Nikki Beach – en exotisk strandklubb och gourmetrestaurang för alla med smak för det lilla extra

Nikki Beach – en exotisk strandklubb och gourmetrestaurang för alla med smak för det lilla extra

Över hela världen är Nikki Beach känt för att vara stället där jetsetfolket äter dyra middagar, låter champagnen flöda och festar i färger samt njuter av underhållning i särklass. Här möter man en arabisk shejk, en känd skådespelare eller en fotbollsspelare i världsklass. Men varför är Nikki Beach så attraktiv för jetsettarna?
Nikki Beach-konceptet startades 1998 med den första strandklubben i Miami, USA. Med utgångspunkt i att erbjuda gästerna en exotisk och avslappnad miljö med hög kvalitet och en service man inte får på många andra platser, har Nikki Beach blivit jetsettarnas favoritstrandklubb. Och är man rik och har mycket tid kan man ge sig ut på turné och besöka den ena Nikki Beach efter den andra – på Mallorca, Ibiza, i Marrakech, Phuket, Miami, Saint Barths, Cabo San Lucas och i Saint Tropez, och så naturligtvist här i Marbella var Nikki Beach i år firar 10-års jubileum.

Nikki Beach för alla
Men Nikki Beach är långt mer än en strandklubb för bara jettsets och handlar inte bara om fest. Det är även en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga, vilket speglas av Nikki Beachs mycket varierande meny. Och man behöver verkligen inte vara miljonär för att äta en god lunch, njuta av en härlig middag eller bara slappna av i baren med en av de många exotiska drinkarna här på Nikki Beach i Marbella. Denna säsong har man nämligen anpassat strandklubbens koncept så att den inte enbart förknippas med ett inneställe för de unga och rika, var musiken pumpa långt in på natten. Nu kan även barnfamiljer och äldre njuta av denna härliga strandklubb. Svenska DJ Mario berättar att musiken har tonats ned – i alla fall dagtid.
”Förr spelade vi mer partymusik, men nu har vi lagt vikt på mjukare mixar och lättsam loungemusik, som alla tycker om. Nu ser vi också att alla åldersgrupper hittar till dansgolvet, och det är härligt att se”, säger Mario, som har varit DJ på Nikki Beach i Marbella under de senaste åtta åren.

Kök med internationella recept
En lunch på Nikki Beach är en upplevelse i sig själv. Vi valde den exotiska menyn med delikatesser som sushi, en sexig sallad, en färsk och läcker tonfiskrätt med lila potatispuré, oxfilé med babypotatis, foie gras och Oportosås samt efterrättstallriken ”Sexy legs” med små smakprover av de olika desserterna. Vi njöt av hur våra smaklökar retades av alla olika smaker och mätta blev vi. Detta är en möjlighet, du kan också välja en fräsch sallad, något från grillen, raw food, smörgåsar, kött eller fisk och avsluta med någon av de andra läckra och spännande efterrätterna.
Restaurangen är öppen för lunch varje dag och utöver det har den middagsöppet på torsdagar, fredagar och lördagar, och köket stänger vid 24-tiden.
Alla Nikki Beach i hela världen har samma meny och recepten är utarbetade i samarbete mellan alla strandklubbarnas kockar, ett arbete som sker innan säsongen börjar.

Ett årtionde på spanska kusten
I år fyller Nikki Beach i Marbella som sagt tio år och detta firas med alldeles speciella evenemang under hela sommaren. Öppningsfesten ”The White Party” gjorde återigen succé– ”the best ever”. Den största festen – Nikki Beachs tioårsjubileum – kommer att firas den 5 juli, men även resten av sommaren bjuder på ett spännande program med bland annat Champagne World Tour, som bjuder på champagne på ett unikt och annorlunda sätt, What Women Want, då de senaste kreationerna från internationellt kända designers visas, ett måste för modeintresserade. Sommaren bjuder även på exotiska sambarytmer med Brazilian Party, när allt från mat, dryck och dansföreställningar utgör ramarna för en kväll i Rio de Janeiros tecken. Sommarsäsongen rundas av med 2013 Red Season Closing Party som äger rum den 29 september.
Varje söndag är det Amazing Sunday, vilket nog är Nikki Beaches populäraste evenemang. Musiken börjar försiktigt redan kl. 13 och under de kommande tre-fyra timmarna kan gästerna njuta av de stora solsängarna, stranden, en jordgubbsmojito eller en god lunch i skuggan, medan de slappnar av och umgås med vänner, familj och barn. Vid fyratiden skruvas volymen upp och så fortsätter festligheterna till långt in på natten. Hela dagen finns det också underhållning för både de stora och de små.

Se hela sommarens program på:
www.nikkibeach.com/marbella.
För bokning av bord ring: +34 952 836 239.

Av Louise Kathrine Pedersen & Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.