Lovisa Sandström – har koll på företag, familj och egentid

Lovisa Sandström – har koll på företag, familj och egentid

1

Namn: Lovisa Sandström
Ålder: 29 år
Familj: Sambon Hans och sönerna Sixten 4 år och Baxter 3 år
Bor: Södermalm i Stockholm
Yrke: Egen företagare
 

Hon skriver Sveriges mest följda tränings- och familjeblogg och för tidningar, är träningsexpert i TV4 samt driver ett tjejgym. När jag träffar Lovisa ”Lofsan” Sandström kommer hon gående med sin sambo Hans på Aloha Hill Club. De är här på kombinerad semester- och affärsresa och undersöker möjligheterna för framtida arbetsprojekt. Trots att det är vinter är vädret varmt och man kan nästan tro att det är sommar – kusten visar upp sig från sin allra bästa sida.

 
Älskar att resa
Att hela familjen är ute och reser är ingen ovanlighet. Ofta besöker de storstäder och stannar i flera veckor, men som Hans säger: ”Lovisa är besatt av värme”, så en vecka på Solkusten passar bra när det blivit svalare i Sverige. Här bor de som sagt på Aloha Hill Club men familjen har också erfarenhet från annorlunda resesätt, t ex har de bytt bostad under några veckor med en familj med lägenhet vid Ground Zero, New York.
Oavsett destination fylls semestrarna alltid med aktiviteter och här på kusten har de upptäckt området kring Marbella och tagit med barnen till Selwo Marina. Och oavsett resdestination är träningen en självklarhet och vad passar bättre än ett träningspass vid poolen medan barnen badar.
 
Fokus på kvinnors välmående
Liksom för andra familjer är inte semester vardagsliv i Lovisas familj. Och hon arbetar som sagt med träning och välmående, med fokus på kvinnor.
”Jag tycker om demokrati och då alla studier visar att kvinnor generellt har svårare att självförverkliga sig själva än män, samt svårare att ta sig fram och är mer utsatta, har jag fokuserat på det. Många känner sig dessutom mindre värda och har dåligt självförtroende”, berättar Lovisa om sitt val av fokusering. Hon möter ofta kvinnor som tränar för att gå ned i vikt och för att bli smalare men hon vet att det är oerhört svårt att uppnå resultat när man har dålig självkänsla, då det ofta leder till ett destruktiv beteende som tröstätning, och då är inte lösningen mer träning.
”Jag lär kvinnor att tycka om sig själva och att se sig i spegeln. När kvinnor kan göra det börjar de se resultat och sakta blir de positiva valen självklara och tröstätningen glöms bort”, förklarar hon. Hon förklarar också att det fokuseras för mycket på att bli smal, gå på diet och lyfta så tungt som möjligt – vilket bidrar till en minskad självkänsla när resultat inte ses på en gång. Istället förespråkar hon att fokusera på hur träningen känns och förklarar att resultaten kanske inte syns på vågen utan att det är känslan när vikten som lyfts plötsligt känns lättare. Och är det jobbigt att komma igång rekommenderar hon en personlig tränare, som dessutom fokuserar hundra procent på dig medan du tränar, vilket i sig kan hjälpa självkänslan när man känner sig bortglömd i en grå vardag.
 
2
 
Inga dieter
Lovisa presenterar inga mirakelmetoder. Istället rekommenderar hon att se träning som belöning och en chans till egentid – som ofta är en bristvara för kvinnor. Hon är inte heller inte någon favorit av dieter utan förespråkar hälsosam kost med utrymme för att gotta till det ibland. Själv är Lovisa en riktig godisgris, men gottar aldrig i smyg, och när det är gottedags är hela familjen med. Det är 90 procent hälsosamt och 10 procent valfritt som gäller på menyn.
 
Ingen övermänniska
Lovisa har tränat sedan barnsben, och hon har tränat hårt och tävlat i multisport, vilket hon tror är orsaken till att hon är så självständig. Hon är utbildad lärare och under studieåren träffade hon Hans och fick två barn. Därefter fortsatte hon sin karriär som personlig tränare, coach och med tjejgymmet Rosa, samt sin blogg och andra projekt, där välmående och träning ingår.
Det är lätt att objektifiera framgångsrika personer som övermänniskor, men Lovisa förklarar att så inte är fallet – hon har det lika tufft som andra. Dock vet hon att 20 minuters löpning ger samma effekt som 45, hon kan prioritera och att hon är duktig beror på att hon gör det hon är duktig på.
En sak hon fått arbeta hårt med upptäckte hon när hon träffade Hans:
”Jag har alltig gjort allt själv. Men när jag träffade Hans och fick barn gick det inte längre. Så jag har lärt mig att prata om saker och att be om hjälp. Annars hade jag inte klarat av att jobba så mycket som jag gör.”
 
Ung och framgångsrik
Karriären går strålande, någonting Lovisa inte sticker under stol med, men som så mycket annat har det handlat om tur samt att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, och att träffa rätt personer. Hon känner också av vikten av att skilja på att uppträda professionellt och vara privat, samt vikten av ett bra nätverk. Att hon därtill arbetar med det hon tycker om, och någonting som är stimulerande och utmanande för henne gör det bara roligare. Hennes självförtroende har gett henne styrka att alltid arbeta efter mottot ”What’s in it for me”.
 
Egen tid viktigt
Med två barn och lysande karriär med ofta långa arbetsdagar är det svårt att få tiden att räcka till.
”Jag har som alla andra 24 timmas dygn och av dessa avlägger jag 23 åt familjen och 1 åt mig själv, vilket är svårare än man tror”, berättar hon. Under denna timme tränar hon gärna och hon värdesätter den högt. Och hon försöker få andra att göra likadant:
”Att avboka ett träningspass är som att avboka sig själv. Det är din alldeles egna tid. Dessutom är effekten av träning är inte bara fysisk och hälsosam utan träningen ökar även produktiviteten i en stressig vardag”, förklarar hon och hoppas att fler kvinnor ska ge sig den där egna tiden.
Men när hon inte gör någonting alls latar hon sig helst i soffan surfandes på sociala medier eller tittandes på en serie, och för stunden gäller Walking Dead, Modern Family och Breaking Bad.
 
Projekt på Costa del Sol
Lovisa har en lång erfarenhet av att arbeta med Hälso-Camps och att hon gästat kusten bottnar i att hon funderar på att utveckla sitt företag, som just nu koncentreras på bloggen och gymmet Rosa, till att finna en lösning för kvinnor att kombinera semester med träning och egen tid – och vad passar då bättre än den spanska Solkusten, bara några timmars flygning från Sverige.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.