Rektorn har ordet: Mot nya gränser

Rektorn har ordet: Mot nya gränser

Fler elever än någonsin
Lokalerna sjuder av liv. I den blomstrande trädgården, d.v.s. på skolgården, leker barn i olika åldrar. I poolen svalkar några barn av sig under en frökens vakande ögon. Svenska skolan i Marbella har startat höstterminen med fler barn och elever än någonsin. I år är det 48 barn på skolan, varav 21 stycken är nya. Hela 13 nya familjer har i år låtit sina barn börja på skolan. Barnen är mellan 3-12 år.

Det är inte bara nya barn på skolan. Det är även flera nya lärare. De lärare som valts ut till de olika tjänsterna har fått tjänsterna i konkurrens med ett stort antal sökande. Det var många som ville få chansen att arbeta på Svenska skolan i Marbella.

För att alla ska få bästa möjliga start har det varit ett varierat innehåll på skoldagarna under inskolningsveckorna.

Betyg för årskurs 6
Den nya skollagen och de nya kursplanerna innebär många nyheter. I höst är det första terminen som årskurs 6 får betyg. Eleverna ska få betyg i alla ämnen förutom i moderna språk (spanska) vari man får betyg först i årskurs 7. Betygen sätts i skalan A-F, betyg A är högsta betyg och betyg E innebär godkänt. Betyg F är underkänt.

Kompletterande svenska
Svenska skolan i Marbella erbjuder även i år kurser i kompletterande svenska för elever mellan 6-20 år. Kurserna ges på Svenska skolan i Marbella (lördagar kl 10.00–12.00) och på skolan i Isdabe del Mar (onsdagar och torsdagar 15.30–17.30). Se annons här i En Sueco och vår hemsida.

Kurser för vuxna
Svenska skolan i Marbella vill vara en levande samlingspunkt. Därför vill vi även erbjuda er vuxna att förkovra er i språk. Spanska för vuxna blir det på måndagar kl 17.00–19.00.
Det kommer även att bli svenska för vuxna. Svenskkursen är på tisdagar kl 15.00–17.00.
Dessa båda kurser startar om det blir minimum 5 deltagare. Se annons här i en Sueco och vår hemsida.

Föreläsningar
Förutom dessa språkkurser så kommer skolan att arrangera föreläsningar av olika slag. Dessa föreläsningar är till för allmänheten och de flesta är gratis. Den första föreläsningen äger rum måndagen den 8 oktober kl 18.30 – 20.00. Den kommer att handla om emotionell intelligens = EQ. Föreläsare är Sofia Norberg. Se annons här i En Sueco.

Startskottet mot nya gränser har gått
Svenska skolan i Marbella deltar i Sommar OS för svenska utlandsskolor. I våras tog den Svenska skolan i Ungern initiativet till ett eget OS för alla svenska utlandsboende barn. De tävlar mot varandra i 60 m, 400 m, längdhopp och kast med tennisboll. Svenska skolan i Marbella genomför grenarna på stranden i Puerto Banús.

Trots att motståndarna inte syns så tävlar skolans elever mot 1320 andra elever fördelade på 45 svenska utlandsskolor i alla världsdelar. Det är härligt att se eleverna kämpa mot sina egna rekord. Lyckan när någon hoppat längre, sprungit snabbare eller kastat längre är tydlig att se. Barnen springer om och om igen för att försöka att spränga nya gränser.

www.svenskaskolanmarbella.com.

Av Svenska skolan i Marbella

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.