd-vita ”öppet”-skylten liknar någonting från en sliten amerikansk vägkrog. Ett par steg in genom dörren tar pilen på intrycksbarometern dock ett snabbt ryck över till andra sidan, när jag ser en fin restaurang med välklädda servitörer och en läcker terrass i bakgrunden. Franska, spanska, engelska och holländska ord flyger genom lokalen och skapar ett intryck av att vi har kommit till ett ställe med internationellt snitt. Det känns plötsligt som om den amerikanska vägkrogen har bytts ut mot det som vi egentligen har kommit för att besöka: en läcker strandklubb.

Max Beach all night long
Max Beach, som har fått sitt namn efter den belgiska ägarens hund, är uppdelad i ett restaurang- och i ett barområde. Restaurangen är öppen hela året runt mellan kl. 18.00 och 23.30 och baren stänger först långt in på natten. Just för stunden är hela Max Beach stängt på måndagar, men från och med 8 juli till 25 augusti kommer det att vara öppet även denna dag. De största festdagarna är onsdagar, när det är livemusik från kl. 20.30, samt fredagar och lördagar, men under sommarperioden fortsätter i stort sett varje kväll in på småtimmarna, berättar medarbetaren Niels, som visar oss runt på Max Beach.
”Våra sommargäster väljer vanligtvis att spendera hela kvällen och natten hos oss. De börjar i cocktailbaren utomhus, varefter de går in i restaurangen och äter, för att sedan återvända till baren, där de festar natten lång”, säger Niels, som även berättar att maxgränsen för utomhusgäster under sommaren är 180 personer. Av den anledningen rekommenderas det att man bokar i god tid, då man helt enkelt inte blir insläppt om gränsen för max antal gäster är nådd – vilket enligt Niels nästan alltid sker.

Sommaren har kommit till Max Beach
Området för utomhusbaren liknar en mindre krigszon, när vi guidas runt. Ett par dagar efter vårt besök i maj höll Max Beach sin öppningsfest för utomhusbaren, så innan dess skulle allting gås igenom, rengöras och vara klart inför den stora kvällen. Trots stöket är det lätt att föreställa sig att detta är platsen för bra fester. Här finns det bra med plats för att både hänga i baren, dansa, prata i stora grupper eller mer intimt i mindre. Allting med en sagolik utsikt över havet, som det finns direkt tillgång till, om man skulle känna för lite miljöomväxling.

Läckert – men för alla
Längst bort i restaurangen, undangömt så gott som möjligt, får jag till min stora förvåning syn på, vad som visar sig vara en välutrustad lekplats. Återigen någonting som jag inte förväntade mig finnas på en strandklubb.
”Varken vi eller våra gäster vill ha barn springandes runt i restaurangen eller i baren, men eftersom Max Beach riktar sig till alla, är barn och personer med barn naturligtvis också välkomna. Därför har vi byggt denna lekplats, där det alltid kommer att finnas en vuxen, så att föräldrarna i lugn och ro kan lämna deras barn och koncentrera sig på att njuta av baren eller restaurangen”, förklarar Niels. Han pekar på lekplatsen som en av de väsentliga skillnaderna mellan Max Beach och andra strandklubbar samtidigt som han lyfter fram prisnivån som en annan.
”Både vår mat och våra drinkar ligger på en prisnivå som alla har råd till. På en helt annan prisnivå än många andra strandklubbar. Det är en fin och läcker strandklubb, men absolut inte till överpriser”, säger Niels, som försäkrar att de gott och väl även kan tillmöteskomma kunder med en förkärlek till dyra droppar.
”Varje dag har vi ett nytt bra vin för 19 euro, men vi kan också erbjuda viner helt upp till 6 000 euro. Men som sagt, alla är välkomna och du blir inte behandlad annorlunda och ingen ser ned på dig om du inte dricker champagne eller spenderar 500 euro”, säger Niels, som dock poängterar att man trots det försöker att hålla en exklusiv nivå. Nivån hålls genom att man bland annat har en dresscode, som inte tillåter några strandsandaler eller ärmlösa skjortor, samt att man har hyrt in en välrenommerad fransk kock till att styra köket.

Domen
När vi lämnar Max Beach lägger vi åter-igen märke till oljudet från A-7, som man på strandklubben är helt avskärmad ifrån. Kvar vilar ett positivt intryck av en strandklubb som verkar erbjuda den perfekta sammansättningen, om man önskar sig ett par drinkar efter restaurangbesöket, men tycker att ett café är lite för tråkigt och att ett diskotek är för stojigt. Max Beach riktar sig nog övervägande till medelålders och uppåt, men grunden för ett underhållande besök skulle bestämt även kunna passa ett yngre klientel.

Av Andreas Müller, andreas@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.