Vad går du och tänker på just nu? Christine Zellen

Vad går du och tänker på just nu? Christine Zellen

Namn:
Christine Zellen

Född:
Stockholm, 1965

Bor:
Marbella

Familj:
Sonen Adam

Sysselsättning:
Personlig tränare och Nutricional Coach

En Sueco träffade dig i oktober 2011, då talade vi mycket om företaget 5 Cenas som du arbetade aktivt med, men som du nu har lagt ned. Berätta, varför tror du att konceptet med hemleverans av en nyttig och hälsosam matkasse, inklusive recept, inte fungerade?
Jag tror att krisen i Spanien är en stor orsak. Människor tror att det blir mycket dyrare att köpa en färdig matkasse, men de misstar sig ofta eftersom många istället handlar varje dag och då får man nästan alltid med sig sådant som man inte behöver. Det blir långsitligt dyrare än att få en färdig matkasse. Dessutom börjar människor bli allt latare och här i Spanien lever vi ett uteliv och äter mycket ute. Många ringde till mig och frågade om de kunde få maten färdiglagad så jag samarbetade ett tag med en restaurang som gjorde maten. Dock stängde den i november så nu letar jag efter en annan restaurang för samarbete.

Är matkassen ett koncept som du har lagt på hyllan för att återuppta någon dag?
Just nu ligger det vilande men jag hoppas att jag kan ta fram det i framtiden igen. Jag tror fortfarande på idén med lättlagad, smakfull och hälsosam mat. Vi är vad vi äter!

Du är ju redan från barnsben en hälsosam och företagssam person. Nu fortsätter du att arbeta med privat träning och diet samt PT på Shanti Som hälsocenter. Hur tycker du att hälsan bland oss boende på kusten verkar vara, rent allmänt?
Jag är seriöst orolig för människors hälsa. När vi känner oss nere, som är ännu vanligare i kristider, tar vi sämre hand om oss, när vi egentligen behöver göra precis tvärt om. Människan mår bättre av att äta bra och hälsosamt samt att röra på sig. Det är också viktigt att göra vi tycker om – varje dag. Sedan är det viktigt att komma ihåg att även stress påverkar och är farligt för vår hälsa.

Vad kan vara extra viktigt att tänka på i svåra situationer liksom kristider?
Att vi är det viktigaste vi har i livet, vi måste förstå att vi måste ta hand om oss själva först, se till att vi äter rätt, rör på oss, tänka possitivt och på så sätt omvandla krisen till en möjlighet.

Nyligen har kusten drabbats av inte bara politiskt svåra situationer, som drabbar hela landet, utan även av naturliga katastrofer. T ex har bl.a. Málaga drabbats av svåra översvämningar och starka vindar samt innan det enorm torka med svåra bränder. Dessutom vittnade nyheternas rubriker nyligen återigen om jordskalv i Almería. Är dessa naturfenomen någonting som oroar dig?
Jag blir ledsen av att se hur folk som redan lider av krisen drabbas ytterligare. Jag skulle gärna vilja göra mer för de lidande. Jag är precis som de flesta andra, oroad över klimatförändringarna, inte bara här i Spanien, utan även i resten av världen.

Tror du att vi går mot en förändringarnas tid, som många profetior säger?
Jag säger: Lev idag! Uppskatta det du har och ta hand om varandra!
Människor säger hela tiden att de ska göra saker, när den dagen kommer, och snart, jag skall bara… Varje minut tickar iväg, vi får aldrig tillbaka tiden så jag tycker att det är viktigt att använd den till det bästa. Ett tips som jag vill ge alla är: Tala om för dina nära och kära att du älskar dem.

Många använder idag Facebook och andra sociala medier som kommunikationsvägar för både det ena och det andra, allt från skvaller till seriösa diskussioner. Hur ser du på fenomenet med sociala medier, finns det positiva eller negativa sidor med dem?
Jag tycker om sociala medier, det går att använda dem positivt för att kommunicera, och det är upp till var och en vad man vill göra med dem. Självklart blir det negativt om man sitter framför datorn för mycket och använder Facebook och liknande sociala medier som en ersättning för personlig kontakt.

Använder du dig av sociala medier själv?
Ja, jag använder Facebook, som jag tycker är ett bra medie. Jag har rest mycket, bott i olika länder och med Facebook är lätt och roligt att hålla kontakten men nära och kära.

Vad är ditt bästa tips till ”den vanliga” kustbon om man skulle vilja leva livet en smula hälsosammare, speciellt såhär efter jul och alla helger?
Ät en välbalanserad kost innehållande alla näringskällor, mindre portioner, ta en långpromenad på våra vackra stränder eller i våra fina berg!

Har du lämnat något nyårslöfte?
Jag har aldrig gett något nyårslöfte, men varje år skriver jag någon fras som jag tycker om i min nya almanacka. 2012 skrev jag: Förvandla krisen till en möjlighet! 2013 blir det: Det finns bara 2 dagar på året man inte kan göra någonting – den ena heter igår den andra heter imorgon. Så idag är det en fantastiskt dag att leva!

Finns det någonting som du ser fram emot extra mycket under 2013?
Att min son, Adam, tar exampen i sin Masters i Frankrike. Jag är oerhört stolt över honom och tycker att studier är den bästa investeringen man kan göra för sig själv. Det finns alltid saker att lära sig och förkovra sig i.

Av Sara Laine, foto Lenn Castillo

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.