Från enkla undersökningar till fullständiga kosmetiska rehabiliteringar och ny ägare på kliniken

Från enkla undersökningar till fullständiga kosmetiska rehabiliteringar och ny ägare på kliniken

Sedan september 2012 har Clinica Dental Sueca i Los Boliches ny ägare. Den tidigare ägaren och tandläkaren Marcia Lindberg och hennes man har efter många år på kusten flyttat tillbaka till Sverige. Inför beslutet talade hon med en branschkollega angående ägarbyte så att kliniken skulle fotsätta och patienterna vara i trygga händer. Och här är han nu, Gogo Celik, som nu alltså bär ägarrollen samt styr tandläkarinstrumenten. Att flytta till solen tillsammans med familjen, frun Maria och deras nioåriga son, som nu går i Svenska skolan i Fuengirola, var inte ett hastigt beslut, nej, familjen hade talade om det ett par år, så att ta över kliniken var ett lätt beslut, och lite av en dröm uppfylldes.

Ständigt uppdaterad
Gogo Celik kommer ursprungligen från Istanbul, men flyttade redan 1973 som barn till Göteborg där han senare utbildade sig vid Odontologen i staden. Han har varit yrkesverksam i 14 år, haft egen klinik och arbetat både i Göteborg och i Fredrikstad, Sarpsborg, i Norge. Han är noga med att hålla sig utbildad och uppdaterad inom det senaste inom branschen, då detta ofta innebär bättre och skonsammare lösningar för patienten, och det gör han genom att kontinuerligt närvara vid kurser och kompletteringsutbildningar, utbildningar som ofta sträcker sig över ett och ett halvt år och som bl.a. ges på Eastman Dental Institute i London.
Clinica Dental Suecas redan inarbetade profil kommer han nu att vårda och han hoppas att de befintliga patienterna ska lita på honom som de gjorde på förra ägaren. Han har sedan ägarbytet i september haft full rulle, men han har alltid tid för sina patienter, säger han, men om schemat skulle bli så fullt så kommer han anställa en tandläkare till.

Stort utbud av behandlingar
Genom Gogo Celiks brinnande intresse för sitt yrke kan han på Clinica Dental Sueca erbjuda omfattande behandlingar samt avancerade ingrepp och operationer, vilket han är certifierad till att utföra. Han kan bl.a. erbjuda implantat och estetiskt tandvård och tandreglering samt behandling av bl.a. tandlossning. Gällande tandreglering nämner han att han märker att vuxna ofta drar sig för att inleda sådana behandlingar då de sällan önskar en synlig tandställning. Men att måste bära en synlig tandställning hör till det förflutna, menar Gogo Celik, och berättar att det idag finns så gott som osynliga tandställningar.
Att Gogo Celik har så bred utbildning och kompetens betyder att han sällan behöver remittera en patient till en annan klinik. Dessutom är han noga med att svara mot patientens behov, bl.a. har han 24 timmars akutmottagning vid riktigt allvarliga fall och det har också hänt att han gjort hembesök. Viktigt för Gogo Celik är också att tala med sina patienter och hela tiden informera dem om alternativ och behandlingar samt vad han gör under arbetets gång. Han tycker att det är viktigt att patienten förstår vad behandlingen innebär och varför problem uppstår och varför han gör det han gör.

Ser till helheten
Clinica Dental Suecas nya ägare är mjuk till sättet och har nära till skratt och arbetar för att patienten ska uppleva behandlingen så smärtfri som möjligt. Någonting som passar den tandläkarrädda, då patienten alltid få den tid som krävs, både för att denne ska vara bekväm, men även tid för behandlingarna, så att de blir optimala, och finns det alternativ till behandlingen upplyser han alltid om dessa i förväg då han anser att patienten ska fatta sina beslut om behandlingsalternativ på rätt grunder och rätt information. Gogo Celik ser till helheten och ser tittar alltid på de bakomliggande orsakerna, han upplyser och utbildar patienten om vikten om god munhygien och tandvård. Det ingår i hans arbete i det att han värderar resultaten av att arbeta förebyggande och han arbetar efter mottot att aldrig göra ingrepp i onödan.

Samma klinik i modernare tappning
Clinica Dental Sueca ligger kvar på samma adress i Los Boliches som tidigare. Dock ser det lite annorlunda ut inne på kliniken där receptionen har gjorts om. Dessutom har delar av utrustningen uppgraderats och moderniserats, någonting som Gogo Celik kommer fortsätta att göra undan för undan då han bara vill arbeta med de bästa materialen, verktygen etc. Branschen är mycket dynamisk varför han lägger stort värde på att hålla sig uppdaterad inom det allra senaste och att kunna erbjuda detta till patienterna.
De som känner till kliniken sedan tidigare kommer känna igen ett bekant ansikte när de kommer in genom dörrarna. Kvar arbetar nämligen Gina Bengtsson, tandsköterska och –hygienist, som även har bra koll på patienternas historia och det administrativa systemet.
Nu efter de första månaderna av att få allting att falla på plats börjar Gogo Celik att blicka framåt och han glädjer sig åt att kunna bedriva den kvalitetsvård som kliniken nu erbjuder både befintliga och nya patienter.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.